Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας!

 

Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την κατάχρηση του χώρου σας, μια και δεν είμαι μηχανικός, αλλά εντελώς μα εντελώς πελαγωμένη υποψήφια αγοράστρια διαμερίσματος.

 

Δύο ερωτήσεις μόνο έχω περί ημιυπαίθριων και θα ήμουν ευγνώμον αν θα μπορούσατε να μου απαντήσετε, όσο το δυνατόν απλούστερα, γιατί είναι μια ζούγκλα εκεί έξω..όπως σίγουρα ξέρετε..

 

α) Ημιυπαίθριος χώρος, λέει, είναι ο στεγασμένος χώρος του κτιρίου, του οποίου η μία τουλάχιστον πλευρά είναι ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο χώρο ή τους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου και οι υπόλοιπες πλευρές ορίζονται από τοίχους ή κατακόρυφα φέροντα στοιχεία.

Όταν ο νόμος λέει "ανοικτή" έννοεί ότι πρέπει να μην υπάρχει καθόλου τοίχος ή μπορεί να υπάρχει τοίχος με άνοιγμα που τώρα είναι κλειστό με κάτι σαν τζαμαρία, αν όμως...αχεμ...παραστεί ανάγκη, η τζαμαρία αφαιρείται, και μένει κάτι σαν τρύπα στον τοίχο! Αυτή η τρύπα λοιπόν θεωρείται ότι πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου ως "πλευρά ανοιχτή προς τον κοινόχρηστο κλπ" χώρους???

 

Β) Υπάρχει κάποιος νόμιμος και λειτουργικός για το διαμέρισμα τρόπος να κλείσεις τον ημιυπαίθριο? Με δεδομένο ότι έχω δει πάνω από 50 διαμερίσματα, και μόνο ΕΝΑ δεν είχε ημιυπαίθριο, έχω απελπιστεί ότι ή δε θα αγοράσω ποτέ σπίτι, ή θα είμαι μονίμως παρανομη...

 

Για οποιαδήποτε βοήθεια θα είμαι απόλυτα ευγνώμων!

  • Απαντήσεις 178
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

γεία σου Μαρία, και καλώς ήρθες στην ζούγκλα που λέγεται ελληνική κατασκευή (και δή με αντιπαροχή...)

στο θέμα μας...

"ανοιχτή" όπως λέει ο ΓΟΚ, σημαίνει είτε συμπαγές στηθαίο (φαντάσου ένα χαμηλό τοίχο, γύρω στο 1 μέτρο) είτε κιγκλίδωμα τύπου κάγκελο...

Σε καμία περίπτωση κούφωμα

φαντάσου τον ημιυπαίθριο σαν βεράντα, δηλαδή εξωτερικό τμήμα του σπιτιού. Αυτή είναι η μόνη σύμφωνη με το νόμο μορφή του Η/Υ...

 

ΔΕΝ υπάρχει κανένας νόμιμος τρόπος να κλείσει ο ημιυπαίθριος...

 

αυτά...

Δημοσιεύτηκε

Επιπρόσθετα: το ''άνοιγμα'' πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 2,50 μέτρα. Και το βάθος του χώρου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το άνοιγμα (χονδρικά) αλλά το πολύ πολύ ίσο.

 

Πολλοί βάζουν τζαμαρία με μεγάλα ανοίγματα συρόμενα τα οποία όταν αφαιρεθούν μένει το μεταλλικό πλαίσιο γύρω γύρω και το κάτω τμήμα (γύρω στο ένα μέτρο ύψος). Έτσι σε περίπτωση ελέγχου το κενό μπορεί όντως να είναι 2,50 (ή παραπάνω ανάλογα) και το κάτω τμήμα της τζαμαρίας να ''βαπτιστεί'' στηθαίο και να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Και βέβαια ο χώρος είναι άδειος και ό,τι μπορεί να προδώσει την παρανομία (πρίζες κ.λ.π.) επιμελώς κρυμμένα. Όχι ότι ο ελεγκτής είναι χαζός...

 

Συμβουλή: να απαιτείτε εγκεκριμένο σχέδιο κάτοψης ώστε να μπορεί να γίνει αντιπαραβολή των χώρων. Όπου ''Η/Χ'' στο σχέδιο αλλά ''δωμάτιο'' στη πραγματικότητα ή αποχωρείτε ή ζητάτε ξήλωμα των παράνομων τμημάτων και σχετική μείωση στο ποσό αγοράς.

Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ με την συμβουλή του ss_sK αλλά οι ιδιοκτήτες από μόνοι τους ρωτάνε αν έχει και κανέναν Η/Χ να κλείσουν(με) :(

Δημοσιεύτηκε

Θεωρητικά καλά όλα αυτά που λέτε συνάδελφοι , αλλά τελικά πολύ δύσκολα θα βρει διαμέρισμα χωρίς κλειστό ημιυπαίθριο χώρο .

Δημοσιεύτηκε

κλειστός ημιυπαίθριος (είτε με τζαμαρία) και νόμιμος δεν υφίσταται.

Η τζαμαρία σου δίνει την δυνατότητα ότι αν ποτέ ελγχθεί το διαμέρισμα σου την αφαιρείς ....και βουαλά ο ημιυπαίθριος. (παραμένει ότι πλάτος ανοίγματος ημιυπαιθρίου μεγαλύτερο ή ίσο του 2,5 μέτρα και βάθος μικρότερο ή ίσο του πλάτους)

Οσον αφορά τις μπρίζες και τα καλοριφέρ, ποιό το πρόβλημα? Εγώ έχω στο μπαλκόνι μου μπρίζες και καλοριφέρ απαγορεύεται? Θεωρώ ότι το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί εύκολα.

Γεγονός σήμερα ότι δεν υπάρχουν διαμερίσματα χωρίς ημιυπαίθριους, οι ακριβές τιμές των οικοπέδων και οι πρόσφατες αυξήσεις των υλικών οδήγησαν τους κατασκευαστές να μην υλοποιούν μια κατασκευή αν δεν εκμεταλεύονται πλήρως (παρανόμως) τους ημιυπαίθριους.

Μην διστάζεις, εφόσον "το κλείσιμο" είναι επιστρεπτό (βλ. τζαμαρία) και εφόσον η τιμή του ημιυπαιθρίου δεν είναι ίδια με την τιμή του διαμερίσματος δόμηση μην κολλάς πουθενά.

Δημοσιεύτηκε
...Οσον αφορά τις μπρίζες και τα καλοριφέρ, ποιό το πρόβλημα? ...

 

Περίμενα αντιρρήσεις επ΄αυτού. Κοινή λογική: αν έχεις πρίζα ακριβώς στην άκρη του Η/Χ την οποία μπορεί να φτάσει η βροχή τότε ή έχεις τάσεις αυτοκτονίας ή δε βλέπεις καθόλου ταινίες (πόσες φορές έχουν εκμεταλλευτεί την ηλεκτρική αγωγιμότητα του νερού!). Το καλοριφέρ όμως, με το μπαρδόν, βγάζει μάτι!

 

Αλλά ας μη βάζουμε ιδέες!

  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Γειά σας!Θα ήθελα να ρωτήσω πότε δεν ισχύουν οι Η/Χ στη δόμηση?Όταν το πλάτος είναι τουλάχιστον 2.5 και το βάθος ίσο ή μικρότερο του πλάτους?Γιατί κάποιος μου ανέφερε ότι πρέπει και το βάθος να είναι 2.5.Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσιεύτηκε

Οι Η/Χ θεσπιστηκαν για να μπορουν οι αγοραστες να αποκτουν περισσοτερα μετρα με τα χρηματα τους. Σαφως συμφωνω με τον ss_sK ,σχετικα με την αρχικη υποδειξη απο τον κατασκευαστή των χώρων. Μην ξεχνάμε ομως ότι όλα τα συμβόλαια γίνονται με τα σχέδια τα θεωρημένα από την πολεοδομία οπότε οι αγοραστές εν γνώση τους τα αγοράζουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.