Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισήμως στα 500 MW το πλαφόν για τα αγροτικά Φ/Β


Adavis

Recommended Posts

Το 1/3 της συνολικής «πίτας» των φωτοβολταικών και συγκεκριμένα 500 MW έως το 2014 και 750 MW από εκεί και πέρα και μέχρι το 2020 παραχωρεί στους αγρότες το ΥΠΕΚΑ, επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικά ρεπορτάζ του Agronews και της εφημερίδας Agrenda.

 

H πολυαναμενόμενη υπουργική απόφαση που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη αφορά την κατανομή των διαφόρων «πράσινων» τεχνολογιών στο συνολικό ενεργειακό μίγμα της χώρας μέχρι το 2020.

 

Σύμφωνα με αυτή, λοιπόν, η ισχύς που δεσμεύεται για τα φωτοβολταικά των αγροτών φτάνει τα 500 MW σε σύνολο 1500 MW των φωτοβολταικών μέχρι το 2014.Από τη χρονιά αυτή και μετά και μέχρι το 2020 το «πλαφόν» για τους αγρότες ανεβαίνει στα 750 MW από τα 2200 που είναι ο «εθνικός στόχος» για τα φωτοβολταικά στο σύνολό τους μέχρι το 2020.Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση περί το 1/3 της συνολικής φωτοβολταικής ισχύος παραχωρείται στους επαγγελματίες αγρότες.

 

Πηγή: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=60013

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.