sofi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Καλησπέρα σας. Είμαι νέα μηχανικός και μου ανατέθηκε κάποια έκδοση άδειας λειτουργίας παντοπωλείου. Ο πελάτης θέλει να βάλει μέσα και ψωμί και τσιγάρα, είναι εφικτό αυτό; Μπορείτε να μου προτείνετε κάτι για να διαβάσω σχετικά με την συγκεκριμένη άδεια λειτουργίας; Edit: Τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στις ίδιες τις δημοσιεύσεις, απαγορεύονται τα κεφαλαία. Επίσης, στον τίτλο θέματος είναι απαραίτητη η ορθογραφία η οποία συμπεριλαμβάνει και τον τονισμό των λέξεων. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.
doreta Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 θα πας στον οικειο δημο και θα ζητησεις οτι σε αφορα. Τις αδειες λειτουργιας τις δινουν οι δημοι. το δικο σου μαγαζι ειναι μαλλον μη υγειονομικου ενδιαφεροντος. αλλα ο δημος θα σε καθοδηγησει σε ολα τα απαραιτητα που θελει απο σενα δικαιολογητικα. κατοψεις κλπ
Yorgos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 1) Η διαδικασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Την προέγκριση και την οριστική άδεια. Η διαδικασία ξεκινάει από τον οικείο δήμο όπου θα πας και θα σου δώσουν μια λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Στο μεταξύ για να μην χάνεις χρόνο πήγαινε και στην πολεοδομία της περιοχής σου και ζήτα αντίγραφα από το φάκελο της οικοδομικής άδειας με την οποία χτίστηκε το κτίριο (κάτοψη, τομή, στέλεχος + τοπογραφικό) και σύγκρινε την υπάρχουσα κατάσταση με τα σχέδια της άδειας. 2) Το παντοπωλείο θεωρείται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόσφατα δημοσιεύθηυκε μια υγειονομική διάταξη που επιτρέπει στα παντοπωλεία να πωλούν τσιγάρα. Για ψωμί ισχύουν ειδικές προδιαγραφές. Για περισσότερα ρώτα στο υγειονομικό, τους υπαλλήλους που κάνουν τις αυτοψίες (τηλ. 2310 523606).
myri Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2 , 2008 Νομίζω πως αν το ψωμί είναι συσκευασμένο (για όλα τα προϊόντα που είναι συσκευασμένα) δηλαδή ο υπάλληλος δεν έρχεται σε άμεση επαφή με το προϊόν οι διαδικασίες είναι πιο εύκολες. Δες και στον υγειονομικό κανονισμό. http://www.michanikos.gr/dload.php?action=file&file_id=227
ΑΘ.ΣΗΦΟΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 29 , 2011 Καλησπέρα συνάδελφοι.. Θέλω να σας κάνω μια ερώτηση. Το παντοπωλείο ανήκει στα Κ.Υ.Ε ? Στα σχέδια φένεται σαν κατάστημα.Θα υπάρχει πρόβλμη σχετικά με την Βεβαίωση Κ.Χ ? Ευχαριστω..
sdim Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 30 , 2011 Για το ψωμί χρειάζεται προσοχή. Έχει παρασκευαστήριο; Φούρνο; Μόνο πρατήριο; Ανάλογα με το τι θέλει υπάρχουν προδιαγραφές για το ελάχιστο εμβαδόν του χώρου.
catherine76 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 31 , 2011 Το παντοπωλείο εντάσσεται στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την Αποφ.-8577/83, άρθρο 43, την οποία και πρέπει να κοιτάξεις για να δεις και τους χώρους που απαιτούνται για να πάρεις άδεια λειτουργίας για τέτοιο κατάστημα. Εννοείται ότι θες βεβαίωση κύριας χρήσης και ίσως να θες και αλλαγή χρήσης- εξαρτάται πού βρίσκεσαι... Αν χρειάζονται να γίνουν και εργασίες στο εσωτερικό και να διαμορφωθούν χώροι, όπως τουαλέτες, ίσως να χρειαστεί να τις προσθέσεις στην οικ. άδεια που ενδεχομένως εκδόσεις. Εκτός κι αν οι υπηρεσίες που συνεργάζεσαι καλύπτονται με μικρής κλίμακας για εσωτερικές διαρρυθμίσεις.
κόκκινος Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 2 , 2011 Καταρχάς, τσιγάρα δεν μπορείς να βάλεις σε παντοπωλείο. Μπορεί να μην το αναφέρει ρητά κάπου η νομοθεσία του υγειονομικού, αλλά το απαγορεύει η Δ/νση της Νομαρχίας (τώρα μάλλον της Περιφέρειας) που δίνει την άδεια πώλησης προϊόντων καπνού. Γενικά, όπου πωλούνται γαλακτοκομικά προϊόντα και γάλατα δεν επιτρέπεται να πωλούνται τσιγάρα. Τσιγάρα πωλούνται μόνο σε καταστήματα ψιλικών-τυποποιημένων αλλά που δεν περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά. Πρατήριο άρτου (και ασφαλώς όχι αρτοποιείο) μπορείς να συστεγάσεις με παντοπωλείο (εφόσον και τα δύο ανήκουν στο άρθρο 43) αλλά ο χώρος του πρατηρίου άρτου πρέπει να είναι σαφώς και όχι νοητά διαχωρισμένος από τους λοιπούς χώρους με σταθερά υλικά (τοίχοι, γυψοσανίδες) ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων.
giolaz87 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 20 , 2011 Καλησπέρα συνάδελφοι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει με το εξής πρόβλημα; Υπάρχων χώρος 39μ2 + αυλή 12μ2 πρός αδειοδότηση ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπαγόμενος στο άρθρο 43 του υγειονομικού κανονισμου. Αναφερόμαστε δηλαδή σε κατάστημα πώλησης τροφίμων τα οποία καταναλώνονται σε άλλο χώρο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να αδειοδοτήσουμε παντοπωλείο-κατάστημα αλλαντικών τυροκομικών-οπωροπωλείο. Για κάθε μία απο της παραπάνω χρήσεις χρειάζονται 15μ2... δηλ. 15+15+15=45. 1ον Η αυλή μου που βλέπει στο δρόμο, μετράει ώς εκμεταλεύσιμη επιφάνεια; 2ον Αν μετράει τα τετραγωνικά μου γίνονται 51 >40 άρα χρειάζομαι αποθήκη ωστόσο μπορώ να έχω κ τις 3 χρήσεις. -Αν όμως δε μετράει μπορώ να εχω μόνο 2 χρήσεις και αποφεύγω την υποχρέωση να έχω αποθήκη.. Γνωρίζει κανείς να με βοηθήσει παρακαλώ;;
catherine76 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 22 , 2011 Πώς να μετράει η αυλή, ενώ δεν είναι οικοδομημένη? Μετρούν οι στεγασμένοι χώροι για τους οποίους έχεις άδεια, δηλ. τα 39 μ2. Η αυλή είναι ακάλυπτος χώρος...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα