Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εμπειρίες από εργασία στο εξωτερικό


sundance

Recommended Posts

Τωρα ειμαστε σοβαροί συγκρίνουμε προηγμένες χώρες οπως η Αγγλία με την ελλαδα της φραπεδιας και παραλίας;

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 829
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ Ικαρε,

 

Καταρχήν έχουμε ξεφύγει απο το θεμα της κουβέντας. Αλλα δε μπορώ να αφήσω αναπάντητα το προηγούμενα σχόλια.

Σχολιαζουμε το σύστημα της Αγγλίας, αντί να κοιτάμε τα χάλια το δικού μας συστήματος που το σχεδίασαν με βαςη τα συμφεροντα τους; Ειναι ποτε δυνατόν να πιστέψεις τα λόγια ενός διεφθαρμένου άνθρωπου οταν μιλήσει για ηθική; Ειναι ποτε δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να σχεδιάσει ενα δίκαιο σύστημα;

Και αυτοί εδω εχουν τα δικά τους συμφέροντα. Αλλα έχουμε όλοι δουλεια σε μια αγορα που όσο διεκδικείς τοςο κερδίζεις. Στην Ελλαδα έχουμε χάσει το δικαίωμα στην εργασία!

Link to comment
Share on other sites

AAlex κανείς δεν σε αναγκάζει να γυρίσεις Ελλάδα, όλοι ξέρουμε τα χάλια της χώρας αλλά τέτοιο αυτομαστίγωμα δεν μπορώ να το καταλάβω. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Antboton, κανείς δεν αναγκάζει κανεναν για τιποτα. Είμαστε οι επιλογές μας στο τέλος της ημέρας.

Βγάζω αγανάκτηση γιατι δε μπορώ να βλέπω άλλες χώρες να προοδευουν και εμείς να κάνουμε βήματα προς τα πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Λιγα πράγματα για την Αγγλία μέσα από το δικό μου πρίσμα.

 

Ας πούμε Λονδίνο και ας επίσης πούμε ότι το background σου στην Ελλάδα είναι από μια μέση οικογένεια που μπόρεσε να σε σπουδάσει χωρίς πολυτέλειες αλλά και χωρίς σοβαρά προβλήματα.

 

Αν η ηλικία σου είναι από 23 έως 32-33 τα λεφτά και η ζωή σε ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι ικανοποιητικά αν δε, δουλέψεις στους μεγάλους θα χτίσεις σημαντική και σοβαρή προυπηρεσία. Με αλλα λόγια αν έχεις μόνο το τομαρί σου ολα οκ. Live your Myth in London...

 

Αν μιλάμε για οικογενεια τότε αν μιλάμε για λιγότερα από 80 000 το χρόνο , τοτε, προσωπικά θεωρώ την Αγγλια την πιο αθλια χώρα της Ευρώπης.

 

Το Λονδίνο είναι γεμάτο από shitholes που ο μέσος Ελληνας της κρίσης θα δυσκολευόταν να ζήσει με την οικογενειά του.

 

Τρομακτικό θέμα εγκληματικότητας με ισχυρότατη κουλτουρα βιασμου (rape culture) στην κοινωνία, ισάξια τριτοκοσμικής χώρας.

 

Αθλιο σύστημα υγείας (Ναι στην Ελλάδα είναι καλύτερα).

 

Τραγικά σχολεία με απίθανα περιστατικά εφηβικών συμμοριών.

 

The fascism of pollitical correctness rules...

 

Αν μιλάμε για πάνω από 100κ το χρόνο τα πραγματα είναι καλυτερα και στα 200κ είναι πολύ καλά.

 

Το Λονδίνο τα τελευταία 15 χρόνια μεταλλαχθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό...και τα πράγματα για την μέση οικογένεια είναι απάνθρωπα...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Κατα βαςη συμφωνώ.

 

Για τις συμμορίες στα σχολεία δεν ξερω. Εχω ακουςει ιστορίες για Λονδινο απο βετεράνους που έλεγαν οτι τα πραγματα ηταν πολυ χειρότερα απο οτι ειναι σήμερα στις γειτονιές.

 

Οικογένεια στο Λονδινο κατω απο 100Κ θα έλεγα οτι απλα δεν ζει. Για αυτο όλοι με τέτοιο salary range μένουν στα περίχωρα (Hertforshire, Kent) που ειναι επισης πανάκριβα αλλα λιγότερο απο Λονδινο με καλύτερη ποιότητα ζωης. Το αν ειναι η πιο άθλια χωρα της Ευρώπης με αυτα τα χρήματα δε μπορώ να το πω. Μπορώ όμως να πω με βεβαιότητα οτι καθε πόλη του πλανήτη ειναι άθλια εάν το ισοζύγιο έσοδα-(έξοδα+λεφτα στην άκρη) ειναι αρνητικό.

 

Η κουλτούρα βιασμού στο Λονδινο δε ξερω αν υπάρχει και δεν εχω επιχείρημα ή παράδειγμα να το στηρίξω. Εδω που μένω και ξερω Έλληνα που παει τα παιδιά του σε αγγλικό σχολείο, δε μου εχει πει κατι αν και τον εχω ρωτήσει. Όσο πας πιο έξω απο Λονδινο, μπορεί να ισχύει αλλα δεν εχω παράδειγμα να το στηρίξω.

 

Το σύστημα υγείας εχει πολλα προβλήματα και δεν ειναι όπως παλιά. Θα έλεγα πως ειναι άθλιο κ το ξέρουν. Τουλάχιστον ομως δεν μας βάζουν να αγοράζουμε τις γάζες και τα σεντόνια. Στην Ελλαδα κατα τη γνωμη μου το σύστημα στηρίζεται αποκλειστικά στους καλούς γιατρούς και το φιλότιμο τους. Αυτο κατάλαβα με βαςη προσωπική εμπειρία με τη γυναικα μου.

Edited by AAlex
Link to comment
Share on other sites

Aυτο που ξερω εγω ειναι οτι λιγο να φτιαξει η κατασταση, ν ανοιξουν διουλειες και να αρχισουν να προσλαμβανουν οι εταιρειες με μισθους που θα επιτρεπουν σ ενα ζευγαρι να ζει απλα διχως μεγαλεια, οι περισσοτεροι που εχουν σκορπιστει ολλανδιες, γερμανιες, αγγλιες θα γυρισουν τρεχοντας στην ελλαδιτσα αφηνοντας καρριερες κτλ...Δεν συγκρινεται το φως της Ελλαδας με τπτ ....

 

Βεβαια αυτο φανταζει σαν ονειρο θερινης νυκτος τωρα....6 χρονια μεταπολεμικης υφεσης και εφτασαν τωρα να μιλανε για δημοψηφισμα...μιλαμε για φοβερη προοδο...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Το Λονδίνο είναι μια πόλη που το κόστος διαβίωσης ορίζεται απο τον εισαγόμενο πλούτο. Ως εκ τούτου αυξάνεται με ρυθμούς που δεν ορίζονται απο το παραγόμενο εσωτερικό πλούτο. Δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες ως προς την νομιμότητα ή όχι του εισαγόμενου πλούτου. Το Λονδίνο ή μάλλον Greater London Area αποτελείται απο 65% περιοχές υψηλής εγκληματικότητας, 20% μέσης εγκληματικότητας και το υπόλοιπό μικρής εγκληματικότητας. Η διαφοροποίηση των περιοχών δεν είναι ξεκάθαρη. Μπορεί ένας δρόμος να είναι μέτριας και ο ακριβώς απο πίσω του υψηλής. Ενα 2-3% των περιοχών θεωρούνται πολύ χαμηλής εγκληματικότητας κάτι που ορίζετε απο την ύπαρξη ιδιωτικής ασφάλειας. Κανένας πλούσιος δεν ζει στο Λονδίνο. Περιοχές όπως το Sussex, Kent αποτελούν την αντίστοιχη Πολιτεία και Πανόραμα Βουλιαγμένης για την Αττική. Οι χρόνοι μεταφοράς και το κόστος μεταφοράς είναι ιδιαίτερα ακριβό για καθημερινή μετακίνηση.   

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ταχύτητα προσαρμοστικότητας του εισοδήματος προς την ταχύτητα αύξησης του κόστους διαβίωσης. Για εισοδήματα μέχρι 100Κ ο λόγος λειτουργεί αρνητικά και σε λιγότερο από 10 χρόνια θα βρίσκεστε στα όρια της κατάρρευσης. Η εμπειρία που μπορεί κάποιος να αποκτήσει είναι σίγουρα μεγαλύτερη απο αυτή της Ελλάδος αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει ενδιάμεσο σταθμό καριέρας. Η συντριπτική πλειοψηφία είναι οικοδομικά και δύσκολα θα βρείτε ιδιαίτερα έργα. Ως εκ τούτου η μετάβαση, που κάποια στιγμή θα καταστεί υποχρεωτική (βλέπε παραπάνω), σε άλλη χώρα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Μπορώ να πω μάλιστα ότι η μετακίνηση από την Αγγλία σε χώρες εκτός του άμεσου τόξου θα είναι επαγγελματικά δύσκολη.

 

 

 

 

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να επισημάνω , ότι η αναφορά μου αφορούσε την παραδοξότητα του εκλογικού νόμου και την αναντιστοιχεία ψήφων , ποσοστών και εδρών .

 

Στο δικό μας σύστημα πέραν των αδυναμιών που έχουμε σαν χώρα , υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αναλογικότερα , αφού γιά να κυβερνήσεις με πλειοψηφία χρειάζεσαι συνήθως πάνω από 40 % των ψήφων και η ψήφος παραμένει υποχρεωτική , όσον και αν δεν υπάρχουν κυρώσεις γιά τους μη ψηφίζοντες .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.