ckiriako Δημοσιεύτηκε September 26, 2008 at 05:04 μμ Δημοσιεύτηκε September 26, 2008 at 05:04 μμ Τηλεφωνο στη γραμματεια και θα μαθεις
cna Δημοσιεύτηκε September 26, 2008 at 06:33 μμ Δημοσιεύτηκε September 26, 2008 at 06:33 μμ Τωρα για να επανελθουμε στο θεμα μας ποσοι περιπου δινουν εξετασεις απο πολιτεχνικες σχολες. Αποσο γνωριζω 2 ατομα θα περασουν στο 5ο εξαμινο αλλα ποσοι δινουν εξετασεις ? Στο εμπ επισης ποσοι δινουν εξετασεις? Αν περασεις τις εξετασεις τα χρωστας τα μαθηματα του πρωτου και δευτερου ετους? Μπορεί να μην τα χρωστάς όλα τα μαθήματα παρελθόντων ετών αλλά ένα σημαντικό ποσοστό άνω του 70%.
baso@! Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 12:14 μμ Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 12:14 μμ Θα δώσω κατατακτήριες στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη Ξάνθη τα μαθήματα : Δομικά υλικά , Μηχανική Στερεού Σώματος και Πληροφορική.Γνωρίζει κάποιος ποια βιβλία πρέπει να διαβάσω;
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 12:22 μμ Δημοσιεύτηκε June 26, 2009 at 12:22 μμ @baso@! Το μήνυμα σου μεταφέρθηκε. Κοίτα τις προηγούμενες δημοσιεύσεις και αν δεν καλυφθείς επανέρχεσαι με απορίες.
Xristos_Sg Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 06:05 μμ Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 06:05 μμ Καλησπέρα σε όλους! Παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό το φόρουμ σας και είναι ότι πιο αξιόλογο έχω δει στον ελληνικό χώρο. Μπράβο σας και συνεχίστε την καλή δουλειά! Θα μπω στο θέμα τώρα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων ΑΠΘ, και σκέφτομαι να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στη Ξάνθη, επειδή στη Θεσσαλονίκη περνάνε μόνο με το βαθμό πτυχίου (το 8,14 που έχω δε μπορεί να συναγωνιστεί το 9,57 απόφοιτου Οικονομικού τμήματος του πανεπιστημίου Μακεδονία - έχω δοκιμάσει πέρυσι). Τα μαθήματα είναι Οικοδομική-Ι, Στατική -Ι και Ρευστομηχανική. Ξέρει κανείς ποια βιβλία πρέπει να διαβάσω;
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 06:30 μμ Δημοσιεύτηκε June 27, 2009 at 06:30 μμ Για την στατική σου κάνει οποιοδήποτε καλό βιβλίο Στατικής. Κοίτα στη βιβλιογραφία στους πολιτικούς μηχανικούς. Ρευστομηχανική διδάσκεται το βιβλίο του Κωτσοβίνου αλλά δε νομίζω να κυκλοφορεί στο εμπόριο. Το ίδιο βιβλίο κάνουν και οι Μηχανικοί Περιβάλλοντος στην Ξάνθη. Οπότε αν έχεις κάποιον γνωστό θα μπορεί να στο δώσει. Υπάρχει στη βιβλιοθήκη του ΔΠΘ. Κοίτα και στο αριστοτέλειο παντως. Κοίτα για την οικοδομική Ι το βιβλίο είναι του Αθανασόπουλου. Αλλά δε θυμάμαι τον ακριβή τίτλο τώρα. Αυτό είναι σχετικά ακριβό για να το αγοράσεις οπότε κοίτα μήπως το δανειστείς (το παίρνουν και οι αρχιτέκτονες). Σε κάθε περίπτωση φρόντισε να μάθεις πολύ καλά τα σκαριφήματα. Αυτά είναι που μετράνε . Και αυτό σίγουρα υπάρχει στη βιβλιοθήκη Ψάξε μήπως βρεις και κάποια παλιά θέματα. Νομίζω ότι τα θέματα των κατατακτηρίων είναι αντίστοιχα. Σίγουρα πάντως πρόσεξε πολύ καλά ποια είναι η ύλη όταν βγούν οι ανακοινώσεις.
Unraveller Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 at 04:33 μμ Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 at 04:33 μμ Φίλε Xristos_Sg το βιβλίο του Αθανασόπουλου λέγεται "Κατασκευή κτιρίων σύνθεση και τεχνολογία".Κι εμείς στο μάθημα της Οικοδομικής Ι το κάναμε.Αν σε ενδιαφέρει και δεν το βρίσκεις πουθενά ευχαρίστως να στο δώσω για φωτοτυπίες.Στείλε μου πμ αν ενδιαφέρεσαι.
Παναγιώτης Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 at 06:46 μμ Δημοσιεύτηκε July 1, 2009 at 06:46 μμ Ναι αυτός είναι ο τίτλος.
Xristos_Sg Δημοσιεύτηκε August 11, 2009 at 09:58 πμ Δημοσιεύτηκε August 11, 2009 at 09:58 πμ Γεια και πάλι! Έψαξα και βρήκα μερικά αξιόλογα βιβλία, όπως και το βιβλίο του Κωτσοβίνου. Αλλά, θέματα δε μπόρεσα να βρω, δεδομένου ότι δε γνωρίζω άτομα που να είναι πολιτικοί μηχανικοί. Αν κάποιος από σας θα μπορούσε να μου δώσει μια ιδέα του τι παίζει στις εξετάσεις αυτές (αν βάζουν ερωτήσεις θεωρίας, ασκήσεις και τι είδους, ιδιαίτερα Ρευστομηχανική) θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.
ΞΑΝΘΗ2 Δημοσιεύτηκε August 12, 2009 at 07:49 πμ Δημοσιεύτηκε August 12, 2009 at 07:49 πμ Αγαπητέ mechwar, στη θέση σου βρέθηκα πριν 5 χρόνια (με τις ίδιες ακριβώς σχολές). Πολύ καλό το βήμα που πας να κάνεις αλλά να προετοιμάζεσαι για πολύ διάβασμα. Μπές στη σελίδα των Πολ.Μηχ. Ξάνθης που αναφέρει ακριβώς ποια μαθήματα δίνεις και πότε ακριβώς (νομίζω το έχουν αναρτήσει). Δίνεις Δομικά υλικά, Μαθηματικά και Μηχανική. Τα μαθηματικά έχουν πολύ μεγάλη ύλη (περισσότερη και απο αυτή της παλιάς 1ης Δέσμης). Στη μηχανική τα πράγματα είναι ευκολότερα, η ύλη του Διαμαντίδη φαντάσου στο ΤΕΙ (είναι ακόμη εκεί ?). Όσο για τα δομικά υλικά είναι τα 2 βιβλία του 1ου έτους της Ξάνθης - πολύ ύλη, πολύ λεπτομέρεια και ετοιμάσου να μάθεις απ΄έξω τα πάντα.... Καλή επιτυχία
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα