vlasis13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Εμένα εδώ και 15 μέρες είναι "Διαθέσιμο για τελική πιστοποίηση". Μου είχαν πει από το ICAP ότι θα παίρναμε τα χρήματα στο τέλος του Νοεμβρίου, αλλά μιας κι έκανα αίτηση ελέγχου στα μέσα Αυγούστου, βγάζω το συμπέρασμα ότι θα πάρουμε το "μαρούλι" τη νέα χρονιά. Δεν είναι δυνατόν τέτοιες καθυστερήσεις. Ίσως είναι και καλό αυτό, γιατί δεν θα φορολογηθούν στα έσοδα του 2010. Αν και με τις τσαντίλες που έχω, ίσως δεν τα δηλώσω καθόλου, όποτε και να τα πάρω. Μιας και πλήρωσα την περαίωση, καθάρισα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris12 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δεν είναι δυνατόν τέτοιες καθυστερήσεις. Ίσως είναι και καλό αυτό, γιατί δεν θα φορολογηθούν στα έσοδα του 2010. ! Η επιδότηση δε φορολογείται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlasis13 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Δεν φορολογείται??? Ποιός το λέει??? Μπαίνει κανονικότατα στο εισόδημα. Το ίδιο νόμιζα κι εγώ, όταν πριν χρόνια πήρα τα 12.000 Ευρώ του ΟΑΕΔ, αλλά έκλαψα πικρά...!!! Όπως θεωρούνται έξοδα οι δαπάνες του 10.000Ε+ΦΠΑ που πλήρωσα για το ΕΣΠΑ, έτσι και θεωρούνται έσοδα τα 8.000Ε, όποτε κι αν έρθουν. Μονά-ζυγά δικά μας δεν γίνεται! Αν και θα το ήθελα πάρα πολύ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sdim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Η επιδότηση μετράει ως έσοδο και λαμβάνεται υπ'όψιν στην φορολογία. Στην πράξη τώρα, η επιδότηση είναι μικρότερη από το κόστος του εξοπλισμού, 10000 τα έξοδα (το ΦΠΑ δεν το υπολογίζω) μείον 8000 η επιδότηση = 2000 έξοδα. Άρα υπολογίζεται αλλά στο τέλος δεν επιβαρύνεται με φόρο. Και του χρόνου να έρθουνε τα χρήματα δεν υπάρχει πρόβλημα. Με το νέο φορολογικό μπορούμε να κάνουμε απόσβεση τον εξοπλισμό τα επόμενα χρόνια, όχι φέτος. Πρόβλημα θα έχουμε εάν η επιδότηση χρεωθεί φέτος (2010) αλλά ανακοινωθεί το νέο έτος (π.χ. την πρώτη εβδομάδα). Αν συμβείαυτό τότε όποιος είναι πάνω από το αφορολόγητο ο οποίος αν ήξερε ότι θα πάρει φέτος την επιδότηση θα καθυστερούσε τις τελευταίες αποδείξεις του έτους για τις αρχές του επόμενου, θα έχει κόψει και τις αποειξεις θα πάρει και την επιδότηση οπότε θα ανέβει φορολογική κλίμακα. Μόνο αυτοί θα έχουν πρόβλημα με την αβεβαιότητα του χρόνου πληρωμής της επιδότησης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spy1551 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 H επιδότηση από τον ΟΑΕΔ δεν φορολογούνταν ως εισόδημα. Το δήλωνες αλλά δεν φορολογούταν. 100% ισχύει. Κατά λάθος είχα κάνει και pro-rata για το Φ.Π.Α. αλλά το άλλαξα γιατί τελικά δε χρειαζόταν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zefuros Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 22 , 2010 Ρωτήστε και κάποιον λογιστή, αλλά εχω την εντύπωση πως η επιδότηση δεν θεωρείται εισόδημα, αλλά κάτι σαν "αρνητικό εξοδο", οπότε γίνεται συμψηφισμός με τα πραγματικά εξοδα. Αν δηλαδή ειμασταν το 2009, που υπήρχαν οι συντελεστες, θα πληρώναμε και φόρο επί της επιδότησηης??? Το πως ακριβως περνιέται δεν θυμαμαι ακριβώς, κάτι σαν αρνητικό πάγιο. Κάποιος πιο σχετικός ας δώσει λεπτομέρειες. Ειδικά το ΕΣΠΑ, ειναι διαφορετικό απο ΟΑΕΔ νομίζω, καθώς το ΕΣΠΑ επιχορηγεί συγκεκριμένη πρόταση, ενω αν δεν κάνω λάθος ο ΟΑΕΔ δινει κατι σαν βοήθυημα να το κάνεις ότι θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
jim Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Με πήραν σήμερα από την τράπεζα κ μου είπαν οτι τα λεφτά έρχονται... θα τα πάρουμε ... το ποτε βεβαια ειναι αγνωστο. Μου ζητησε επισης μια βεβαιωση απο το πρωτοδικείο "περι μη πτωχεύσεως"... τι ειναι αυτο παλι? Ηλπιζα οτι θα ξεμπερδεύαμε με τη χαρτούρα.... Ζητήθηκε και απο καποιον άλλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dvdrip Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Το "περι μη πτωχεύσεως" το παίρνεις και από το ΚΕΠ αλλά δεν το ζητάει το ΕΣΠΑ. Σε ποια τράπεζα είσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thinlizzy Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Μου ζητησε επισης μια βεβαιωση απο το πρωτοδικείο "περι μη πτωχεύσεως"... Του κράτους;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssouanis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Share Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 23 , 2010 Το πιστοποιητικό μη πτώχευσης, εκδίδεται από το Πρωτοδικείο αλλά και από τα ΚΕΠ. Από τα ΚΕΠ μπορεί να κάνει 1-2 βδομάδες, από το πρωτοδικείο μπορεί να το πάρεις και την ίδια μέρα (δεδομένα Θεσσαλονίκης). Αλλά πρώτη φορά το ακούω αυτό... Για να δούμε.... Μην έχουμε κύματα να συρρέουν στα πρωτοδικεία επειδή στο 90+ τους ήρθε να ζητήσουν ΑΚΟΜΑ ένα χαρτί... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα