Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω την εξής απορία/ερώτηση:

 

Σε εκτός σχεδίου όπου η αρτιότητα ορίζεται στα 4στρ., στο τοπογραφικό ο μηχανικός δηλώνει άρτιο και οικοδομήσιμο, στο συμβόλαιο αναφέρεται το ίδιο, το μέγεθος του αγροκτήματος είναι > 4000 τμ από κατάτμιση (πώληση) 9 στρεμάτων το 2007. Το αγρόκτημα έχει πρόσωπο 80 μ σε "αγροτική - δημοτική οδο", όπως ακριβώς γράφεται στο τοπογραφικό και στο συμβόλαιο. Η μεταγραφή δε, έχει γίνει.

Η πολεοδομία αρνείται την ατιότητα και ζητάει χαρακτηρισμό του δρόμου.

 

Ζητάμε ΕΕΜΚ για εγκατάσταση φ/β 100kWp.

 

1. Γιατί η πολεοδομία αρνείται την αρτιότητα;

2. Η πολεοδομία στην ΕΕΜΚ, όχι στην ΕΕ, πρέπει να ελέγχει για αρτιότητα / οικοδομησιμότητα ή όχι;

 

 

(Μη μου πείτε, σας παρακαλώ, ότι η καινούργια ΚΥΑ που θα δημοσιευτεί δε θα απαιτεί Αρτιότητα - Οικοδομησιμότητα, ρωτάω με το υπάρχον καθεστώς)

Δημοσιεύτηκε

Tsilena,

η αρτιότητα μετά τον 3212/2003 δεν ορίζεται απλά στα 4 στρ. αλλά για γήπεδα που δημιουργούνται κατόπιν της έναρξης της ισχύος του προαναφερθέντος νόμου, απαιτείται και πρόσωπο 25 μ. σε κοινόχρηστη οδό. Το ποιοί δρόμοι θεωρούνται κοινόχρηστοι για να εξετάσεις κανείς την αρτιότητα, έχει αναφερθεί πολλές φορές στο forum και με αναζήτηση θα μπορέσεις να το βρεις.

Ενδεχομένως να εντοπίστηκε κάποιο σκοτεινό σημείο στην κατάτμηση αυτή λοιπόν από τον υπάλληλο της πολεοδομίας και τέθηκε θέμα με την αρτιότητα του γηπέδου.

Εξάλλου, η πολεοδομία, εάν θυμάμαι σωστά (ας με διορθώσουν οι πλέον αρμόδιοι συνάδελφοι) για να εγκρίνει εργασίες μικρής κλίμακας σε Φ/Β εγκατάσταση μεγαλύτερη των 20 kw, απαιτεί αρτιό γήπεδο ( κατά τις διατάξεις του 270Δ/85)

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

με αφορμή αυτό το άρθρο επαναφέρω το θέμα...

έχετε ακούσει κάτι καινούριο εσείς? πελάτης μου είπε πως έχει τεθεί σε διαβούλευση αλλά δεν υπάρχει κάτι στο ΥΠΕΚΑ.

 

εκτός αυτού στο αρθρο αναφερει πως για 10στρ θα είναι σε περιοχές ΝΑTURA

Δημοσιεύτηκε

Για τα εκτος σχεδιου και εντος δικτυου Natura αναφερεται. Για αυτα θα ισχυσει το ελαχιστο οριο των 10 στρ.

Κανω λαθος?

Δημοσιεύτηκε

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

(από το site in.gr)

«Παράθυρο» για κατάργηση της αρτιότητας των 4 στρεμμάτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα, φαίνεται πως ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τα δάση που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή.

Η διάταξη προβλέπει την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα ρυθμίζει «τους όρους και περιορισμούς δόμησης γηπέδων που βρίσκονται είτε εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων των πόλεων, κωμών και οικισμών, είτε εκτός των ορίων νομίμων υφισταμένων προ του 1923 οικισμών που στερούνται ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς επίσης κάθε άλλο σχετικό ζήτημα» (άρθρο 30, παράγραφος 1).

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, ως το τέλος του χρόνου θα καταργηθούν οι παρεκκλίσεις του Προεδρικού Διατάγματος του 1985, το οποίο σε ορισμένες κατηγορίες ακινήτων (όπως αυτά που έχουν πρόσοψη σε εθνικούς, νομαρχιακούς ή δημοτικούς δρόμους) επιτρέπει την έκδοση οικοδομικής άδειας σε γήπεδα με επιφάνεια μόλις 750 τετραγωνικών μέτρων.

Οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί από ομάδα ειδικών του υπουργείου και αναμένεται να οριστικοποιηθούν ώς το τέλος Οκτωβρίου, για να ακολουθήσει δημόσια διαβούλευση. Μεταξύ άλλων, προβλέπουν την κατηγοριοποίηση των περιοχών της χώρας και τη θέσπιση ειδικών όρων δόμησης στα εκτός σχεδίου γήπεδα. Συγκεκριμένα:

* Στο ηπειρωτικό τμήμα της Αττικής, όπου θα απαιτούνται γήπεδα 20 στρεμμάτων για την έκδοση οικοδομικής άδειας. Ειδικά σε προστατευόμενες περιοχές (ορεινοί όγκοι, βιότοποι), η αρτιότητα θα ανεβαίνει στα 40 στρέμματα.

* Στα νησιά και τις παράκτιες ζώνες της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα απαιτούνται 6 ή και 8 στρέμματα.

* Στη ζώνη γύρω από τους μικρούς οικισμούς που δεν διαθέτουν εγκεκριμένο πολεοδομικό σχέδιο και δεν ανήκουν στις δύο παραπάνω κατηγορίες, θα επιτρέπεται να εκδοθεί άδεια δόμησης για γήπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 2 στρέμματα.

Οι προτάσεις συνδυάζονται με την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης περιοχών στο σχέδιο και την ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών που βρίσκονται σε στασιμόμητα για πολλά χρόνια.

Δόμηση στις αποχαρακτηρισμένες δασικές εκτάσεις

Παράλληλα, σύμφωνα με Το Βήμα, με «υποχωρήσεις» και αλλαγές κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την κύρωση των δασικών χαρτών και το Πράσινο Ταμείο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος υποχώρησε σε ό,τι αφορά τα αδόμητα τμήματα δασικών εκτάσεων σε όλη τη χώρα, οι οποίες έχουν χτιστεί με ευθύνη του κράτους (όπως ο Άγιος Στέφανος και η Ανοιξη στην Αττική) και νόμιμες οικοδομικές άδειες.

Στη συνέχεια, όμως, οι αποφάσεις στις οποίες βασίστηκαν οι άδειες κρίθηκαν παράνομες από τη Δικαιοσύνη.

Τον περασμένο Ιούνιο, η αρχική μορφή του νομοσχεδίου που παρουσίασε το υπουργείο προέβλεπε ότι στις εκτάσεις αυτές τα αδόμητα οικόπεδα θα χαρακτηρίζονται υποχρεωτικά άλση ή πάρκα.

Τελικά, τα σχέδια άλλαξαν και στο νομοσχέδιο αφαιρέθηκε η λέξη «υποχρεωτικά» και προστέθηκε ότι θα οικοδομούνται «με ειδικούς όρους και περιορισμούς δόμησης».

Το υπουργείο Περιβάλλοντος με τις νέες ρυθμίσεις επιδιώκει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων δόμησης αλλά και έκδοσης οικοδομικών αδειών, σε περιοχές της χώρας οι οποίες κάποτε ήταν δασικές και έχουν πλέον οικοδομηθεί.

Η παρέμβαση αυτή αφορά περισσότερα από 35.000 στρέμματα δασών, δασικών ή αναδασωτέων εκτάσεων σε όλη τη χώρα, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε οριοθετήσεις οικισμών (πριν το 1923) ή σε σχέδια πόλεως που δεν έχουν εγκριθεί.

Δημοσιεύτηκε

"....είθισται! .....ας ελπίσουμε! .....επιτάχυνση διαδικασίας! "

 

ρε τι τραβάμε!

και έχω την περίπτωση που λες. 4στρ.

Δημοσιεύτηκε

Πιστεύω πως θα πάμε σιγά σιγά στο πρότυπο κάποιων χωρών με όλα εντός σχεδίου και χάρτες με συντελεστές δόμησης. Απλά δε το λένε. Άρα μπαράζ αδειών μέχρι το νέο έτος (βάλε και 3 μήνες παράτα) και μετά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εντάξεις όλων των περιοχών (πρέπει πρώτα να τελειώσει το κτηματολόγιο) θα βαράμε μύγες με μπαζούκα

 

Προσωπικά το γεγονώς ότι αναμοχλεύουν το θέμα κάθε μήνα σημαίνει ότι θα το προωθήσουν

 

ΝΑ ΚΑΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥ***ΛΟ Η ΒΟΥΛΗ

Δημοσιεύτηκε

"Οι προτάσεις έχουν διατυπωθεί από ομάδα ειδικών του υπουργείου...."

 

Εδω συναδελφοι γελαμε...!!!

Δημοσιεύτηκε
ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ελευθεροτυπία,

 

 

@terry

και μεις εδώ, ήδη γελάμε! μας πήρανε τα κλάματα από το γέλιο! :D:D:D

Δημοσιεύτηκε

- Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χρειάζονται 20 στρέμματα για έκδοση οικοδομική άδεια

- Αυξάνονται τα στρέμματα που θα απαιτούνται για έκδοση αδειών στα νησιά

- "Παραθυράκι" στο νέο νόμο φέρνει σαρωτικές αλλαγές

 

Οι αλλαγές που μελετάει το υπουργείο αλλάζουν τα πάντα. Υπάρχει πρόταση ακόμη και για την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει τις οικοδομικές άδειες σε οικόπεδα ως 750 τετραγωνικά μέτρα με πρόσοψη σε νομαρχιακούς, δημοτικούς ή εθνικούς δρόμους.

 

Στην Αττική οι προτάσεις ανεβάζουν τα στρέμματα ως και στα 40 για οικοδομική άδεια σε περιοχή που θεωρείται ορεινός όγκος ή βιότοπος!

 

Παράλληλα όμως το υπουργείο ανοίγει ένα “παράθυρο” για τα αδόμητα τμήματα δασικών εκτάσεων όπως είναι ο Αγιος Στέφανος και η Ανοιξη.

 

Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν για τα εκτός σχεδίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, μέχρι τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

 

Ήδη ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη στο νομοσχέδιο για τα δάση που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με την οποία μέσω Προεδρικού Διατάγματος θα ρυθμιστούν νέοι όροι για την εκτός σχεδίου δόμηση.

 

Η πρόταση που έχουν στα χέρια τους τα στελέχη του υπουργείου μεταξύ άλλων προβλέπει ότι θα απαιτούνται 20 στρέμματα για να εκδοθεί οικοδομική άδεια στα εκτός σχεδίου οικόπεδα στο ηπειρωτικό τμήματα της Αττικής, ενώ στα νησιά και τις παράκτιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας θα απαιτούνται 6 ή και 8 στρέμματα.

 

Γύρω από μικρούς οικισμούς που δεν ανήκουν σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες και δεν έχουν ακόμη πολεοδομικό σχέδιο για να χτίσει κάποιος θα πρέπει να έχει οικόπεδο τουλάχιστον δύο στρεμμάτων

πηγη: www.newsit.gr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.