Dimitris! Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 17 , 2010 Καλησπέρα! Έχω την εξής απορία: Οι 50 πόντοι που πρέπει να αφησουμε κενο στη χωροθέτηση των φ/β σε ποιές πλευρές της στέγης αναφέρεται?? Μήπως αναφάρεται στις κλειστές? Δηλαδή στο ανώτερο όριο της στέγης όπου αλλάζει η κλίση για την άλλη πλευρα, πρέπει να υπάρχει κενό?
allohm Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Χαίρετε αγαπητοί συνάδελφοι, δύο ερωτήσεις τεχνικής φύσης προς όποιον μπορεί να βοηθήσει: 1. σε περιπτώσεις στέγης οι οποία δεν παρουσιάζει την βέλτιστη κλίση (30 ο) πως αντιμετωπίζεται η αδυναμία αυτή; αν δεν κάνω λάθος η νομοθεσία επιβάλει η εγκατάσταση να ακολουθεί την κλίση της στέγης. οπότε απλά την ακολουθούμε ή υπάρχει κάποιο άλλο τέχνασμα; 2. αν μια εγκατάσταση "σπάσει" σε δύο μικρότερα και διαφορετικά τμήματα (π.χ. λόγω ιδιομορφίας της στέγης) αναγράφονται στην αίτηση της ΔΕΗ και τα δύο υποσύνολα του εξοπλισμού, σωστά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
kusta80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 -Ακολουθεις την κλιση της στεγης.Δεν νομιζω να αξιζει οικονομικα να προσπαθησεις να αλλαξεις την κλιση αλλα ουτε το πολεοδομικο ρισκο.Εκτος κι αν μιλαμε για μεγαλες αποκλισεις(π.χ. εχεις στεγη με κλιση 60 μοιρες) -Αν καταλαβα καλα,δεν χρειαζεται να δειξεις στη ΔΕΗ τιποτα.Αυτοι θελουν να ξερουν το μεγεθος της εγκαταστασης και τιποτα αλλο.
tsilena Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 13 , 2010 Αν η σκεπή σπάει σε δύο κομμάτια, τότε αν χρειαστεί λόγω κατεύθυνσης να χρησιμοποιήσεις διαφορετικού τύπου μετατροπείς για το κάθε κομμάτι, τότε απλά προσθέτεις στην αίτηση (στον πίνακα με τα χαρακτηριστικά των μετατροπέων) και ένα δεύτερο κομμάτι με τα στοιχεία και τα φυλλάδια αυτών. Δεύτερη αίτηση δεν πρέπει να κάνεις, γιατί θα θεωρηθεί δεύτερο σύστημα και θα αποριφθεί.
john1rafto Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Συνάδελφοι ήθελα να σας ρωτήσω τι γίνεται στη περίπτωση όπου μια στέγη είναι με προσανατολισμό Ανατολή - Δύση κα πρέπει να κάνουμε σωστή χωροθέτηση. Συγκεκριμένα, έχω μια στέγη και χωράνε 18 πάνελ στην ανατολή και 18 στη στέγη. Τα πάνελ είναι 230 W έκαστο. Θα χρησιμοποιήσω 3 μονοφασικούς inverters. Τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση όπου χρησιμοποιήσω Inverter με 1 MPP tracker και τι αν χρησιμοποιήσω inverter με 2 MPP trackers. Eυχαριστώ
jsk Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 ποιόν μονοφασικό με 2 Mpp θα χρησιμοποιήσεις χωρίς να έχεις ασυμετρία πάνω απο 20%?
john1rafto Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 18 , 2010 Ναι το έχω σκεφτεί και αυτό. Οπότε τι μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Γενικά η ασυμετρία είναι θέμα που λαμβάνεται υπόψη απο τη ΔΕΗ. Υπάρχει περίπτωση να γίνει διακοπή απο το ρολόι?
*olga* Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Καλημέρα, Θέλω να κάνω τη χωροθέτηση των ΦΒ πλαισίων σε στέγη με κεραμίδια. Η ερώτηση μου είναι ποια απόσταση πρέπει να αφήνω από panel σε panel. Δηλάδη πρέπει να υπολογίσω κάποια κενά μεταξύ των panels για λόγους μονταρίσματος ή γίνεται και να εφάπτονται μεταξύ τους? Κ κάτι ακόμα. Τα panel των 240w είναι κατάλληλα για κεραμίδια? Υπάρχει κάποιο θέμα με δυσκολία τοποθέτησης λόγω διάστασης. Το ρωτάω γιατί βλέπω ότι δεν επιλέγονται σαν λύση αλλά συνήθως προτιμούνται τα μικρότερα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
jsk Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Αφήνειος απόσταση όσο το κενό που έχουν τα clamps + το πάχος του clamp x2, με 20 χιλιοστά είσαι ΟΚ. Τα 240 πανέλα έχουν την ίδια διάσταση με τα 220, 225,230 ,235 (τουλάχιστον για τους περισσότερους κατασκευαστές, γιατί δεν σου χωράνε? τα άλλα που αναφέρεις μάλλον είναι τα mono είναι πάντα θέμα και διαστάσεων στέγης. Σε όσες ασκήσεις έχω κάνει ποτέ δεν μου βγήκε με mono παραπάνω watt απο Poly
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα