Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόταση για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ


tpanag

Recommended Posts

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6268

 

Θεωρώ ότι επιβάλλεται να προχωρήσει καθώς είναι η μόνη βιώσιμη λύση.

Υπενθυμίζω ότι στο "χαμηλό" σήμερα συντελεστή 11% συμπεριλαμβάνονται προϊόντα "πρώτης ανάγκης" τα οποία διατίθενται από καταστήματα (σούπερ μάρκετ, ΔΕΚΟ κλπ.), και στα οποία η φοροδιαφυγή είναι ελάχιστη έως ανύπαρκτη (κόβονται αποδείξεις). Μια αύξηση κατά 4 ας πούμε μονάδες, ίσως βοηθήσει στην συγκράτηση και των "καρτέλ", ακόμα και αν δε μπορέσει να απορροφηθεί, καθώς η αγανάκτηση των καταναλωτών για τις αλεπάλληλες αυξήσεις του τελευταίου καιρού, θα τους φρενάρει.

Ταυτόχρονα όμως μια μείωση του ΦΠΑ κατά 8 ή έστω 6 ποσοστιαίες μονάδες από τον υψηλό συντελεστή του 23%, στην οποία υπενθυμίζω ότι συμπεριλαμβάνονται καύσιμα, τηλεφωνία κινητή και σταθερή, και η παροχή υπηρεσιών από ελ. επαγγελματίες, θα εξαφανίσει πρακτικά το αντικίνητρο που βλακωδώς δημιούργησαν στη ζήτηση και έκδοση αποδείξεων, τινάζοντας στον αέρα το λεγόμενο "κίνημα των αποδείξεων". Και προφανώς θα μειώσει και το τελικό κόστος, καθώς ο χώρος, είναι ο μόνος στον οποίο λειτουργούν ικανοποιητικά οι νόμοι του ανταγωνισμού, σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα "καρτέλ" των σούπερ μάρκετ, των "γαλατάδων", και των λοιπών.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.