ofadown Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 05:40 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 05:40 μμ χωρίς να αφαιρέσουν τυχών εξωτερικούς τοίχους. . Αυτό ορίζει και η εγκυκλιος με τη φράση "αφαιρεση τοιχοποιιων βασει οικοδομικης αδειας". Στους ημιυπαιθριους οι εξωτερικοι τοιχοι (ενας ή δύο συνήθως) δε φαινονται στην κατοψη της αδειας αρα σωστά συμπεριλαμβάνονται στο εμβαδό.
GPetr Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:02 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:02 μμ Γεια σας, μπορείτε να με βοηθήσετε πώς να μετρήσω το εμβαδόν στο επισυναπτόμενο σχέδιο?
pavloselef Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:03 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:03 μμ Μιλώντας για εξωτερικούς τοίχους Ημ./χωρων εννοούσα τοίχους που η μια τους πλευρά κοιτά σε χώρο που δεν μετρά στην δόμηση η να το πω αλλιώς τοίχοι οι οποίοι έχουν μετρηθεί με τους Η/Χ στο διάγραμμα κάλυψης. Τέτοιοι τοίχοι μπορούν να αφαιρεθούν από τον Η/χ που πάει προς τακτοποίηση. Απλώς η συμβολαιογράφος σε περίπτωση μελλοντικής παροχής η πώλησης ίσως μπερδευτεί βλεποντας διαφορετικα νουμερα, αν δεν γνωρίζει ότι αυτή η αφαίρεση επιτρέπεται από τον 3843. Ότι είναι σωστή αυτή η αφαίρεση δεν το αρνείται κανείς και ίσως να σου το προτείνουν ορισμένες πολεοδομίες, μόνο και μόνο για να περνούν πιο γρήγορα τους φακέλους. Ας ενημερώνεται ο πελάτης και ας αποφασίζει ο ίδιος. ]
GPetr Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:04 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:04 μμ ουπς!συγνώμη για το χώρο που κατέλαβα....πρώτη φορά επισυνάπτω στο forum και δεν ήξερα....
pavloselef Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:13 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:13 μμ Gpetr Δεν μου έχει ξανατύχει, προσωπικά κάτι τέτοιο. Πάντως θεωρώ ότι ο πρώτος υπολογισμός είναι σωστός με ένα μικρό ενδοιασμό. Μήπως θα έπρεπε να αφαιρέσεις από τον πρώτο υπολογισμό μόνο την τοιχοποιία και να βάλεις τις αριστερές κολόνες στον κόκκινο χώρο ( όπως έκανες και με τις πάνω και δεξιά κολόνες)? Το λέω αυτό με το σκεπτικό ότι η εξωτερικη τοιχοποιία είναι μόνο ο εικοσάρης τοίχος και όχι οι κολόνες. Όμως βλέποντας ξανά το σχέδιο σου τι χρήση θα έχει ο χώρος είναι αυτός? Δεν θα κλείσει στο πάνω και κάτω μέρος?
akkonst Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:14 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:14 μμ Τα τοιχεία/κολώνες δεν αφαιρούνται, εκτός από αυτά που βρίσκονται εντός της εισόδου. Μόνο ο τοίχος που ακουμπά σε γειτονικό οικόπεδο αφαιρείται.
ofadown Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:33 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:33 μμ Μήπως θα έπρεπε να αφαιρέσεις από τον πρώτο υπολογισμό μόνο την τοιχοποιία και να βάλεις τις αριστερές κολόνες στον κόκκινο χώρο ( όπως έκανες και με τις πάνω και δεξιά κολόνες)? Και εγώ αυτό κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις όπου υπαρχουν τοιχεία..αφαιρώ μόνον ότι ειναι από τουβλο, να το πω απλα, και δεν αφαιρώ τα φέροντα στοιχεια απο οπλισμενο σκυροδεμα...η εγκύκλιος λέει να αφαιρούνται οι τοιχοποιίες...οι ερμηνείες βέβαια πολλές αλλά οπως ειπώθηκε και πριν, οταν λεμε τοιχοποιιες δεν εννoούμε και φέροντα στοιχεία. Ερώτηση: Αν υπήρχε πόρτα που από το διάδρομο της σκάλας να οδηγεί στην πυλωτή, θα μπορούσαμε να τον αφαιρέσουμε το διάδρομο απο το εμβαδό? και το εμβαδό της σκάλας?
GPetr Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:36 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:36 μμ Ευχαριστώ παιδιά, θα το ψάξω λίγο ακόμη...κ κατι ακόμη... επειδή κάπου αναφέρει στη σελίδα του υπουργείου ότι πρέπει να υπάρχει κάτοψη του χώρου που τακτοποιείται με έμφαση στο χώρο αυτό που άλλαξε..τι μπορώ να κάνω?να το δείξω με διαγράμμιση ή θα μου φέρουν αντίρρηση στην πολεοδομία?
ofadown Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:39 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:39 μμ Με κόκκινο στυλο συνήθως κάνουμε περίγραμμα του χώρου και διαγράμμιση εσωτερικά, αφήνοντας ενα κουτάκι οπου γράφουμε "Ε=.." αλλά επιβεβαίωσε το πρωτα στην Πολεοδομια σου, μη βαζεις τον πελατη να σου ξαναφέρνει αντίγραφα και να ξανα-υπογραφει.
akkonst Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:55 μμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2010 at 06:55 μμ Παιδιά οι κολώνες δεν αφαιρούνται... μόνο αυτές που ανήκουν στο περίγραμμα της εισόδου.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα