nicktopas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Συνάδελφοι ηθελα να ρωτήσω αν εχει κανείς την απόφαση, νόμο διάταγμα ΚΥΑ κλπ που ορίζει την απόσταση που πρέπει να έχουν τα panel από την άκρη της στέγης ή από το στηθαίο σε περίπτωση δώματος. Επίσης αν έχει κανείς νέα για το αν το δελτίο τύπου που έβγαλε η κ. Μπιρμπίλη έγινε ΦΕΚ ουτως ώστε να απαλλαχτούμε τελείως από την πολεοδομική άδεια μικρής κλιμακας για την περίπτωση της στέγης μέχρι 10 kW. Ευχαριστώ.
george_RES Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Το ΦΕΚ που αφορά τις αποστάσεις για φ/β σε στέγες ειναι ΦΕΚ 344-20/7/2009
kaisakis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 3 , 2010 20/07/2009 αρ. φύλλου 344 Όροι εγκατάστασης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μέχρι 10KW στα δώματα και τις στέγες των κτιρίων
petsis Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Πότε θα γίνει ΦΕΚ το δελτίο τύπου της Μπιρμπίλη? Πόσο κρατάει αυτή η Ιστορία με τα ΦΕΚ? 2-3 Μέρες δεν κάνει ένα ΦΕΚ για να εκδοθεί?
s.georgopoulos Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση ΦΒ σε δώμα πόσο πρέπει να είναι το μέγιστο ύψος; Ισχύει το 2,5μ όπως και στην περίπτωση γηπέδου;
kusta80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Θα ήθελα να ρωτήσω για την περίπτωση ΦΒ σε δώμα πόσο πρέπει να είναι το μέγιστο ύψος; Ισχύει το 2,5μ όπως και στην περίπτωση γηπέδου; ναι,νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να φτασεις εως 2,5 μετρα.Εμενα το 2,4 μου το καναν δεκτο παντως.
nort Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 ναι,νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να φτασεις εως 2,5 μετρα.Εμενα το 2,4 μου το καναν δεκτο παντως. Προσοχή γιατί θα πρέπει να μην υπερβαίνεις και το μέγιστο επιτρεπτό ύψος του κτιρίου σύμφωνα με τους όρους δόμησης στη συγκεκριμένη περιοχή. Εγώ για περίπτωση κτιρίου ύψους 9,5μ. και μέγιστο ύψος 10,5μ. είχα διαθέσιμο μόνο 1 μέτρο ύψος για τα Panels...
kusta80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Προσοχή γιατί θα πρέπει να μην υπερβαίνεις και το μέγιστο επιτρεπτό ύψος του κτιρίου σύμφωνα με τους όρους δόμησης στη συγκεκριμένη περιοχή. Εγώ για περίπτωση κτιρίου ύψους 9,5μ. και μέγιστο ύψος 10,5μ. είχα διαθέσιμο μόνο 1 μέτρο ύψος για τα Panels... Σωστο κι αυτο.Απλα σε μενα δεν υπηρχε τετοιο θεμα.
mechanic_student Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Συνάδελφε kusta80 όταν λες ότι το ύψος της εγκατάστασης έφτασε τα 2,4 μέτρα πάνω από το δώμα έκανες κάποια κατασκευή σαν πλαίσιο πέργολας είτε μεταλλικό είτε ξύλινο και τοποθέτησες εκεί πάνω τα φωτοβολταϊκά ? Ρωτάω γιατί έχω μια παρόμια περίπτωση που θέλω να βγω ποιο ψηλά 2 μέτρα περίπου από το δώμα για να αποφύγω σκιάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι νόμιμο από την πλευρά της πολεοδομίας. (τα πάνελ θα τοποθετηθούν πάνω στην κατασκευή με μηδενική κλίση). Το πλαίσιο αυτό θα είναι 1,5 μέτρα πιο μέσα από το περίγραμμα του δώματος.
kusta80 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 14 , 2010 Συνάδελφε kusta80 όταν λες ότι το ύψος της εγκατάστασης έφτασε τα 2,4 μέτρα πάνω από το δώμα έκανες κάποια κατασκευή σαν πλαίσιο πέργολας είτε μεταλλικό είτε ξύλινο και τοποθέτησες εκεί πάνω τα φωτοβολταϊκά ? Ρωτάω γιατί έχω μια παρόμια περίπτωση που θέλω να βγω ποιο ψηλά 2 μέτρα περίπου από το δώμα για να αποφύγω σκιάσεις αλλά δεν ξέρω αν είναι νόμιμο από την πλευρά της πολεοδομίας. (τα πάνελ θα τοποθετηθούν πάνω στην κατασκευή με μηδενική κλίση). Το πλαίσιο αυτό θα είναι 1,5 μέτρα πιο μέσα από το περίγραμμα του δώματος. Οχι απλα τοποθετησα διπλη σειρα πανελ portrait και εφτασαν σεαυτο το μεγιστο υψος.Και γω για να αποφυγω σκιασεις απο τοιχειο το εκανα αυτο.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα