Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τους συναδέρφους: στην ειδική περίπτωση που λόγω ιδεατού στερεού έχουμε υποχώρηση της κάτοψης προς τα μέσα και αυτό επηρεάζει και ενα τμήμα των υποστυλωμάτων του κτιρίου προτείνεται κάτι?Δηλαδή αν το δείξουμε αρχιτεκτονικά πρέπει κάποια υποστυλώματα των τελευταίων ορόφων να κάνουν φάλτσο στο τελέιωμά τους, ώστε να μην εξέχουν της νοητής γραμμής.Αντιμετωπίζεται κάπως το θέμα?

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσιεύτηκε

civil engineer 1

 

Υπάρχουν αρκετά κτίρια αυτού του είδους με λοξές κολώνες λόγω ιδεατού στερεού. Ένα τέτοιο έχω δει στην Νέα Ιωνία (γωνία Ηρακλείου; με στενό δρομάκι)

Άλλη λύση είναι τα φυτευτά υποστυλώματα ("ψωμοτύρι" τα παλιά τα χρόνια τώρα όμως κάνουν ... τζιζ...!) για να εξασφαλίσουμε την υποχώρηση.

Τρίτη λύση είναι να ξεκινήσουμε από κάτω άλλη σειρά υποστυλωμάτων που θα "παραλάβουν" την υποχώρηση. (αυτό βέβαια όταν έχουμε μόνον έναν όροφο σε υποχώρηση και όχι περισσότερους)

Άλλη λύση πάλι με έναν προς υποχώρηση όροφο και μικρό βάθος υποχώρησης είναι η τοποθέτηση των υποστυλωμάτων εξ αρχής στη θέση της υποχώρησης και όπου στους κάτω ορόφους θα έχουμε προς την πλευρά του δρόμου έναν (νόμιμο!) κλειστό πρόβολο.

Μεγάλο ρόλο παίζει και η κάτοψη (ξυλότυπος) και η κλίση αν δηλαδή στην πρώτη υποχώρηση έχουμε κοντά μας τα υποστυλώματα της δεύτερης "σειράς"

 

Προσωπικά θα προτιμούσα τα λοξά υποστυλώματα ώστε να είμαι ελεύθερος στους κάτω ορόφους.

 

Σκέψου πρώτα σαν αρχιτέκτονας και μετά ως ΠΜ!

 

Τώρα περιμένω και εγώ μαζί με σένα κάποιους ΠΜ με εμπειρία στο "πρόβλημα του ιδεατού στερεού" να μας πουν για τις λύσεις που έχουν προτείνει-υλοποιήσει ή που θα προτιμούσαν.

 

---------------------------

Σχετικό-άσχετο:Ένα μέλος με 45 μοίρες κλίση είναι υποστύλωμα ή δοκός;

Δημοσιεύτηκε

Εγώ πάλι θα προτιμούσα να μην μπλέξω με λοξά υποστυλώματα λόγω των ροπών που θα δημιουργηθούν στον πόδα. Θα προτιμούσα να στήσω τα υποστυλώματα απολύτως παράλληλα με την κατακόρυφο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οπισθοχώρηση του ορόφου.

Δημοσιεύτηκε

Καταρχήν ευχαριστω πολύ για τις πληροφορίες. Σήμερα έριξα μια ματιά σε μια άδεια του 90 όπου υπήρχε αντίστοιχο θέμα στον τελευταίο μόνο όροφο κι ενώ στον αρχικό ξυλότυπο βλέπω οτι έχουν περάσει μια σειρά φυτευτά υποστυλώματα στην εν λόγω όψη σε μετέπειτα σχέδιο του φακέλου ενημέρωσης είδα οτι το έχουν αλλάξει και σήκωσαν , λοξά υποστυλώματα που καταλήγουν σε λοξή δοκό. Όσον αφορά στην προσομοίωση, δουλέυω το fespa και δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο, αν κάποιος το έχει αντιμετωπίσει η γνώμη του είναι ευπρόσδεκτη! Στην δική μου περίπτωση όμως υπάρχει θέμα με τους δυο τελευταίους ορόφους και δεν θα ήθελα να προχωρήσω σε λύση με λοξά, τουλάχιστον όχι και στους δυο.

Δημοσιεύτηκε

civil engineer 1

...Το πράγμα σοβαρεύει: 2 όροφοι σε υποχώρηση

 

Άρα σκιτσάκι ξυλοτύπου με γραμμές για δοκούς και "τελίτσες" για υποστυλώματα και βέβαια μια τομή που θα φαίνονται οι όροφοι τα ύψη η κλίση του ιδεατού και η υποχώρηση των ορόφων.

2 εικόνες=2000 λέξεις και ...αναμονή...

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα!Βασικά, η υποχώρηση ξεκινάει από τον τρίτο αλλά το πρόβλημα το έχω στον τέταρτο και πέμπτο.Ανεβάζω τα σχέδια κι ο Θεός βοηθός!Γενικά, η υποχώρηση των ορόφων αποτρέπει την τοποθέτηση τοιχωμάτων στην μπροστινή όψη και παρόλο που προσπάθησα να τα τοποθετήσω όσο μπορούσα καλύτερα το ΚΕΣ μου προκύπτει εκτός κάτοψης.

Αυτό που σκέφτομαι είναι να μετακινήσω όλη την σειρά των υποστυλωμάτων του τετάρτου , (χάνοντας μέτρα) κι από εκείνα τα σημεία να ανεβάσω 2 λοξά υποστυλώματα στον πέμπτο έως το σημείο που τελειώνουν οι δοκοί -πρόβολοι. Να αναφέρω οτι το μεσαίο υποστύλωμα στην προβληματική σειρά που επισημαίνεται με κυκλάκια στον τέταρτο όροφο θα είναι φυτευτό, οπότε στο αντίστοιχο σημείο του 5ου δεν θα ήθελα για ευνόητους λόγους να κάνω και λοξό και φυτευτό!

tomi.pdf

3os.pdf

4ος.pdf

5os.pdf

Δημοσιεύτηκε

1ον γιατι τα ύψη των ορόφων είναι διαφορετικά μεταξύ τους;

 

2ον δε βάζεις όλη τη σχηματική τομή να είμαστε σίγουροι πως το ιδεατό στερεό είναι σωστό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.