george_t Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2008 ένα αγροτεμάχο μεγαλύτερο απο 456 στρεματα χωρίς πρόσωπο σε κοινόχρηστη οδό, εκτός σχεδίου το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει αποχαρακτηριστεί απο δασική, είναι αρτιο? Τη συμβαίνει με την οικοδομησιμότητα του? Μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιήθικε για βοσκότοπος, και σύντομα θα διέλθει δημοτική οδός. Επιπλέον υπάρχει γεώτρηση που χρησιμοποιήται για την υδροδότηση οικισμού χωρίς να έχει γίνει απαλοτρίωση. τι συμβαίνει σε μια τέτοια περίπτωση ως αναφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
avgoust Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2008 Δημοσιεύτηκε Μάιος 28 , 2008 Kατ'αρχην , οπως εχω ξαναπει διαφωνω με την χρηση του ορου αγροτεμαχιο γιατι θεωρω οτι αποφαινομαστε ως προς το χαρακτηρα (Αγρος) της εκτασης. Επειδη η αρτιοτητα εξαρταται μονο απο εκταση, χρονο δημιουργιας και διαστασεις, φανταζομαι οτι με 456 στρεματα οπου και να εισαι εισαι αρτιος. Οικοδομησιμος ομως χωρις βεβαιωση Δασαρχειου πως μπορεις να πεις οτι εισαι ?.
george_t Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 το γεωτεμάχιο αυτό είναι τελικά μεγαλύτερο απο 460 στρέματα. Ανήκει σε δυο οικογένειες (είναι συνολικά 12 κληρονόμοι ενώ αρχικά ανήκε σε 4 άτομα) χωρίς να υπάρχει όμως κανένας επίσημος τίτλος ιδιοκτησίας υπάρχουν όρια απο συρματόπλεγμα και πέτρες που καθορίουν το σύνολο του. Τα βασικά ερωτήματα είναι τα εξής¨ 1. Μπορεί αυτό να χωριστεί σε 2ή περισσότερα τμήματα μεγαλύτερα των 50 στρεμ. και να παρουσιαστούν σαν χωριστά κομμάτια για κάθε ιδιοκτήτη σε 2 η περισσότερα τοπογραφικά διαγράμματα? 2. Με δεδομένο οτι δεν υπάρχει κανένας επίσημος τίτλος ιδιοκτησίας παρα μόνο δηλώσεις στην εφορία απο τους ενδιαφερομένους, μαρτυρίες απο κατοίκους της περιοχής αλλά ίσως και κάποια παλιά διαθήκη που αναφέρει την τοποθεσία τη προβλήματα μπορούν να προκύψουν? 3. Στην περιοχή του κτήματος υπάρχει γεώτρηση που υδροδοτεί δήμο και επιπλέον διέρχονται 3 στύλοι μέσης τάσης. Τη προβλημα δημιουργούν. Θα είμαι πολύ ευγνώμον να ανταλάξουμε απόψεις και ευχαριστώ προκαταβολικά.
giorgosv Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 Αν βρίσκεσαι εκτός σχεδίου επιτρέπεται να κόψεις ότι θες. Απλά πρέπει να προσέχεις τον χρόνο δημιουργίας του γηπέδου όσον αφορά τις αρτιότητες και οικοδομησιμότητες. Μια λύση είναι να επικαλεστούν χρησικτησία και δείξουν ως ξεχωριστά τα κομμάτια που θέλουν και απλά θα πληρώσουν τον φόρο χρησικτησίας.
avgoust Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5 , 2008 Eξαρταται επισης κι απο το αν και τι διαθηκη θα εμφανισουν. Αν ας πουμε ειναι μια η αρχικη και περιγραφει το συνολο της εκτασης θα πρεπει να γινει αποδοχη κληρονομιας και μετα διανομη-κατατμηση (ελεγχεις εδω την κατα κανονα αρτιοτητα). Αν τωρα εμφανισουν περισσοτερες οπου η καθε μια περιγραφει επι μερους τμηματα ή μια που τα περιγραφει ξεχωριστα,τοτε δεν χρειαζεται διανομη , μονο αποδοχη. Ομως. Εγω στη θεση σου, με βαση αυτα που περιγραφεις, θα διερευνουσα πρωτα απ' ολα το θεμα ως προς την δασικη του πλευρα και ως προς το αν το Δημοσιο προβαλλει δικαιωματα κυριοτητας. α. Για να ξερεις αν υπαρχει μη δασικο τμημα και να αποφανθεις αν ειναι οικοδομησιμο η οχι. β.Γιατι αν π.χ. το Δασαρχειο θεωρησει δημοσιο δασος ή εκταση τα 200 ας πουμε στρεμματα , τα οποια σε τετοια περιπτωση και ελλειψει παλαιων τιτλων θεωρω οτι ειναι αδυνατο να τα κερδισεις απο το Δημοσιο , τοτε γιατι να πανε να κανουν αποδοχη ή χρησικτησια και να πληρωσουν φορους για εκταση που δεν τους ανηκει και εσυ να κανεις κατατμησεις που ενδεχομενως να μην εχουν αρτιοτητα. Με δυο λογια , σιγουρεψε πρωτα το ιδιοκτησιακο / δασικο , δες τι σου μενει και μετα προχωρησε. Οι στυλοι μεσης τασης σε περιοριζουν ως προς τη θεση πιθανου κτιριου. Για το θεμα της δημοτικης γεωτρησης δεν γνωριζω να σου απαντησω.
