Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πώς μας την "φέρνουν" τα μαστόρια στα μπετά; Πως μας κλέβουν σε ποσότητα και ποιότητα; Πώς μπορώ να το καταλάβω;

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Δύσκολο ερώτημα, γιατί ο καθένας έχει την τεχνική του. Η αλήθεια είναι μία Όλοι κλέβουν. Κλέψιμο με κλέψιμο όμως διαφέρει. Άλλοι κλέβουν για να τα οικονομήσουν,και άλλοι κλέβουν απλώς για να μπορέσουν να κάνουν καλή εργασία, και να βγουν οικονομικά. Γιατί κακά τα ψέματα, ο ανταγωνισμός και η ποιότητα εργασίας, δυστυχώς δεν συμβαδίζουν. Υπάρχουν δύο τρόποι να κλέψεις στα μπετά. Ο ένας είναι πάνω στην συμφωνία. Όταν ένας που θέλει να κάνει μπετά και ρωτάει ένα εργολάβο...πόσο πάει το m3 το μπετό? Ο έξυπνος εργολάβος ποτέ δεν δίνει προσφορά αμέσως. Γιατί? Γιατί ξέρει ότι εσύ έχεις ρωτήσει άλλους πέντε, και θα πάρεις προσφορά και από άλλους τόσους. Για να σου κρατήσει το ενδιαφέρον σου επάνω του, και να σου την φέρει σκεπτόμενος με τον χρόνο του, σου λέει το εξής. ( Θέλω να δω τα σχέδια, για να δω πόσα σίδερα έχει η κατασκευή, για να σου δώσω καλή τιμή.)Η αλήθεια η πρακτική είναι ο αριθμός 0,25 x το εμβαδόν= τα μ3 + τις βάσεις. Όταν του δόσεις τα σχέδια, αυτός τα κρατάει μερικές μέρες σπίτι του, για να έχεις το ενδιαφέρον σου, πάνω του. Αυτό έχει μεγάλη σημασία,γιατί υποσυνείδητα αποκτάς την εμπιστοσύνη προς το άτομό του. Όταν έλθει η ώρα να σου δώσει προσφορά, σε ρωτάει πρώτα. Η εργασία πληρώνετε μετρητά? Εσύ του απαντάς ναι ή όχι. Αυτός έχει βγάλει Π.Χ από τα σχέδια ότι τα μπετά είναι 100 μ3 και ξέρει ότι η τιμή κυμαίνετε από τόσο, μέχρι.. τόσο. Ξέρει και αν έχει πολλές δουλειές ή όχι... γιατί από αυτόν τον παράγοντα εξαρτάτε το ρίσκο που θα πάρει για την προσφορά. Τελικά παίρνει το ρίσκο και σου λέει. Η εργασία είναι 130 μ3 επί τόσο το μ3 κάνει τόσο Δηλαδή σου έχει βάλει 30 μ3 πάρα πάνω, και σου έχει δώσει φθηνά το μ3. Μετά κοιτάει να σε δέσει ώστε να μην κάνεις επιμέτρηση στο τέλος. Πώς? Λέγοντάς ότι πρέπει να γίνει ένα συμφωνητικό. Στο συμφωνητικό γράφει ότι η εργασία κοστίζει τόσο (τελική τιμή) και ότι όταν η εργασία φτάσει στο τάδε σημείο,θα πάρει αυτά τα χρήματα, και όταν τελειώσει η κατασκευή τα υπόλοιπα. Οπότε σε έχει δέσει στην συμφωνία, χωρίς να μπορείς ή και να σκεφτείς να κάνεις επιμέτρηση Στα χτισίματα, όταν τα πάρει με τα υλικά, έχει βγάλει τα διπλά, από τα υλικά που του πληρώνεις για τα κουφώματα, και για τα τρέχοντα μέτρα. Τον άλλο τρόπο για τα μπετά τον κρατάω για πάρτη μου. Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος να βγάλεις χρήματα. Να είσαι τόσο καλός στην δουλειά σου που να ξεκινάς από εκεί που σταματάν οι άλλοι, ώστε να είσαι μοναδικός, οπότε και μονοπώλιο.

Δημοσιεύτηκε

Αυτός που κλέβει την ποιότητα είναι ο χαζός.Ή γιατί δεν ξέρει την δουλειά του, ή γιατί δηλώνει αδυναμία να κλέψει στην συμφωνία. Γιατί η συμφωνία νικάει το νόμο. Αυτός κάνει κακό πρώτα στον εαυτό του,γιατί τον καλώ τον ξεχνάνε όλοι. Αυτόν που έκανε άσχημη δουλειά ...κανένας. Δυστυχώς οι μόνοι τρόποι αντιμετώπισης αυτών των κυρίων είναι να είσαι συνέχεια πάνω από το κεφάλι τους, ή να εμπιστεύεσαι ένα συνεργάτη που θα τον ξέρεις,και θα πληρώσεις κάτι πάρα πάνω, για να κάνεις την δουλειά σου σωστά. Η καλή εργασία δουλεύει αργά ή γρήγορα, υπέρ αυτού που την κάνει. Γιατί καλή δουλειά, περισσότερη ζήτηση, άρα και πιο πολλές ευκαιρίες Καλή εργασία με λίγο κλέψιμο, είναι η τέλια συνταγή για το καλό του εργολάβου, αλλά και του ιδιοκτήτη.

Δημοσιεύτηκε

Κλεψιμο σε αλλο κατασκευαστικο σταδιο : Σοβαδες + Χρωματισμοι.

Εκει πιστευω οτι πεφτει το μεγαλο κλεψιμο. Οι Τεχνιτες σου εχουνε πει τιμες απο την αρχη. Πως μπορεις ομως να ελεγξεις τα τετραγωνικα της δουλειας τους?! Ακομα και αν αυτοι σου πουνε "μα θα κανω επιμετρηση στο τελος"...θα καταλαβεις εσυ αν ειναι ακριβης ή αν σου βαλουν παραπανω δουλεια? Δεν πιστευω οτι μπορεις να τους ελεγξεις εκει.

Δημοσιεύτηκε

Φίλοι μου δεν κάνω τίποτα άλλο από το να λέω, τι εγώ πιστεύω ότι είναι αλήθεια. Εξάλλου η αλήθεια έχει δύναμη. Το ψέμα κρύβετε. Για τον λόγο αυτό πρέπει να βοηθάτε τον καλό, γιατί η καλή δουλειά δεν πληρώνετε με τίποτα. Αυτός που κάνει καλή δουλειά, μπαίνει μέσα.Αν τον βοηθήσουμε σήμερα θα τον έχουμε και αύριο. Αλλιώς θα τον στείλουμε μεροκάματο. Η καλή δουλειά έχει δύο σκέλη.α) πόσο καλά θα κάνουμε την δουλειά που μας αναθέτουν,β) αλλά και τι θα κάνουμε (τι σχέδιο, και πια η λογική του)

 

Irini υπάρχουν κανόνες επιμετρήσεων, για όλες τις εργασίες της οικοδομής. Τώρα θα μου πεις πως ένας ιδιώτης μπορεί να τους ξέρει? Ε...ας πληρώσει και ένα μηχανικό, για να βάλει την υπογραφή του. Αλλιώς ας πάρει 4-5 προσφορές από τεχνίτες που έχουν καλό όνομα,με προσφορά αποκοπής,χωρίς μέτρημα. Τελική τιμή από την αρχή.

Δημοσιεύτηκε
Αυτός που κλέβει την ποιότητα είναι ο χαζός.

Nαι, αλλά το 90% των μπετατζίδων νερώνει για να ρίξει πιό εύκολα. Αυτό πως το κάνουν κάτω από τη μύτη μας; Και πώς μπορώ να το αποφύγω ως επιβλέπων;

Δημοσιεύτηκε

Ακριβώς όπως το λες φίλε acnt.Τι τους δυσκολεύει? Ας εξετάσουμε πρώτα αυτό. Τα πολλά τα σίδερα. Συνήθως το τσέρκι έχει 2cm περιθώριο από τον ξυλότυπο. Κάντετο 3-4 cm ώστε να περνάει το χαλίκι, και να μην σκουριάζει το σίδερο. Και όπου υπάρχει δοκάρι με πολλά σίδερα, βάλτε τα σε δύο, και τρις στρώσεις,μεγαλώνοντας λίγο και τις διαστάσεις του, ώστε να περνάει το χαλίκι. Φυσικά ο δονητής είναι απαραίτητος. Ο άλλος λόγος που το νερώνουν, βρίσκετε στον χειριστή τις πρέσας, ο οποίος για να μην του φρακάρει η πρέσα, βάζει νερό, παρά τις φωνές του υπεύθυνου. Για να τα αποφύγεις όλα αυτά πρέπει ή να είσαι επιβλέπων σε κάθε πλάκα, ή να αναθέσεις αυτή την αρμοδιότητα σε κάποιον έμπιστων αφού του εξηγήσεις πρώτα, το γιατί δεν πρέπει να είναι νερουλό. Ακριβώς όπως τα λέτε παιδιά. Όλα είναι μία αλυσίδα.

Δημοσιεύτηκε
Nαι, αλλά το 90% των μπετατζίδων νερώνει για να ρίξει πιό εύκολα. Αυτό πως το κάνουν κάτω από τη μύτη μας; Και πώς μπορώ να το αποφύγω ως επιβλέπων;

 

Aυτό κανονικά δεν θα υπήρχε λόγος να γίνεται εφόσον πληρώνεις την χρηση του ρευστοποιητή ο οποιος συνήθως επαρκει. Αν δε επαρκεί υπάρχει καποιο προβλημα στο μίγμα και τοτε θα πρεπει να επιστρεψεις την βαρέλα με το δικαιολογητικό της μη επιθυμητής καθισης. Το εχω κανει και δεν διαμαρτηρηθηκε κανεις απο την μονάδα για τον λόγο ότι δεν μπορούσαν να πουν και τίποτα πάνω σε αυτό.

 

Μια βερέλα μπορεί να προσθέσει νερό μεχρι και με 5 διαφορέτικους τρόπους (βρυσάκια, κεντρικό καθαρισμου, λαστιχο και διαφορα εξτρα...).

Μετρησε πόσες βάνες υπάρχουν στο πίσω μερος μια βαρέλας και ελεγχε κατα πόσο είναι στην κλειστή ή στην ανοικτή θέση. Μόνο που θα σε δουν να κοιτας αυτό, συνήθως ερχονται μονοι τους και σου λενε οτι ειναι επαγγελματιες και δεν θα ρισκαραν να χάσουν την αδεια τους! Εγω στις σκυροδετήσεις προτιμω να βρίσκομαι δίπλα στην βαρέλα παρά πανω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.