Topap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Έχει κανένας πληροφορίες για υποβρύχια σκυροδέτηση? Νόμιζα ότι είχε κάτι στο βιβλίο των Δομικών Υλικών μου αλλά έκανα λάθος... 1
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Απλώς υποβρύχια, ή υποθαλάσσια; Οπλισμένο ή άοπλο;
Topap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Απλώς υποβρύχια, ή υποθαλάσσια; Οπλισμένο ή άοπλο; Χρήση υποβρύχιως, υποθέτω οτι η ανάμιξη γίνεται στην επιφάνεια και με αντλία μεταφέρεται στα Χ μετρα υποβρυχίως. Στη φάση που θέλω είναι άοπλο, για πλήρωση κενών μεταξύ στοιχείων ΟΣ. Εχω κοιτάξει κάποια πρόσμικτα απο διάφορες εταιρίες υλικων, αλλα θέλω γενικές πληροφορίες επι του θέματος.
chrisven Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Topap να σε ρωτήσω κάτι εντελώς εγκυκλοπαιδικά.δεν το ξέρω καθόλου το θέμα. πως θα το ρίξεις το σκυρόδεμα μέσα στο νερό? δεν θα σου το "παίρνει" το νερό μέχρι να πήξει? μήπως θα πρέπει να προχωρήσεις σε καμία κατασκευή υδατοστεγανή (με πασσαλοσανίδες παράδειγμα) γύρω από την περιοχή να αντλήσεις το νερό και μετά να σκυροδετήσεις?
Topap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Topap να σε ρωτήσω κάτι εντελώς εγκυκλοπαιδικά.δεν το ξέρω καθόλου το θέμα.πως θα το ρίξεις το σκυρόδεμα μέσα στο νερό? δεν θα σου το "παίρνει" το νερό μέχρι να πήξει? Όχι γιατί βάζεις ειδικά πρόσμικτα (υπερρευστοποιητή κλπ) και το νερό δεν "παίρνει" το σκυρόδεμα (κυρίως δεν παίρνει τα αδρανή!) γιατί πέφτει ενιαία, πρόκειται για αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα ουσιαστικά. Αυτό που ψάχνω μάλλον είναι ενα method statement (μεθοδολογία εργασίών?) πως δηλαδή γίνεται η όλη σκυροδέτηση.
terry Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Και γω δεν ξερω το θεμα σχετικα με τη "συνταγη" του σκυροδεματος, σιγουρο τσιμεντο πανω απο 300κιλα/κυβικο, αλλα για τη σκυροδετηση η μπουμα της αντλιας θα φτασει 50εκ απο το βαθος σκυροδετησης αναγκαστικα. Οτι και να βαλλεις μεσα θα γινει ζουμι και δεν θα φτασει "κατω" οπως πρεπει να ειναι..
chrisven Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 φίλε με μια πρόχειρη ματιά στο google http://books.google.gr/books?id=e7pFNxU_OKkC&pg=PA257&lpg=PA257&dq=underwater+construction+techniques&source=bl&ots=Dnpfxuqcz3&sig=Ql6-O8QXTd7EA0N4fmT0gJhmaN4&hl=el&ei=cGOFTKSZJ8aVswbi0tWaBQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=2&ved=0CB0Q6AEwAQ#v=onepage&q=underwater%20construction%20techniques&f=false
Topap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2010 Μμμ, για αρχή καλό είναι το link. Ευχαριστώ!
AlexisPap Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Για άοπλο η σύνθεση δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα... Η σκυροδέτηση γίνεται όπως στους πασσάλους: με σωλήνα που το άκρο του είναι βυθισμένο στο νωπό σκυρόδεμα. Οι ξυλότυποι δεν έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, αν και γενικώς είναι καλό να μην έχουν μεγάλους αρμούς.
topografina Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 7 , 2010 Μπορώ να σου περιγράψω τι κάναμε εμείς που ρίχναμε ύφαλα μπετά για να πληρώσουμε κενά κάτω από τις προβλήτες..... Έιχαμε φτιάξει ενα σωλήνα με δυο χερούλια (για να μπορεί να το κραταέι ο δύτης) και τον προσαρμόσαμε στη άκρη της μπούμας της πρέσσας έτσι ώστε να χάνεται όσο το δυνατόν λιγότερο σκυρόδεμα μέσα στη θάλασσα. Το μήκος του σωλήνα εξαρτάται από το βάθος της σκυροδέτησης. Η υπηρεσία μας είχε ζητήσει να βάλουμε τουλάχιστον 350χγρ τσιμέντο στο κυβικό. Επίσης αν τα κενά που έχεις να πληρώσεις είναι μεγάλα θα σε βοηθήσει να γεμίσεις τσουβαλάκια με άμμο ή με χαλίκι τα οποία θα τα χρησιμοποιήσεις σαν καλούπι μέσα στη θάλασσα για να μειώσεις τα ανοίγματα και τα οποία θα μείνουν μέσα και θα δέσουν με το μπετό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα