chris_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 16 , 2010 Costav: Η απάντηση είναι ΝΑΙ, αλλά δεν θυμάμαι αν είναι 2 ή 3 χρόνια.
CostasV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Ευχαριστώ chris_gr. Αρα, καθώς θα πλησιάζει η συμπλήρωση των 2 ή 3 χρόνων, και ο κάτοχος της άδειας δεν θα βρίσκει αγοραστή (εάν υποθέσουμε ότι ο κάτοχος της άδειας αποσκοπούσε στο να εκμεταλλευτεί οικονομικά ΜΟΝΟ την άδεια και όχι να κατασκευάσει Φ/Β εγκατάσταση), η τιμή της άδειας θα πέφτει με αμείωτο ρυθμό. Διότι στο τέλος των 2 ή 3 χρόνων η αξία της άδειας θα είναι μηδέν. Γιατί να αγοράσει κανείς γάλα (που όπως και άδειες Φ/Β, έχουν χρόνο λήξης) από δεύτερο χέρι, και να μην το αγοράσει κατευθείαν από το supermarket;
chris_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Εξαρτάται το στάδιο στο οποίο θα έχει φτάσει τη διαδικασία. Απλά να επισημάνω ότι αν κάποιος έχει υπογράψει με ΔΕΣΜΗΕ θα πρέπει εντός 12 μηνών να έχει συνδεθεί, δηλ το πάρκο να λειτουργεί. Στην περίπτωση αυτή και αν η τιμή με την οποία έχει υπογράψει είναι καλή τότε υπάρχουν αρκετοί στην πιάτσα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να αγοράσουν την άδεια.
maneni Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 για το θεμα της πωλησης και το ολο παιχνιδι που γινεται συμφωνω. Πολυ μαλιστα το ειχαν προσχεδιασει για να βγαλουν ενα ευκολο κερδος. Το θεμα ομως ειναι τι μπορει να κανει ενας σοβαρος επενδυτης, που θελει να κατασκευασει κατι και οι διαδικασιες που ακολουθουνται σε αυτη τη ρημαδα τη χωρα τον αποτρεπουν ή δεν τον αφηνουν; Ή τι μπορεις να πεις σε καποιον που κανει ενα επιχειρηματικο σχεδιο και υπολογιζει τα εσοδα του με τιμη πωλησης 0,45€ αναπροσαρμοζομενη τιμαριθμικα και εκ των υστερων ερχεται ο νομοθετης και οχι μονο μηδενιζει την αναπροσαρμογη αλλα την μειωνει κιολας. ΚΑι εκει που ο νομος σου ταζει οτι εντος τοσο ημερων θα εχεις παρει τις αδειες στην πραξη οι μερες γινονται μηνες (εσκεμενα ή οχι).
CostasV Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Στην περίπτωση αυτή και αν η τιμή με την οποία έχει υπογράψει είναι καλή τότε υπάρχουν αρκετοί στην πιάτσα που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να αγοράσουν την άδεια Η τιμή (της kwh) είναι θέμα διαπραγμάτευσης; Δεν είναι σταθερή ανάλογα με το μέγεθος και το είδος της Φ/Β εγκατάστασης; Πώς ορίζεται το καλή; Από την άλλη μεριά, το να πάρεις μία σχεδόν έτοιμη άδεια, και να αποφύγεις το χάσιμο χρόνου, έχει μία αξία. Αλλά, πιστεύω, όχι τόση αξία, που θα διαμόρφωναν μία σοβαρή αγορά, όπως π.χ. εάν υπήρχε έλλειψη στις άδειες Φ/Β εγκαταστάσεων.
chris_gr Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Η τιμή της kWh εξαρτάται από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας με το ΔΕΣΜΗΕ και από το μέγεθος του πάρκου. Οι γνωστές μας έως σήμερα τιμές 0,45 και 0,40 δεν υφίστανται πλέον δεδομένου ότι από 1 Αυγούστου έχει υπάρξει μείωση 2,5%. Ενημερωτικά κάθε 1 Αυγούστου η τιμή θα μειώνεται κατά 2,5% και κάθε 1 Φεβρουαρίου 5%. Η τιμή κατοχειρώνεται με την υπογραφή σύμβασης με το ΔΕΣΜΗΕ. Αν λοιπόν κάποιος έχει υπογράψει με ΔΕΣΜΗΕ και πουλάει την άδεια προφανώς ανεβάζει την αξία της (δεδομένου ότι έχει πληρώσει και για τη σύνδεση με τη ΔΕΗ). Ελπίζω να ήμουν σαφής και να μην σας μπέρδεψα.
maneni Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 ετσι ακριβως. Εχουμε λοιπον εναν επιχειρηματια ο οποιος αποφασιζει να κανει μια επενδυση. Φτιαχνει μια εταιρεια για αυτον τον σκοπο. Ενω απο την πρωτη ημερα πληρωνει (ασφαλεια, λογιστες κλπ) απο την αλλη δεν γνωριζει ποτε θα ερθουν τα εσοδα (αν θα ερθουν) και ποσα ακριβως θα ειναι αυτα. Οποτε αναγκαζεται να καταφυγει σε ετοιμες λυσεις. Φαντασου να θελεις να φτιαξεις το σπιτι σου. Εχεις αγορασει το οικοπεδο. Πληρωνεις για να κατατεθει η αδεια, εχεις κανει τον προγραμματισμο σου (ενοικια, γαμος, παιδια κλπ) και δεν γνωριζεις ποτε (και αν ή και ποσο) θα χτισεις. Δεν θα καταφυγεις στην αγορα ενος ετοιμου?
tsilena Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2010 Παιδιά πολύ μου αρέσει το θέμα που ανοίξατε. Το εμπόριο των εξαιρέσεων, όπως έχει διαμορφωθεί, είναι παραεμπόριο και σαν τέτοιο βγάζει δυσοσμία και απέχθεια. Όχι μόνο υπάρχει και χαλάει το επενδυτικό κλίμα αλλά δημιουργεί και παρακλάδια που φαίνονται στην πορεία. Αν κοιτάξουμε ορθολογιστικά το μοντέλο, σαν επιχειρηματικό έχει το σκέλος της πώλησης όπως όλες οι επενδύσεις. Δεν είναι κατακριτέο. Δε συμφωνώ, προσωπικά, με την απαγόρευση της μεταβίβασης της άδειας εφόσον γίνεται με τους κανόνες της αγοράς => Φορολόγηση των εσόδων στον τον πωλητή, έκπτωση του φόρου σαν επιχειρηματικό έξοδο του αγοραστή. Αν γινόταν έτσι, δε νομίζω να υπήρχαν αντιδράσεις, όπως δε μιλάει κανείς για τις αλλαγές των ποσοστών ή μετόχων στα εταιρικά σχήματα των φ/β αδειών. Αυτό όμως που γίνεται στην Ελλάδα, ξεκινάει από τον πανικό που δημιουργείται κάθε φορά που «ανοίγει» η βρύση και πλακώνουν όλοι οι διψασμένοι να πιούν νερό, γιατί είτε η βρύση θα κλείσει για κάνα δύο χρόνια (πχ ΡΑΕ), είτε γιατί γίνονται επισκευές στο σάπιο δίκτυο και δεν ξέρεις πότε θα σου γεμίσει το ποτήρι (πχ Πολεοδομίες). Ο εκάστοτε υπουργός για να μη φύγει από το πόστο του ή για να έχει η εκάστοτε κυβέρνηση καλή entrance στη ΔΕΘ πετάει στην αγορά ημιτελείς νόμους που αφήνουν παράθυρα, δημιουργούν παρακλάδια, έχουν χιλιάδες ασάφειες. Όπως συναίβει με τους νόμους Σουφλιά πέρυσι το καλοκαίρι και όπως συμβαίνει αυτή την εποχή, όπου υπάρχουν τρεις αναδημοσίευτες ΥΑ. Από την άλλη, υπάρχει σε κάθε γωνία και ένα μαγαζάκι που κάνει μελέτες και είναι γνώστες επί παντός επιστητού. (Σε μια ΔΕΗ συνάντησα σαν μελετητή τον δάσκαλο του ΣΚΙ του γιού μου!!) Τα φ/β είναι ένα επενδυτικό μοντέλο που λόγω του αρχικού μεγάλου κόστους του θέλει σοβαρούς αποδέκτες. Δεν υπάρχει «φωτοβολταϊκό κόλπο». Μια αγορά με εθνική στρατηγική μέχρι το 2020, μας καθιστά πρώτον εμάς τους επιστημονικά εμπλεκόμενους υπεύθυνους ως προς τους πελάτες/επενδυτές στην επιλογή της καλύτερης λύσης.
ilymperopo Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2010 Είναι μεν παράνομη η μεταπώληση των εξαιρέσεων, αλλά δεν είναι παράνομη η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών που διαθέτουν γήπεδα με εξαιρέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα η διαδικασία γίνεται τυπικά, άσχετα αν συμβαίνει με ξεχύλωμα των διαδικασιών, ακριβώς γιατί ο νομοθέτης παραβλέπει (εσκεμμένα) την μεταβίβαση εξαιρέσεων.
dhatzistef Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 11 , 2010 να κανω και εγω μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση αν κάποιος είναι σίγουρος για την απάντηση. Μου πουλάνε μια εταιρία η οποία έχει πληρώσει όρους σύνεδεσης για άδειες 2χ20kw αλλά δεν έχει υπογράψει ΔΕΣΜΗΕ. Το ερώτημα είναι το εξής: αν μεταβιβαστεί η εταιρία σε μενα χωρίς να αλλάξει επωνυμία (ΜΕΠΕ) χωρίς να αλλάξει ΑΦΜ και ΔΟΥ, και με φωνάξουν απο ΔΕΣΜΗΕ να υπογράψω σε κανα 4μηνο αφού θα έχει γίνει τροποποίηση στο καταστατικό έστω και μόνο στον εκπρώσωπο της εταιρίας, θα έχω πρόβλημα??? υπόψιν οτι η εταιρία που μου πουλάει έχει μονο ενα μετοχο ο οποίος είναι και διαχειριστής (προφανώς).
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα