lamda Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δυστηχως δεν τα καταφερα στην μηχανολογια ...Αν και ημουν σιγουρος η σχολη μου ανεβηκε 3,5 βαθμους...Περασα Τεχνολογιας Πετρελαιου και Φυσικου Αεριου στην Καβαλα...Ξερει κανεις τι προοπτικες εχει αυτο?Η θα καταληξω στα αζητητα...
quetzalcoat Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 μαλλον θα πρεπει να ευχεσαι να ανακαλυφθουν κοιτασματα πετρελαιου στην ελλαδα, αλλιως εξωτερικο.
kostaspde Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δεν πειράζει. Γίνε εσύ καλός σε αυτό και θα βρεις την άκρη σου, αρκεί να αγαπήσεις αυτό που θα κάνεις.
BAS Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Ολα φίλε μου είναι θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων . Μετά μπορεί να σε βοηθήσει ένα μεταπτυχιακό . Επίσης καλό θα είναι να αρχίσεις να διαβάζεις αν δεν γνωρίζεις καλά ιστορία και γεωγραφία ώστε να μπορείς να κατανοείς θέματα γεωπολιτικής , μιά και ίσως στο μέλλον απασχοληθείς κάπου στην περιοχή Ρόδου - Κύπρου - Ισραήλ . Το φυσικό αέριο πάντως έχει μέλλον στην Ελλάδα , αλλά και εκεί θα έχεις ανταγωνισμό από τους μηχανολόγους . Γενικά το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να παρακολουθήσεις αυτή την χρονιά την σχολή σου , να δεις αν σου αρέσει και σε κάθε περίπτωση μπορείς να ξαναδώσεις του χρόνου , που θα είσαι πιό ώριμος και πιό κατασταλαγμένος .
Dominator Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 μαλλον θα πρεπει να ευχεσαι να ανακαλυφθουν κοιτασματα πετρελαιου στην ελλαδα, αλλιως εξωτερικο. Κοιτάσματα υπάρχουν αγαπητέ... Διάθεση για κόντρα με τα "αφεντικά" δεν υπάρχει από τα εκάστοτε γιουσουφάκια που εκλέγει (μετά από ενδελεχή σκέψη πάντα) ο Ελληνικός Λαός...
Absolut Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 1ον) Η Ανώτατη Εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο τομείς, τον τεχνολογικό και τον πανεπιστημιακό.2ον) Ώς Μηχανολόγος Μηχανικός Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ΔΕΝ έχεις επαγγελματικά δικαιώματα. Αυτό το οποίο μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τα επαγγελματικά δικαιώματα των Υπομηχανικών που προσωρινά (εδώ και δυόμισι δεκαετίες) και καταχρηστικά χρησιμοποιούνται απο εμάς. Δηλαδή Υπομηχανικοί δεν υπάρχουν εδώ και δυόμισι δεκαετίες, αλλά εσύ που είσαι μηχανικός είσαι αναγκασμένος να χρησιμοποιείς τα προεδρικά διατάγματά τους σαν να ήσουν απόφοιτος μίας σχολής που ουδέποτε φοίτησες (αυτής των υπομηχανικών). Κατά τ'άλλα τελειώνοντας ένα ΤΕΙ (τουλάχιστον όπως είναι η κατάσταση σήμερα) δεν σου επιτρέπεται να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες. Συνεπώς η συμβουλή μου είναι είτε να μπεις σε κάποιο Πολυτεχνείο (εάν τα καταφέρεις) είτε να παρακολουθήσεις σε κάποιο ΤΕΙ μόνο τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν, καθαρά για την πλάκα σου. Γιατί προς το παρών Πτυχίο απο ΤΕΙ = Κανένα Πτυχίο όσων αφορά την επαγγελματική σου κατοχύρωση. Ειδικά εάν σκέφτεσαι να είσαι και καλός φοιτητής και σου αρέσει το διάβασμα δεν υπάρχει τίποτα πιό άδικο απο το να σου βγει το λάδι για να αποφοιτήσεις και μετά να σου πούν "συγνώμμη, αλλά χάσατε". Πήγαινε καλύτερα σε κάποιο κολλεγιάκι, 3 χρονάκια χαλαρά και μετά έχεις πλήρη ε.δ. Και μην τρελλαίνεσαι για τα δίδακτρα, πιό φθηνά θα σου έρθει απο το να σπουδάσεις σε κάποιο ΤΕΙ της επαρχίας. Μπορείς βέβαια να τελειώσεις το ΤΕΙ, να ακούς μεγάλα λόγια απο κάθε Υπουργό Παιδείας και στο τέλος να παίρνεις τα @@ σου, όπως κάνουμε εμείς τόσα χρόνια... Τουλάχιστον δεν μπορείς να πεις οτι δεν σου τα είπε κανένας πριν μπεις, γιατί σου τα είπα εγώ. Τα λες πολύ σωστά φίλε αν και τραγικό αυτό που λέω τώρα αλλά με πιάνουν τα γέλια με την κοροϊδία που μας πούλησαν, είμασταν πολύ κορόϊδα τότε και εμ΄να δεν μου τάπε κανείς πριν μπώ. Περιττό να πώ ότι είχα τα τρελλά κονέ για να δουλέψω τότε και να ανοίξω και γραφείο αμέσως.
armin Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2010 να σου πω και γω τη γνωμη μου φιλε καταρχη η φραση που ειπε καποιος "τα παντα ειναι τα επαγγελματικα δικαιωματα" μην την λαμβανεις υποψη καθολου. τα παντα εισαι εσυ η προσωπικοτητα σου,οι γνωσεις και οι ικανοτητες σου. ουδεις ικανος χαθηκε επειδη ειχε "περιορισμενα επ.δικαιωματα" αυτα ειναι φρασεις που χρησιμοποιουν οσοι απλα θελουν να "κλαφτουν" και να καλυψουν τις εργασιακες αδυναμιες τους. κατα τη γνωμη μου να πας στο ΤΕΙ που περασες,απο οτι καταλαβαινω δεν εχεις και αλλη διεξοδο εφοσον τα εξοδα για εξωτερικο ειναι εμποδιο να πας αλλα να προσπαθησεις τα χρονια που θα σαι εκει περα απο τις γνωσεις που θα παρεις στο ΤΕΙ να πλουτισεις τον ευατο σου με γνωσεις σου ΜΟΝΟΣ σου.ειτε αυτες λεγονται ξενες γλωσσες (γερμανικα ρωσικα κατεμε)...ειτε σεμιναρια σε τομεις της μηχανολογιας που αν ψαξεις γινονται αβερτα ειτε μαθηματα για γνωση προγραμματων πχ autocad κλπ τα επ.δικαιωματα που παπαγαλιζουν καποιοι αφορουν μονο μελετες!αλιμονο αν νομιζεις οτι οποιος αποφοιτα απο σχολες μηχανολογιας ασχολειται μονο με μελετες και υπογραφες. υπαρχουν παρα πολλες δουλειες που δεν χρειαζονται υπογραφες αλλα ικανοτητες και γνωση μηχανολογιας γενικα εδω μεσα "παιζει" παρα πολυ το επ δικαιωμα,μην παρασυρεσε.δεν ειναι ουτε το αλφα ουτε το ωμεγα κυριως και αυτο που μετρα εξω ειναι οι ικανοτητες και το ποσο μπορεις να αποδωσεις στον εργοδοτη ακομα κι αν στην αρχη βρεις μια δουλεια με 800 ευρω....ΕΑΝ αξιζεις ειναι θεμα χρονου να βελτιωσεις το μισθο σου.κανεις δεν θα κοιταξει το πτυχιο σου απο καποιο σημειο και μετα ο τιτλος πτυχιου τα μεταπτυχιακα τα διδακτορικα ειναι μονο για την αρχικη εικονα.μετα αλλα μετρανε.. εξαλλου ειναι γνωστο οτι στην ελλαδα το μεταπτυχιακο γινεται ΚΑΘΑΡΑ για προσωπικη ικανοποιηση αφου ουτε το 1% οταν γυρναει ελλαδα δεν βρισκει δουλεια που αφορα την εξειδικευση που εκανε. αυτα γινονται μονο στο εξωτερικο που οντως...οποιος εξειδικευεται σε καποιον τομεα στη συνεχεια της ζωης του απασχολειται εκει. ουτε οικονομικα εχει ουσια το μεταπτυχιακο εκτος κι αν καποιος θεωρει οτι το μεταπτυχιακο γινεται αποσβεση απο το ανυπαρκτο + που παιρνει στο μισθο του στον ιδιωτικο τομεα...ή τα 50 ευρω του δημοσιου ΠΗΓΑΙΝΕ μην χασεις χρονιες με το να ξαναδωσεις εφοσον δεν πιανεις πολυτεχνειο ουτε φυσικα να κανεις κατατακτηριες κλπ καμμενες καταστασεις που κανουν ορισμενοι και βγαινουν 32-33 χρονων στην αγορα εργασιας εχοντας χασει ηδη το τρενο ... υγ οσον αφορα τα κοιτασματα πετρελαιου που υπαρχουν καλο θα ηταν να μην τρωμε αμασητη καθε ανοησια που βγαζουν στις ειδησεις για να "συγκινησουν" τον κοσμο.εχουν γινει τουλαχιστον 3 οικονομικοτεχνικες μελετες ειδικα για τα κοιτασματα στην καβαλα, που να μεν υπαρχουν, αλλα εχουν βγαλει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΣΥΜΦΟΡΗ μια εξορυξη εκει. 2
lamda Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 21 , 2010 Κακώς η καλώς πήγα στο τει με την προοπτική να ξαναδώσω του χρόνου...Μπορώ να πω οτι ήμουν πολύ άτυχος φέτος αφού η βάση της μηχανολογίας ανέβηκε 3,5 μοναδες...Απογοητεύτηκα αλλα θα ξαναπροσπαθήσω του χρόνου...Επίσης καπου διάβασα οτι μερικά μαθήματα της μηχανολογίας με την τεχνολογία Π&Φ.Α ειναι κοινά..και αν τα περάσω στο εξάμηνο δεν χρειαστεί να τα ξαναδώσω...αν του χρόνου επιτύχω στην μηχανολογία...αλλα να κανω μονο μια αναγνώριση επιτυχίας αν βέβαια ειναι σύμφωνος και ο καθηγητής...δεν ξέρω ομως κατα ποσο ισχυει...Τι να πω...αν τελικα δεν τα καταφέρω και του χρόνου στις πανελλήνιες και συνεχισω σε αυτην την σχολη...Δεν νομιζω οτι υπάρχουν πολλές προοπτικές στην ΕΛΛΑΔΑ...Αν και ολοι μ λενε οτι ειναι η σχολη του μέλλοντος κτλπ...δυσκολεύομαι πάρα πολυ να το πιστέψω...Πολύ απογοήτευση Ευχαριστώ ολους σας για τις απαντησεις...
Ματίνα Ζήκου Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Τελειωσα Πανελληνιες και τώρα κάνω μηχανογραφικό...θελω να δηλώσω μηχανολογων μηχανικων τει αλλα πιθανοτατα δεν θα το πιασω στην Αθήνα οπότε κοιταζω για ΑΣΠΑΙΤΕ Εκπαιδευτικών Μηχανολογίας...μου το προτείνετε? έχω ακούσει οτι το πτυχιο μηχανολογου που παιρνεις ειναι κατωτερο απο των τει...θα μπορω να δουλεψω στον τομεα της μελετης και σχεδιου ακομα και απο αυτη τη σχολη? Χρειαζομαι βοηθεια!
Earl Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2015 Η ΑΣΠΑΙΤΕ ανήκει στα ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα (ΤΕΙ) και είναι η μοναδική 5ετής σχολή. Πέρα από δικαιώματα μηχανολόγου μηχανικού τ.ε. ο απόφοιτος έχει προβάδισμά ως προς κάποιον που δεν έχει πτυχίο ΑΣΠΕΤΕ για διορισμό στο δημόσιο ως εκπαιδευτικός (εκεί όπου οι λίστες με τους αναπληρωτές και τους απόφοιτους προς διορισμό, αν ξεδιπλωθούν έχουν μήκος Θεσσαλονίκη-Αθήνα!). Σε κάθε περίπτωση όλοι οι απόφοιτοι ΑΕΙ μπορούν με μία αίτηση και το αντίστοιχο "τίμημα" να παρακολουθήσουν 1 έτος στις ΑΣΠΕΤΑΙ για να αποκτήσουν τη βεβαίωση διδακτικής επάρκειας.. Όπου θέλεις θα μπορείς να δουλέψεις.. Αρκεί να υπάρξουν δουλειές στο μακρινό μέλλον.... Για πληροφορίες όμως ρίξε μία ματιά και στα site των σχολών και στα προγράμματά τους.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα