Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα σας.

Έχω την εξής ερώτηση;

Αν γνωρίζω ότι το φορτίο μου έχει ισχύ 17kW, σε λειτουργία, και άεργος ισχύς που φτάνει μέχρι 1,3 kW, τότε πως υπολογίζω τον συντελεστή ισχύος της εγκατάστασης;

Δημοσιεύτηκε

Προφανώς η άεργη είναι 1,3 Κvar και όχι Kw .

Στο ορθογώνιο τρίγωνο των ισχύων ξέρεις την απέναντι και την προσκείμενη κάθετη . Επομένως εφαπτομένη φ = 1,3/17 = 0.76470588235294

τόξο εφαπτομένη αυτού μας κάνει την φ = 0.65284663110077 rad

άρα συν φ= 0.7943578329772

Δημοσιεύτηκε

Έχεις απόλυτο δίκιο. Ζητάω συγνώμη για το λάθος μου.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ενδιαφέρον.

Το συνφ είναι εντελώς απαράδεκτο.

Ευχαριστώ και καλό βράδυ.

Δημοσιεύτηκε

Έγινε κάποιο λάθος στην πράξη. Το σωστό είναι:συνφ=0.997. Τελικά είναι πάρα πολύ καλό.

Δημοσιεύτηκε

Επίσης μπορείς να διαιρέσεις την άεργο ισχύ με την πραγματική όπου Q/P = Εφαπτομένη , μετά θα πεις Τόξο Εφαπτομένης ( Νούμερο ) και θα βρεις μια γωνία Φ οπότε λες Συνημίτονο της Γωνίας Φ και βρίσκεις το συντελεστεί ισχύος.

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

• 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Απο τη βασικη θεωρια μιγαδικων αριθμων,οταν εχουμε ενα μεγεθος στην μορφη Α+jΒ τοτε φ=tan^(-1)(B/A) αρα ειναι tan^(-1)(1,3/17)=4,37 μοιρες και cos(4,37)=0,997

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.