β_β Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2010 πρώτη και παρθενική...ειπά να ζητήσω βοήθεια. πυρασφάλεια σε εστιατόριο με μαγειρείο που θα κάνει χρήση υγραερίου. ενεργητική πυρασφάλεια κατά το άρθρο 10(χώρος συνάθροισης κοινού) στη πυροσβεστική ζητάνε πυράντοχη πόρτα από το χώρο του μαγειρείου στο χώρο εστίασης, ως επικίνδυνος χώρος το μαγειρείο. Και ρωτάω, βρε παιδιά...τόσα σουβλατζίδικα και ταβέρνες, που λειτουργούν με άδεια, πως γίνεται???Έχετε δει σουβλατζίδικο με πυράντοχη πόρτα ανάμεσα στη ψησταριά και τα τραπεζάκια? Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, achille.
techoffice Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2010 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2010 Π.Δ. 71/88 άρθρο 10 παράγραφος 3.3 Αν το μαγειρείο τροφοδοτείται από φιάλες υγραερίου, (μέχρι 4 ή 100 kg) δεν εμπίπτει στους επικίνδυνους χώρους. Αν όμως έχεις δεξαμενή υγραερίου ή κάρβουνα τότε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου θεωρείται επικίνδυνος χώρος και πρέπει να αποτελεί πυροδιαμέρισμα. Βέβαια υπεύθυνη για το αν θα γίνει πυροδιαμέρισμα ή όχι είναι η αρμόδια πολεοδομία. Τώρα όσο για τα σουβλατζίδικα που λές, εάν είναι υφιστάμενα τότε σύμφωνα με την 3/81 δεν απαιτείται πυροδιαμέρισμα. Και ναι υπάρχουν και σουβλατζίδικα με πυράντοχες πόρτες, σπάνιο αυτό αλλά υπάρχουν .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα