jamalito Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 05:32 μμ Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 05:32 μμ Γεια σας Προτου αναρτησω το θεμα διαβασα ολο το forum αλλα δεν βρηκα κατι Εχω καθε πληροφορια για το σοβατισμα της τοιχοποιηας και δεν βλεπω πουθενα οδηγιες οσον αφορα το ποσα χερια θελει (πεταχτο-χοντρο-ψιλο) το ταβανι Θα μπορουσε να μου πει καποιος? Με προβληματιζει καθως το σοβατισμα στους τοιχους γινεται με οδηγους αλλα το ταβανι?
cv98019 Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 05:40 μμ Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 05:40 μμ Χωρίς οδηγούς...κατά τα άλλα το ίδιο...
jamalito Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:17 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:17 μμ και το παχος μπορει να ειναι πανω απο 2cm οπως και στον τοιχο? δεν ειναι πολυ παχυ? εχω δει ταβανια που το σοβατισμα δεν ξεπερνα το 1cm μαζι με το μαρμαρο Το λεω αυτο γιατι ενας γνωστος μου που σοβατιζει τωρα το ταβανι,του εχει ξεφυγει σε καποια σημεια και το παχος του χοντρου φτανει δυστυχως τα 3 cm. Tι πρεπει να κανει? Ειναι καλυτερο να το σταματησει εκει που ειναι και να παρεi εναν ανθρωπο να του ριξει ξυλινο ραμποτε? Να το ξηλωσει ολο και να παρει σοβατζη? Ή να συνεχισει με το μαρμαρο? Το ταβανι εχει γινει οπως να ναι αλλα δεν τον νοιαζει αισθητικα αλλα το ταβανι σε αλλα σημεια εχει 1cm σε αλλα 2cm και σε αλλα 3cm
AlexisPap Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:21 μμ Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:21 μμ Μια σωστά καλουπωμένη πλάκα δεν χρειάζεται ποτέ πάνω από 1cm επιχρίσματος. Εμείς λέμε 1,5cm... Αλλά παραπάνω δεν είναι καλό. Χώρια ότι μπορεί να ξεκολλήσει κάποια στιγμή και να πέσει σε κανένα κεφάλι, λογικά δεν υπάρχει λόγος. Οδηγοί δεν τραβιούνται ΠΟΤΕ σε οροφή και, γενικά, ποτέ δεν απαιτείται η απόλυτη επιπεδότητα που ζητάμε στους τοίχους. Πρακτικά, οι περισσότερες οροφές είναι κυρτές...
jamalito Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:37 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 06:37 μμ ωχ,καταλαβα και τωρα ποια απο τις τρεις αποφασεις πρεπει να παρουμε?
cv98019 Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 10:54 μμ Δημοσιεύτηκε September 20, 2010 at 10:54 μμ Καλά...ξεκίνησε να σοβατίζει το ταβάνι μόνος του; Σου έγραψα πιο πάνω ότι είναι οι ίδιες στρώσεις χωρίς τους οδηγούς, αλλά παράλειψα να πω για το πολύ μικρό πάχος...αναφέρθηκε ο Αλέξης. Ένα άλλο πρόβλημα που παρουσιάζεται στα ταβάνια, είναι όταν έχουν βγει πολύ λεία, από τη χρήση μπετοφόρμ...εκεί συχνά δημιουργούμε τεχνητά μια πιο αδρή επιφάνεια (κομπρεσέρ κι υπομονή)... Τώρα...πιο από τα τρία: 1. Ραμποτέ 2. Ξήλωμα και σοφατζή 3. Να συνεχίσει Εξαρτάται...πρέπει να το δει κάποιος για να συμβουλέψει στα σίγουρα...πάντως δεν θα πήγαινα εύκολα στα 1 και 3...
TheoTDM900 Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 06:27 πμ Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 06:27 πμ γιατί δεν χρησιμοποιείς κάποιο πρόσμικτο αύξησης των τιμών των μηχανικών ιδιοτήτων και άστο και 5 εκ για να μην το χαλάς και το ξαναφτιάχνεις. Γενικά πάνω από 2εκ όλα μαζί είναι σπάνιο.
jamalito Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 07:51 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 07:51 πμ Γεια να σας πω την αληθεια εχω ψηθει να κανω ξυλινη επενδυση το θεμα ειναι τι πρεπει να κανουμε? να ξηλωσουμε το σοβα και να κανουμε επενδυση? να περασουμε το μαρμαρο και να κανουμε επενδυση? ή να το αφησουμε οπως ειναι και να κανουμε επενδυση?
cv98019 Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 08:01 πμ Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 08:01 πμ Στο πρώτο είμαι θετικός... Το δεύτερο δεν έχει νόημα Για το τρίτο...πρέπει να το δει κάποιος για να πει... Τελικά ποιος την έκανε τη δουλειά;
jbosdas Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 09:00 πμ Δημοσιεύτηκε September 21, 2010 at 09:00 πμ το αλλο που μπορεις να κανεις είναι να εντείνεις το φαινόμενο κ να το αναδειξεις!!!
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα