kwstas Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δεν είναι λίγο περίεργο όταν σου δίνεται η δυνατότητα με 2000-3000 Ε να αλλάξεις χρήση σε υπόγειους χώρους και να κάνεις εμπορική εκμετάλλευση ως χώροι κύριας χρήσης (έστω και για 40 χρόνια)???? Ισχύει το ίδιο και για χώρους υγιειονομικού ενδιαφέροντος??? Αν ναι τότε πάνε αυτου του είδους οι οικοδομικές άδειες αλλαγής χρήσης...
tpanag Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δεν είναι έτσι, γιατί όποιος χρειάστηκε να κάνει αλλαγή χρήσης ως τώρα, ανακαστικά το έκανε δια της παραδοσιακής οδού. Αν κάνει αλλαγή χρήσης πάλι με τον ν. 3843, χάνει το περιθώριο να ξανα αλλάξει από εδώ και πέρα χρήση, οπότε πάλι με την παραδοσιακή μέθοδο θα το κάνει. Γενικά ο όρος "αλλαγή χρησης" στον 3843 είναι κατά τη γνώμη μου ένα βλακώδες (ή ευφυές υπό άλλο πρίσμα) εφεύρημα για τα μάτια του κόσμου ώστε να μην ακυρωθεί από το ΣτΕ...
mem_fretz Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Γεια χαρά σε όλους τους συνάδελφους. Πρόκειται για μια αλλαγή χρήσης, από αποθήκη σε κατάστημα. Tο κατάστημα λειτουργεί από καιρό, είναι ημιυπόγειος χώρος 74τ.μ. κάτω απο πολυκατοικία και η χρονολογία έκδοσης της άδειας είναι το 1973 όπου αναφέρει οτι ειναι χώρος βοηθητικής χρήσης που δεν έχει υπολογιστεί στο συντελεστή δόμησης. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει αλλαγή χρήσης? Αυτή η περίπτωση εντάσσεται στο νόμο για τους ημιυπαίθριους η σε κάποιον άλλο παλιότερο νόμο?( γιατί έχω μπερδευτεί με κάποια παλαιότερα post που έχω διαβάσει εδώ πριν την εκδοση του νόμου 3843/10)
natdrak Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 2 , 2010 Συνάδελφοι , μεγαλη απορια εχω και σοβαρό πρόβλημα σχετικα με αλλαγή χρήσης και Ν. 3843 Σε κτηριο διαμερισμάτων με πιλωτη οπου ειχαν προβλεφθει κλειστες θεσεις σταθμευσης εχουν α)οι κλειστες θεσεις σταθμευσης και μερος περεταίρω της πιλωτης εγιναν διαμερίσματα Β)_ στα διαμερίσματα υπάρχει και απο ένας ημιυπαίθριος χώρος Θέλω να κανω αλλαγη χρησης σε γηροκομείο Εαν "δειξω"στο ισογειο και νομ/σω γραφεια , με σκοπό να γινουν τα γραφεια της νεας χρησης , θα χρειαστει αλλαγή χρησης και θα εχω πρόβλημα?? Εαν στους οροφους νομιμοποιησω "αλλαγη¨χρήσης απο κατοικίες σε γηροκομειο??? ή τι μπορώ τελικά να κάνω????
ΧΡΥΣΑ Κ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Κατ΄αρχην πρέπει να προσέχουμε από ότι κατάλαβα αν υπάρχει υπόλοιπο συντελέστη. διοτι αν υπάρχει δεν μπορεί να ενταχθεί στον ν 3843 η αλλαγή χρήσης. επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής στην έκδοση αδείας αλλάγη χρήσης Pilotis σε κατοικία, στις αμοιβές θα βάλω διαρρύθμιση ή προσθήκη ή κατι αλλό? σας παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος. Ευχαριστώ πολύ!
erling Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 ΧΡΥΣΑ Κ, δεν κατάλαβες σωστά. Δεν έχει σχέση η ύπαρξη ή μη υπολοίπου δόμησης. Δεν το εξετάζουμε για την τακτοποίηση.
ΧΡΥΣΑ Κ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 είχα ακούσει ότι σε κάποιες πολεοδομίες δεν τακτοποιήσαν γι' αυτο΄το λόγο.............ισχύει αυτό που μου λές?
ssouanis Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Αντιγραφή από παλιότερη ανάρτηση, βάσει σεμιναρίου του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας. Σε οικόπεδο όπου υπάρχει υπόλοιπο δόμησης, ο νόμος Σουφλιά προέβλεπε ότι σε μελλοντική προσθήκη, οι τακτοποιούμενοι χώροι θα αφαιρούνταν από το υπόλοιπο. Ο νέος νόμος προβλέπει ότι το υπόλοιπο δόμησης δεν επηρεάζεται. Όσοι χώροι έχουν τακτοποιηθεί με το νόμο Σουφλιά, θα πρέπει να ξαναδηλωθούν για να μη χάσουν το υπόλοιπο δόμησης. Το νέο πρόστιμο θα συμψηφισθεί με το παλιό. Παρόν στο ακροατήριο ήταν και ο διευθυντής της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος διαφώνησε με αυτό και είπε ότι δε χρειάζεται αυτή η διαδικασία. ΤΕΕ και διευθυντής είχαν τα δικά τους και άκρη δεν βγήκε αφού ο ένας την έλεγε στον άλλον. (πρέπει να είναι η 6η φορά που το κάνω copy-paste) Δεν εξετάζεις το υπόλοιπο δόμησης, δεν επηρεάζει σε μελλοντική προσθήκη.
ΧΡΥΣΑ Κ Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2010 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα