Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορές γραμμών δόμησης σε Ζ.Ο.Ε.


Recommended Posts

Ζ.Ο.Ε. Μεσογείων Π.Δ. 20-3-03 ΦΕΚ 199Δ'/03

Άρθρο 3 παρ. 19α

Τα αναγερθησόμενα κτήρια πρέπει να απέχουν από τα όρια του γηπέδου 15 μ. τουλάχιστον, εκτός αν άλλως ορίζεται κατά περίπτωση.

 

 

Ζ.Ο.Ε. Λαυρεωτικής Π.Δ. 17-2-98 ΦΕΚ 125Δ'/98

Άρθρο 3 παρ. 18α

Τα αναγερθησόμενα κτίρια πρέπει να απέχουν από τα όρια του γηπέδου 15 μέτρα τουλάχιστον, εκτός αν άλλως ορίζεται κατά περίπτωση.

- Κατά παρέκκλιση της προηγουμένης παραγράφου προκειμένου για ανέγερση κτιρίου κατοικίας σε κατά παρέκκλιση άρτια γήπεδα, οι πλάγιες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του γηπέδου ορίζονται σε 7,5 μέτρα εφόσον, τηρουμένης της αποστάσεως των 15 μέτρων, δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση.

Το μέγιστο πλάτος του κτιρίου στην περίπτωση αυτή πρέπει να μην υπερβαίνει τα 10 μέτρα.

 

Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά ?

Με τη μη ύπαρξη παρέκκλισης εντός της Ζ.Ο.Ε. Μεσογείων πολλά άρτια γήπεδα καθίστανται από τη διάταξη αυτή μη οικοδομήσιμα, αφού το τμήμα που περικλείεται μεταξύ των γραμμών δόμησης είναι μη αξιοποιήσιμο (π.χ. 3μ.Χ70μ.) :(

Link to comment
Share on other sites

Για τις διαφορές που επισημαίνεις, πρέπει να απευθυνθείς στον Οργανισμό Αθήνας (Πανόρμου 2) και να συζητήσεις με τους αρμόδιους το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε τους έχω υποβάλλει αίτηση από 29/7/10 στην οποία περιλαμβάνονται και άλλα προβλήματα που έχω εντοπίσει με σημαντικότερο την αλληλοεπικάλυψη ζωνών και περιμένω εναγωνίως την απάντησή τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.