nik Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2018 On 12/10/2018 at 10:20 ΜΜ, dib said: Νομίζω υπερβάλεις για τα σπρίνκλερς!!! Δεν βλέπω κάπου να τα ανέφερει ο νόμος. Μιλάμε για μικρό ιατρείο στην περίπτωση μου σε έναν όροφο. Για τον φωτισμό ασφαλείας να συμφωνήσω.
hkamp Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 15 , 2018 Μπορεί Νίκο να στο ζητήσουν ή να μη στο ζητήσουν. Στο νόμο δε βλέπω να συναρτά άμεσα την προσαύξηση των 45 μ. με σπρίνκλερς (εκτός και αν δεν βλέπω καλά). Εσύ ζητάς παρέκκλιση και μπορεί να σου πούνε <<Οκ. Μη βάλεις τίποτα επιπλέον>>, <<Οκ. Αλλά θα βάλεις 2 πυροσβεστήρες επιπλέον>>, <<Οκ. Αλλά θα βάλεις σπρίνκλερ>> ή τέλος <<Να φτιάξεις το μικρό σου ιατρείο σε χαμηλότερο όροφο>>. Αν κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία θα βοηθούσε.
vgeorg1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2018 (edited) On 12/9/2018 at 5:14 ΜΜ, nik said: Καλησπέρα. Τα υφιστάμενα γραφεία πλέον πάνε με την 17/2016 (το αναφέρω για την πληρότητα του θρεντ). Έχω γραφείο λοιπόν σε υφιστάμενο κτίριο μικρών γραφείων και ιατρείων στον 5ο όροφο στην Αθήνα. Η πυροσβεστική μου ζητάει να υπολογίσω μέγιστο μήκος όδευσης διαφυγής από το πιο ακραίο σημείο του γραφείου μέχρι....την τελική έξοδο του κτιρίου στο ισόγειο (!) και όχι απλά με την έξοδο του γραφείου στον όροφο. Φυσικά το μήκος αυτό ξεπερνάει τα 45μ αν θεωρήσουμε και τα κλιμακοστάσια επί 1,50 που λέει η νομοθεσία. Είναι λογικό να μου ζητάνε μήκος όδευσης μέχρι την τελική έξοδο του κτιρίου ? Αφού ρε παιδιά αν πιάσει φωτιά στο γραφείο ο κόσμος θα βγει έξω στο κεκντρικό κλιμακοστάσιο το οποίο είναι πυροπροστατευμένο. Γιατί να υπολογίζεται μέχρι την έξοδο του κτιρίου ?? Θυμίζω λίγο τι λέει η νομοθεσία: Όταν λες ότι το κτίριο είναι υφιστάμενο τι εννοείς; Με ποιο πολεοδομικό ΓΟΚ έχει γίνει η μελέτη του; Είναι μετά το 1989; Και πότε; Αν είναι πριν το 1989 δεν το συζητάμε, καλώς θεωρεί το κεντρικό κλιμακοστάσιο μη πυροπροστατευόμενο. Edited Νοέμβριος 15 , 2018 by vgeorg1
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 15 , 2018 Υφιστάμενο προφανώς για την πυροσβεστική νομοθεσία φίλε μου. Προ 89 δηλαδή.
vgeorg1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 21 ώρες πριν, nik said: Υφιστάμενο προφανώς για την πυροσβεστική νομοθεσία φίλε μου. Προ 89 δηλαδή. Εφ' όσον το κτίριο δεν έχει μελετηθεί με Ν.Ο.Κ. ή έναν Γ.Ο.Κ. που να ενσωματώνει το Π.Δ. 71/1988 ποιος μας εξασφαλίζει ότι το κλιμακοστάσιο είναι πυροπροστατευόμενη όδευση; Το ότι είναι χτισμένο από άκαυστα υλικά με ικανό δείκτη πυραντίστασης; Δεν νομίζω. Για παράδειγμα, χωρίζεται ο κάθε όροφος απ' το κλιμακοστάσιο με πυράντοχες πόρτες που ανοίγουν προς τη φορά της εξόδου και πληρούν τις προϋποθέσεις των απαιτούμενων διαστάσεων; Γιατί στο λέω αυτό. γιατί αν πάρει φωτιά ένας ενδιάμεσος όροφος, χωρίς πυράντοχες πόρτες αυτή θα πάει γρήγορα και στο κλιμακοστάσιο. 1
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Εντάξει αλλά είναι παράλογο για ένα μικρό ιατρείο π.χ. 50μ2 φίλε μου. Οκ αν μιλάμε για μεγάλα γραφεία με μεγάλο πληθυσμό. Θα έπρεπε να υπάρχει μία εξαίρεση πιστεύω αναλόγως το μέγεθος του γραφείου.
vgeorg1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Πήγαινε με αποκλίσεις και βλέπεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που ζητάει κάποιος εξαίρεση στη μέγιστη όδευση διαφυγής. Σιγά. Το κτίριο είναι παλιό. Ούτε νομίζω ότι η Π.Υ. θα επιβαρύνει μεμονωμένα έναν ιδιοκτήτη με δαπάνες που πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι υπόλοιποι (sprigler, πυράντοχες πόρτες σε κάθε όροφο κλπ). Αυτό είναι παράλογο. 1
nik Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 16 , 2018 Να φίλε μου αυτό έκανα, τώρα έχει βγει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό με αποκλίσεις. Απλά θέλει μία τροποποίηση εκεί ο νόμος.
vgeorg1 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2018 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 18 , 2018 (edited) Γιατί να αλλάξει; Για να πιάνουμε το όριο και να κοιμόμαστε ήσυχοι πυροσβέστες και μηχανικοί; Ορισμένες διατάξεις της εκάστοτε Π.Δ. και ειδικά το μέγιστο μήκος απροστάτευτης διαδρομής είναι έτσι φτιαγμένα που να είναι δύσκολο να τα πιάσεις. Γιατί αν τα πιάναμε όλοι τότε δεν θα υπήρχε κίνητρο να ενισχυθεί η ενεργητική πυροπροστασία του κτιρίου. Κι εγώ σου λέω ότι και με 40m μέγιστο μ.α.δ. πάλι κινδυνεύει να καεί άνθρωπος. Και το πρόβλημα δεν θα σου έρθει από το ιατρείο του πελάτη σου αλλά από το ισόγειο ή τον 1ο. Αν πιάσει εκεί ψωτιά για τον οποιοδήποτε λόγο και δεν υπάρχει τουλάχιστον σύστημα αυτόματης πυρανίχνευσης και αναγγελίας πυρκαγιάς σε ΟΛΟ το κτίριο, όσοι είναι στον 5ο κινδυνεύουν να καούν σαν τα ποντίκια κι ας είναι το μ.μ.α. δ. μέσα στα όρια. Edited Νοέμβριος 18 , 2018 by vgeorg1 1
JohnnyA Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2020 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2020 Καλησπέρα. Για υφιστάμενο γραφείο σε 6ορη πολυκατοικία ζητάμε απόκλιση για την μέγιστη όδευση διαφυγής. Για τον υπολογισμό των απαιτούμενων εξόδων κινδύνων και την παροχή οδεύσεων διαφυγής τι γράφουμε ??
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα