Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τί σημαίνει τακτοποίηση χωρίς συνένωση;


Recommended Posts

Διατηρητέο εδράζεται πάνω σε δύο οικόπεδα άρτια και πρόσωπο σε δρόμο προ του '23 στο ιστορικό κέντρο Αιγίου. Ο ιδιοκτήτης του ενός οικοπέδου παίρνει αντιπαροχή το άλλο οικόπεδο, για να αναπαλαιώσει το διατηρητέο, και αγοράζει και ένα τρίτο στη σειρά, το όμορο του όμορού του, για να εκμεταλλευτεί τη δόμηση με προσθήκη στο διατηρητέο. Το τρίτο οικόπεδο δεν έχει αρτιότητα και έχει πολύ μικρό πρόσωπο στη συγκεκριμένη οδό. Κανένα από τα οικόπεδα δεν οικοδομεί χωρίς τακτοποίηση, γιατί πίσω τους υπάρχει τυφλό οικόπεδο με κατοικία αδειοδοτημένη το '80 με το νόμο για τα σεισμόπληκτα. Έχω λοιπόν τέσσερα οικόπεδα προς τακτοποίηση. Υπάρχει άλλος τρόπος τακτοποίησης εκτός από τη συνένωση? Πρέπει να αφήσω δίοδο πλάτους 6μ (η ελάχιστη παρέκκλιση του Αιγίου στην περιοχή) για να αποκτήσει πρόσωπο το τυφλό οικόπεδο? ή μπορώ να βάλω το περίγραμμά μου όπου θέλω, όπως θα έκανα στην περίπτωση της συνένωσης? Τί σημαίνει τακτοποίηση χωρίς συνένωση?

Link to comment
Share on other sites

Να εξετάσουμε το πρόβλημα χωρίς τη λύση της τακτοποίησης, η οποία, στην ουσία, επιδιώκει να καταστήσει οικοδομήσιμα τα οικόπεδα που δεν είναι οικοδομήσιμα.

 

Το τρίτο οικόπεδο μπορεί να συνενωθεί με το δεύτερο εφόσον βελτιώνει την αρτιότητα του δεύτερου.

Το τυφλό μπορεί να συνενωθεί με το πρώτο, με κάθετη ιδιοκτησία, οπότε η δουλεία διόδου (και όχι δίοδος) θα είναι αρκετά μικρότερη σε πλάτος.

 

Σκέψου τις λύσεις αυτές και επανερχόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.