andreaspele Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Θέλω να ρωτήσω για την περίπτωση που εχω ένα πάλιο τούρκικο σπίτι που θέλω να το επισκευάσω με το LEADER και να μετατραπεί σε ξενώνα , πώς θα το χαρακτηρίσω ώς παραδοσιακό ? Επίσημα δεν έχει κάποιο χαρακτηρισμό. Για να το δεχτούν στο πρόγραμμα τι χρειάζεται? απλά κάποια τεκμηρίωση ? γιατί για να γίνει επίσημη έγκριση δεν προλαβαίνουμε....
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 9 , 2010 Υπάρχουν "παραδοσιακοί" οικισμοί και "διατηρητέα" σπίτια... Αν ανήκει σε παραδοσιακό οικισμό, νομίζω δεν μπαίνει στο leader...
andreaspele Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Στο LEADER μπαίνει σίγουρα αν είναι σε παραδοσιακό οικισμό. Το θέμα είναι αν δεν είναι σε τέοιο οικισμό και δεν έχει κάποιο επίσημο χαρακτηρισμό μέχρι σήμερα τι γίνεται... Έχω ακούσει οτι γίνεται να μπέι , αρκεί να τεκμηριωθεί...Τώρα..πώς?αυτό ψάχνω...
myri Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 πάρε ένα τηλ στο ΥΠ.ΠΟ. δες αν λέει κάτι και εδώ: ΦΕΚ προστασίας αρχαιοτήτων πολιτιστικής κληρονομιάς http://www.michanikos.gr/downloads.php?do=file&id=390
Directionless Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Oι παραδοσιακοί οικισμοί έχουν περάσει στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Τα διατηρητέα είναι στο ΥΠΠΟ(Τ). 1
Γιάννης Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10 , 2010 Κάτι είχα δει για τους παραδοασιακούς οικισμούς. Νομίζω δεν χρηματοδοτεί την ανακάίνιση όψεων, δεν θυμάμαι! Ας κοιτάξει τους οδηγούς του άξονα 4 ρε παιδιά...
arxrts Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2010 Το αποτυπώνεις και το στέλνεις για ΕΠΑΕ.
Directionless Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11 , 2010 Χαρακτηρισμούς μεμονωμένους κάνει το Υπ.Πο.Τ. (πια).
soundholics Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2010 το θέμα είναι ότι με τα προγράμματα δεν ξεκαθαρίζουν από ποιον φορέα ζητούν χαρακτηρισμό ως παραδοσιακού τύπου. Γενικά για κτήρια άνω των 100 χρόνων αρμόδιο ειναι το Υπουργείο Πολιτισμού. Υπάρχει όμως διαδικασία και στην οικεία Πολεοδομία με αίτηση σου, μαζί με φωτογραφίες, τεχν. έκθεση, και μια σειρά αρχιτεκτονικών σχεδίων που αποτυπώνουν την υπάρχουσα κατάσταση, να γνωμοδοτήσει η ΕΠΑΕ για τον χαρακτηρισμό του κτηρίου ως παραδοσιακού τύπου. Πιο εύκολη και πιο γρήγορη διαδικασία.
Αλέξανδρος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24 , 2010 Για να χαρακτιριστεί ένα κτίριο ως "παραδοσιακό" απαιτείται αίτηση προς την αρμόδια ΕΠΑΕ με φωτογραφίες και τεχνική έκθεση μηχανικού η οποία να τεκμηριώνει τους λόγους που είνια παραδοσιακό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα