Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Χτισίματα - Σοβαντίσματα


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους..

 

Είμαι νέος στο forum και δεν ξέρω αν ανοίγω θέμα στην σωστή ενότητα.

Κάνω μια ανακαίνιση στο σπίτι μου που είναι μονοκατοικία του 1979.[άδεια] 112.τμ.Το μέγεθος της ανακαίνισης ανέρχεται στο 80% του σπιτιού.

Πήρα την προσφορά από τον μάστορα που θα μου την κάνει αλλά το ερώτημα μου είναι πως έβγαλε την τιμή του συνολικά τι θέλω να πω..

1.χτισίματα 4e'' τ.μ

2.σοβαντίσματα 8e'' τ.μ

3.Θα κατασκευαστούν στηθαία στα μπαλκόνι εκεί πως θα πληρωθεί.!:roll:

4.Θα μπούνε σκότιες στου εξωτερικούς τοίχους

5.Θα σοβατιστούν τα ταβάνια όλα

Τώρα όλα αυτά τα υπολογίζει με το τ.μ που μου είπε ναι αλλά τι τύπο χρησιμοποιεί κ μου είπε την τιμή του αυτό είναι το πρόβλημα μου.

Γκρεμίσματα δεν σας έγραψα τίποτα γιατί μου είπε μόνο τα μεροκάματα τον εργατών που θα εμπλακούν [50e' ανά άτομο]

 

 

Ευχαριστώ πολύ..:)

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη...

Γκρεμίζεις,χτίζεις,κατασκευάζεις στηθαία,σοβατίζεις όλα τα ταβάνια θα βάλεις και σκοτίες στους εξωτερικούς συν άλλες απρόβλεπτες εργασίες που θα προκύψουν και σε απασχολεί ο τύπος που χρησιμοποιεί ο μάστορας για να σου πει την τιμή;

 

Σκέφτηκες καθόλου να πας σε ένα μηχανικό να βγάλεις μια άδεια για όλα αυτά και να έχεις έτσι και έναν σύμβουλο για κάθε απορία σου;

 

Έχεις σκεφτεί αν δεν βγάλεις άδεια τι μπορεί να γίνει;

 

Για ξανασκέψου το...

Link to comment
Share on other sites

ΠΡΩΤΑ από όλα χρειάζεσαι άδεια!!!!

όπως αναφέρει και ο συνάδελφος για πολλούς και διαφορους λόγους.

η τιμή ανα τ.μ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το λιγότερο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει διοτι μπορεί να ακούγεται σωστή και χαμηλή σε 1η φάση αλλα εάν προστθούν τα ημερήσια μεροκάματα στο τέλοσ και όλες εκείνες τισ κρυφές εργασίες που θα προκύψουν ελικώς, είναι δεδομένο ότι θα απογοητευτείς.

 

σημείωσε ότι σε μια συνολική επιφάνεια π.χ. 100 τ.μ σωβατισμάτων θεωρητικά θα έπρεπε να πληρώσεισ 800 ευρώ.

με 4 μεροκάματα παραπάνω θα πληρώσεις 1000 ( και αυτά τα 4 μπορεί να ειναι καθαρισμοί, λεπτομέριες, κάποιες ακμές που χρεώνονται εξτρα με το τ.μ η μεροκάματο, ή και οτιδήποτε άλλο ο εργολάβος κρίνει απαραίτητο και σου παρουσιασει σαν εργασία.) επομένως το κόστος ανα τ.μ δεν ειναι 8 ευρώ αλλά π.χ. 10 ευρώ. δηλαδή πάνω από 25% παραπάνω

 

η άδεια σου είναι απαραίτητη για μπορέσεις να κάνεισ τις ερασίες σου και αυτή που θα προσδιορίσει το ελάχιστο αριθμό ημερομησθλιων ΙΚΑ για να καταβαλεισ στο κράτος εισφορές.

 

γενικότερα πάντως να γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι συμβουλο μηχανικό

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

georg coco

ειναι σίγουρο ότι δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί αν δεν βγάλει άδεια...για αυτό και δεν το κάνει.

όπως ανέφερες και εσύ ο σύμβουλος μηχανικός θα τον ενημερώσει επακριβώς

 

χάρης

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα..

Στην ανακαίνιση που κάνω είμαι πλήρες νόμιμος κ με άδεια κ με την συμβουλή της μηχανικού μου.. σε μια ανακαίνιση αυτής της κλίμακας που κάνω με 90.ε το μέτρο πλακάκια γρανίτες π.χ που τοποθετώ,εννοείται ότι θα έχω άδεια γιατί στην εποχή που ζούμε ο καθένας σκέφτεται να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα που λένε κ στο χωρίο μου.....

Τώρα στην ερώτηση μου θέλετε να μου πείτε ότι δεν μπορώ να βρω εγώ το ποσό θα με χρέωση..Αυτός μου είπε για όλες της εργασίες περίπου 17000.ε για χτίσιμο κ σοβάντισμα περίπου στα 85.τμ τοίχου με ύψος 2.90 στα 70.τμ. κ τα υπόλοιπα 10 περίπου 2.60 γιατί είναι τα οριζόντια δοκάρια..

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδη μπακαλιστικα 85τμ τοιχου χτισιμο και σοβαντισμα μεσα εξω, σου ζηταει 17000/95=179Ε το τμ..

 

Δεν ξερω τη δουλεια οποτε δεν μπορω να κρινω, αλλα δυο πραγματα θα σου πω.

1. Μιλα με το μηχανικο σου

2. Παρε κι αλλες προσφορες ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ εργασιες..

Link to comment
Share on other sites

Μου είπε 4.ε τ.μ χτίσιμο +τα υλικά κ 8.ε.τ.μ σοβαντίσματα με τα υλικά του.

Δεν μπορώ να βρω πως έβγαλε την τιμή γιατί έκανα όπως μου είπε κ η μηχανικός μου μήκος χ το ύψος του κάθε τοίχου έτσι δεν είναι...

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη, το ζήτημα δεν είναι απλώς θέμα τιμής. Και οι πιο έμπειροι συνάδελφοι πιανόμαστε πολλές φορές "κορόιδα" όταν συνεργαζόμαστε με κάποιον τεχνίτη / συνεργείο για πρώτη φορά. Οι καυγάδες -όταν τελειώσει η δουλειά- για το ποια ήταν η συμπεφωνημένη τιμή, αν περιελάμβανε πλήρη εργασία ή αν κάποια πράγματα ήταν εξτρά, για το ποια είναι η προσδοκώμενη και απαιτούμενη ποιότητα εργασίας κλπ είναι σύνηθες φαινόμενο. Και αυτό που κάνει τελικά την διαφορά είναι ότι ο κατ' επάγγελμα κατασκευαστής, εκτός από την γνώση του αντικειμένου, έχει και τα δικά του συνεργεία των οποίων την δουλειά και το κόστος γνωρίζει εκ πείρας...

Αν θες την γνώμη μου, οι τιμές που έχεις είναι χαμηλές. Πολύ χαμηλές για να είναι αληθινές. Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Αν πράγματι θες να κάνεις την δουλειά μόνος σου πρέπει να ψάξεις πολύ. Και φυσικά να βάλεις στο κόστος τις απρόβλεπτες εργασίες, τις αβαρίες, τις "στραβές" που θα σου κάνουν τα μαστόρια... Όπως θα έκανε και ένας εργολάβος.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.Η τιμές είναι αυτές που σας έγραψα,την ανακαίνιση την έχω αναλάβει όλη εγώ η μηχανικός μου το μόνο που έκανε είναι να μου βγάλει την άδεια κ τα σχέδια.Το ξέρω έχω πολύ δουλειά κ θέλει πολύ προσοχή..

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας.Η τιμές είναι αυτές που σας έγραψα,την ανακαίνιση την έχω αναλάβει όλη εγώ η μηχανικός μου το μόνο που έκανε είναι να μου βγάλει την άδεια κ τα σχέδια.Το ξέρω έχω πολύ δουλειά κ θέλει πολύ προσοχή..

 

το πολύ δουλεια δεν ειναι το πρόβλημα σε αυτήν την περίπτωση όπως και σε όες τισ άλλεσ ίδιεσ περιπτώσεισ με την δική σου.

 

το πρόβλημα ειναι ο προυπολογισμός ( που αν κατάλαβα καλά με 90 ευρώ το τ.μ γρανίτη δεν είναι και πολύ μεγάλο πρόβλημα) αλλά πολύ περισότερο για το αν οι εργασίες σου θα γίνουν και χρονικά αλλά και τεχνικά σωστά.προυπολογισμός πάντα πρέπει να υπάρχει σε κάθε έργο για να οργανωθείς κατάλληλα και εσύ και να ανταποκριθείς στισ υποχρεώσεις σου πλήρως.

 

ο μηχανικός σου που σου έχει βγάλει την άδεια μάλλον έχει έχει αναλάβει και την επίβλεψη βάση αδείας επομένως επωφελήσου την. θα την χρειαστείς. το ότι τα συνεργεία και οι συμφωνείεσ ειναι δικές σου δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι επίβλεψη απο κάποιον ειδικό.

 

τέλος σε απόλυτες τιμές οι τιμές που μας ανέφερες ειναι οντως πολύ καλές, ειδικά αυτή του σωβατίσματος....

 

χάρης

 

υ.γ κάλη τύχη, προσπάθησε να κλείνεις συμφωνείες στο σ΄ύνολο της εργολοβίας και όχι με το τ.μ. αφού πρώτα έχεισ πάρει τουλάχιστων 2-3 προσφορές για τισ ίδιες εργασίες ακριβώς

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.