george_t Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 6 , 2008 αν γίνει τοπογραφικό διαγραμμα που να το χωρίσει σε τρία τμήματα ( τρία δηλαδή ξεχωριστά τοπογραφικά διαγράμματα ) και να γραφτεί οτι είναι εκτός σχεδίου αρτια αλλά μη οικοδομήσιμα και επιπλέον οτι τα όρια τα έδειξε ο ιδιοκτήτης με υπεύθηνη δήλωση υπογεγραμένη καλύπτει έτσι τον μηχανικό ή είναι μπλέξιμο? Ρωτάω γιατί τωρα αρχισα να ερευνώ την νομοθεσία και μου φαίνονται όλα μπερδεμένα, ευχαριστώ πολυ για το ενδιαφέρον. Αν υπάρχει κάποιος που να του έχει τυχει άνάλογη περίπτωση ας μας απαντήσει παρακαλώ.
george_t Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Τελικά αυτό το γεωτεμάχιο αφού επικοινώνισσα με το Δήμο στην περιοχή του οποίου ανήκει μου είπαν οτι η ευρύτερη περιοχή δεν έχει χαρακτηριστεί. Στην Δασική υπηρεσία που μίλησα μου είπαν οτι για να μου απαντήσουν αν είναι Δασική η όχι πρέπει να κατατεθεί άιτηση του ενδιαφερομένου με 7 τοπογραφικά διαγράμματα, και να γίνει αυτοψία, μια διαδικασία που απαιτεί περίπου 1,5 μήνα. Τελικά τη θα πρέπει να γραφτεί στη δήλωση του μηχανικού για την οικοδομησιμότητα με δεδομένο οτι η περιοχή δεν έχει κανένα χαρακτησισμό ακόμα?
DIMITRIS80 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Θα μπορούσες να βάλεις " είναι άρτιο και θα καταστεί οικοδομήσιμο κατόπιν έκδοσης βεβαίωσης της οικείας Δασικής Υπηρεσίας μη υπαγωγής της έκτασης στις περί προστασίας των δασών ισχύουσες διατάξεις" ή όπως αλλιώς το διατυπώσεις..
SIRADRAB Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11 , 2008 Την απάντηση σου την έδωσε ο DIMITRIS80. Εγώ θα προσθέσω να βάλεις και ''κατόπιν έγκρισης της Αρχαιολογίας'' μιας και μιλάμε για Κρήτη από ότι κατάλαβα. Το άλλο, αν κάνεις τεμαχισμό τελικά, να προσέξεις τα 25μ πρόσωπο (ισχύει από 31/12/2003) σε χαρακτηρισμένο δρόμο, που δεν θα υπάρχει βέβαια, αλλά μπορεί να αποτυπώνεται με στικτή γραμμή κανένας γαιδουρόδρομος στους χάρτες τηs ΓΥΣ. Αυτόν μπορείς να τον επικαλεστείς και να το αναφέρεις στο υπόμνημα του τοπογραφικού σου. Να βάλεις και την ασφαλιστική βαλβίδα '' κατόπιν και της έγκρισης των άλλων αρμόδιων αρχών, πολεοδομίας κλπ'' ώστε να είσαι καλυμμένος από καμιά στραβή. Με άλλα λόγια θα λές ''ολίγη σούπα με πολύ ζωμό'' γιατί η εργασία του τοπογράφου κι όχι μόνον, στο Ελλάντα είναι για εξειδικευμένους ντέντεκτιβ σε ανώμαλες υποθέσεις. Αλλά πρέπει να βγάλεις και το ψωμί σου. Καλή επιτυχία!
filis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2008 Γεια σας. Θέλω να κάνω μερικές ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα, δίοτι έχω ένα παρόμοιο πρόβλημα. Πρόκειται για γεωτεμμάχιο εκτός σχεδίου/οικισμού/ΖΟΕ που εμφανίζεται σε προικοσύμφωνο προ 1962 ως Βοσκότοπος. έχει μέτωπο 90μέτρων σε επαρχιακή οδό και είναι 11,6στρ. Ο πατέρας μου το αγόρασε το 1994 και μετά από δικαστήριο με τη δασική υπηρεσία βγήκε το 2001 η απόφαση αποχαρακτηρισμού μόνο 3στρ., τα οποία μάλιστα δε συνορεύουν με καμία οδό . τα υπόλοιπα 8,6στρ. χαρακτηρίστηκαν ως δασική έκταση, αλλά χωρίς απόφαση σε ποιον ανήκουν(δηλ.ιδιωτικό ή δημόσιο). εγώ είμαι αρχ/νας και ο πατέρας μου τοπογράφος και δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. αν μπορείται βοηθήστε: 1. σε αυτήν την περίπτωση μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το οικόπεδο ως ενιαίο, οπότε να έχουμε δόμηση και να μπορούμε να χτίσουμε εντός των 3 αποχαρακτηρισμένων στρεμμάτων? 2α. πρέπει να αποσαφηνιστεί από τη δασική υπηρεσία κατά πόσο η δασική έκταση είναι ιδιωτική ή δημόσια? ή δεν παίζει ρόλο για τους όρους δόμησης που δίνει η πολεοδομία? 2β. στην περίπτωση που η πολεοδομία λαμβάνει υπόψιν μόνο τα 3 στρ. τότε δεν είναι οικοδομήσιμο. χρειαζόμαστε μέτωπο στο δρόμο για να πάει κατά παρέκκλιση. αν διεκδικήσουμε χαρακτηρισμό της δασικής έκτασης ως ιδιωτικό δάσος αλλάζει την συνθήκη? και αν ναι, η διαδικασία είναι (πάλι) δικαστήρια?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα