Kicking Bird Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν (edited) Καλησπέρα σας, Είμαι νέος μηχανικός (και νέος επίσης και στο φόρουμ). Μελετούμε ένα κτήριο απο φέρουσα τοιχοποιία (κατασκευής πριν το 1955). Παρατηρώ ότι η εξωτερική τοιχοποιία είναι πλινθοδομή και η εσωτερική είναι οπτοπλινθοδομή. Τα ερωτήματα μου αφορούν την εσωτερική και είναι τα εξής: 1) Έχω την άποψη ότι η εσωτερική τοιχοποιία φέρει τα φορτία της πλάκας . Έχω ακούσει απο συναδέλφους ότι η εσωτερική τοιχοποιία (η οποία ξαναλέω αποτελείται απο τούβλα και έχει πάχος 20 cm) δεν έχει καμία συνεισφορά και δεν πρέπει να την λάβω υπόψη. Θεωρείται αυτήν την άποψη σωστή? 2) Επίσης σε ότι αφορά τον τρόπο έδρασης της πλάκας με την τοιχοποιία. Αυτό γίνεται με την δημιουργία ενός σενάζ μερικών εκατοστών? Σημείωση: Η πλάκα της κατοικίας είναι δοκιδωτή με τούβλα ανάμεσα στις διαδοκίδες. Συνολικό πάχος 15 εκ. Σας ευχαριστώ Edited 6 ώρες πριν by Kicking Bird
kan62 Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 6 ώρες πριν 1) Οπωσδήποτε και έχουν μεγάλη συνεισφορά στη μεταφορά φορτίων και ευστάθεια της κατασκευής. Προσοχή ! η κατασκευή σου είναι πολύ παλιά και δεν έχει κατασκευαστεί με κανονισμό αλλά από τεχνίτες μόνο, μπορεί και ανειδίκευτους. 2) Δεν έχεις μια δοκιδωτή πλάκα, έχεις μια πλάκα 15 εκ. της εποχής της με ένθετα τούβλα για τη μείωση του βάρους και του υλικού της. Πολλές φορές αυτή στηριζόταν κατευθείαν πάνω στα τούβλα (εξωτερικά και εσωτερικά μπατικά). 1
Kicking Bird Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν Δημοσιεύτηκε 4 ώρες πριν (edited) Σας ευχαριστώ για την απάντηση σας .Η διαφωνία ξεκίνησε επειδή στην κάτοψη του ορόφου είχα σχεδιάσει τις εσωτερικές οπτοπλινθοδομές και τις είχα προσθέσει στο στατικό πρόγραμμα. Κάποιοι μου λένε να τις αφαιρέσω. Το θεωρώ τρομακτικά επικίνδυνο ειδικά μετά απο αυτό που έγινε στον Πειραιά. Το συγκεκριμένο είδος πλάκας ήταν σύνηθες για αυτά τα κτήρια γιατί εκτός απο μικρότερο ίδιο βάρος, έχει και μικρότερο κόστος. ( Λιγότερο τσιμέντο). Edited 4 ώρες πριν by Kicking Bird
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα