Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Άδεια για μόνωση ταράτσας !!


tsakilk

Recommended Posts

αν έχεις αποκλειστική χρήση και μόνο εσύ πρόσβαση, είναι λογικό... να σου αρνηθεί αλλά και φυσιολογικό να αναλάβεις εσύ την επισκευή εφόσον αφορά μόνο το δικό σου διαμέρισμα.

Είναι γεγονός όμως οτι οι χώροι είναι κοινοχρηστοι όπως και οτι αν χάνει θερμοτητα το κτίριο λόγω της μόνωσης του τελευταίου ορόφου, της ταράτσας, την χάνουν όλα τα διαμερίσματα, οχι μόνο, αυτό του τελευταίου ορόφου.

Δηλαδή τελικά τον συμφέρει κιόλας να κάνει επισκευές γιατί θα έχει σημαντική μείωση εξόδων πχ καίγοντας λιγότερο πετρέλαιο...

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω αποκλειστικη χρηση...ουτε προσβαση...ολα ειναι κοινοχρηστα...ηλιακοι απλωματα κλπ...και χιλιοστα 50-50

Δεν υπαρχει κανονισμος οριζοντιας ιδιοκτησιας...αλλα ειμαστε στο να κανουμε τωρα ...

υπαρχει καποιος νομος που να λεει για τα εξοδα αυτα...??

Link to comment
Share on other sites

Εφοσον αυτη τη στιγμη εισαστε 50-50 εξ αδιαιρετου ολα (παραξενο αυτο παντως) , τοτε και η μια και η αλλη μονωση ειναι κοινοχρηστα εξοδα.Αν δειτε τη μελετη θερμομονωσης της οικοδομικης αδειας θα δειτε οτι λεει μεσα για μονωση και στην ταρατσα αλλα και στην pilotis. Αρα θεωρητικα το κτιριο δεν εχει αποπερατωθει και πρεπει να γινουν και οι μονωσεις.Ολα αυτα εφοσον εισαστε εξ αδιαιρετου.Τωρα και οριζοντια να ειχατε κανει και να ειχες τον αερα εσυ αυτο δεν αποκλειει τη χρηση της ταρατσας απο ολους τους ιδιοκτητες.Οταν θα εχτιζες το δικαιωμα σου στον αερα τοτε η νεα ταρατσα (ενα οροφο ας πουμε παραπανω) παλι θα ητανε κοινοχρηστη.

Link to comment
Share on other sites

Συγνωμη...μια τελευταια ερωτηση...

Εχει να κανει που ο πανω οροφος χτιστηκε 5 χρονια αργοτερα απο τον πρωτο...δηλαδη πειτε οτι μοιραζομαστε τα εξοδα της μονωσης...αν χτισω μετα απο πανω παλι η μονωση του απο πανω οροφου θα ειναι κοινο εξοδο???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.