3dio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Καλησπέρα. Θέλω να ρωτήσω αν μπορεί μια συσκευή υγραερίου να λειτουργήσει με υγραέριο μεγαλύτερης πίεσης από την προδιαγραφόμενη για τη συσκευή. Μιλάω για συσκευές μαγειρείου (π.χ. φούρνος). Υποθέτω ότι αν το υγραέριο δεν έχει τη σωστή πίεση δεν μπορεί να σχηματιστεί το κατάλληλο μίγμα αέρα - υγραερίου, άρα η συσκευή θα έχει πρόβλημα. Το θέμα όμως είναι θα λειτουργεί, έστω και με πρόβλημα ή δεν θα λειτουργεί καθόλου; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
CostasV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 15 , 2010 Η πίεση ελέγχει την ποσότητα του καυσίμου που οδηγείται για καύση. Εάν η ποσότητα του αέρα δεν είναι περιορισμένη, αλλά π.χ. μιλάμε για ανοικτή εστία, τότε όσο και αν αυξηθεί η πίεση, πάντα θα υπάρχει αέρας για να αναμιχθεί με την παραπανίσια ποσότητα του αερίου και να γίνει καύση. Στην πράξη όμως πάντα η ποσότητα του αέρα περιορίζεται από κάποιους κατασκευαστικούς λόγους. Οπότε εάν αυξήσουμε υπερβολικά την πίεση, θα αυξηθεί υπερβολικά και η παροχή καυσίμου, και (αφού ο αέρας δεν θα μπορεί να αυξηθεί απεριόριστα) η φλόγα θα σβήσει.
3dio Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Ευχαριστώ πολύ για την τεκμηριωμένη όσο και περιεκτική απάντηση!
alej Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Αν με την πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής έχεις πρόβλημα (ποιότητα φλόγας ή ισχύς) πρώτα έλεγξε τα μπεκ (τύπο και διάμετρο). Συνήθως με μικρή (10%) αύξηση της πίεσης από την επιτρεπόμενη έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά για μένα δεν είναι λύση. Πρέπει να βεις πρώτα γιατί με την πίεση που ορίζει ο κατασκευαστής δεν λειτουργεί σωστά (κάποιες φορές το σωστά οι μάγειροι εννοούν τα φλογοβόλα!)
banskoboy Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 26 , 2011 γειά σας. πρόσφατα αγόρασα απο ιταλία μία κουζίνα με εστίες για υγραέριο. Δυστυχώς δεν έχει σωλήνες ή κάτι αντίστοιχο για τη σύνδεση. Με τί προτείνετε να τη συνδέσω με τη φιάλη η οποία βρίσκεται σε απόσταση 2 μ(έξω απο το σπίτι). Ευχαριστώ.
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Θα απευθυνθείς στην "Οξυγονοτεχνική" και θα πάρεις σωλήνα (πορτοκαλί σε χρώμα) ειδικό για προπάνιο αν θες το "απόλυτο" (διπλού μανδύα με ενίσχυση λινών, πίεση λειτοργίας 20 μπαρ, πίεση θραύσης 60 μπαρ). ----- Συγχώνεψη----- Επίσεις θα χρειαστείς και μειωτήρα προπανίου. Αν πραγματικά θες την απόλυτη προστασία... τότε πρόσθεσε και μία βαλβίδα "αντεπιστροφής φλωγός" για προπάνιο. Όλα αυτά θα τα βρεις στην "Οξυγονοτεχνική" (Ψάξε στο Ιντερνετ). ----- Συγχώνεψη----- Α ναι. Η βαλβίδα μπαίνει στο 1,5 μέτρα μήκους σωλήνα (maximum) από τη συσκευή ενώ ο μειωτήρας μπαίνει πάνω στην μπουκάλα. Κανόνες συμμετοχής Νο5 miltos
banskoboy Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 You rock. Αν μου πεις που θα βρω και μπεκ υγραερίου για να αλλάξω τα μπεκ ΦΑ θα είσαι ακόμη καλύτερος!
alej Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 18 , 2011 Εγώ θα σου πω να βρεις υδραυλικό και να μην το κάνεις μόνος σου.-
Δημήτριος_1980 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής. Αν η πίεση παροχής είναι πολύ μεγάλη, κοντά στο σημείο υγροποίησης για θερμοκρασία περιβάλλοντος, δεν υπάρχει περίπτωση με την ξαφνική εξαέρωση (που θα συμβεί στο σημείο εξόδου) να παγώσει το μπεκ, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων; Ή μπορεί με την εναλλαγή κρύου - ζεστού να υπάρχουν μεγάλες θερμικές τάσεις. Δεν ξέρω, ρωτάω...
Μαρκετάκης Ιωάννης Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 19 , 2011 Κίνδυνο παγοφραγμού έχεις στον μειωτή και όχι στο μπεκ. Στον μειωτή λαμβάνει χώρα η αδιαβατική εκτόνωση και το φαινόμενο joule. Αλλά για ένα μικρό μειωτή και μια μπουκάλα οικιακής χρήσης η ατμοσφαιρική θερμοκρασία σε υπερκαλύπτει. Για μπεκ το ψάχνω για φούρνο οικιακής χρήσης προφανώς.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα