[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Εσυ θυμαμαι οτι δεν θα περαιωνες....Μπραβο σταθεροτητα... Δεν θα περαίωνα διότι ο λογιστής μου στην αρχή μου είπε ότι είμαι στο ''δείγμα''. Τώρα που έκανε λάθος,εγώ περαίωσα στο δευτερόλεπτο!Στήριξα κ το ευρώ,κ πήρα κ την κονκάρδα μου με την ελληνική σημαία! ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ!~!!!!!!:lol: terry,κοίταξε να δεις:με 2 τσίπουρα κάθε μέρα στην οικοδομή (χωρίς φαγητό εννοείται,για να σε πιασει κάλα),τα βλέπεις όλα ζουζουνίστικα.Το κακό είναι ότι μόλις συνειδητοποιήσω ότι μου λείπουν λεφτά,θα ζοριστώ.Γι' αυτό κ εγώ,για να διατηρήσω την ψυχική μου υγεία,συνεχίζω τη νιρβάνα μου.Κ το είχα κόψει........:lol:Μου απέμεινε μόνο ένα κιβώτιο απσέντι!!!!:lol:Μόλις τελειώσει κ αυτό,τότε θα πάω στον Καναδά.:lol: Περαίωσα,ολέ ολέ!
myri Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 επίσης βλέπω σχετικά με την ειδιότητά σου αυτό: Οικονομολόγοι, ερευνητές, φορολογικοί σύμβουλοι 50% Ιδιοκτήτες ή διευθυντές φορολογικού ή λογιστικού γραφείου - Προσωπική εργασία 55% - Οργανωμένα γραφεία 50% δεν καταλαβα'ινω πως εσύ δεν έιχες συντελεστες
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Αυτά είναι για τον εξωλογιστικό προσδιορισμό δηλ σε περίπτωση απόρριψης των βιβλίων και υπό την προυπόθεση το δηλωθέν εισόδημα να είναι μικρότερο του εξωλογιστικού. Ισχύει κανονικά ο λογιστικός προσδιορισμός. (την εποχήπου καθιερώθηκαν οι ΜΣΚΚ , επρόκειτο για μέτρο εξυχρονιστικό. Εως τότε υπήρχαν δύο συντελεστές ο ανώτερος και ο κατώτερος με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να γίνονται θύματα εκβιασμών κλπ. Με την χρήση (υποχρεωτική) του ΜΣΚΚ το ζήτημα αυτό λύθηκε. Ωστόσο εκείνες τις μακρυνές εποχές (1987) η φορολογία των πάσης φύσεως επιχειρήσεων γίνονταν (ειδικά στη φορολογία εισοδήματος) σε εθελοντική βάση. Πέρασαν τα χρόνια και το σύστημα σταθεροποιήθηκε και επεκτάθηκε σε βάρος των λοιπών φορολογουμένων.
harisma23 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Που την είδατε την εμπάθεια ? Η πραγματικότητα είναι ότι μεγάλες ομάδες πληθυσμού είχαν ευνοικό φορολογικό καθεστώς σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αυτό είχε ως συνέπεια για ίδια εισοδήματα να καταβάλεται σημαντικά διαφορετικός φόρος.Λιγότερος για τους πατρίκιους περισσότερους για τους πληβείους. Αυτό ήταν και είναι το νόημα όσων έγραψα. Αγαπητέ Σωτήρη, στον εν μέρει δίκαιο συλλογισμό σου, ξεχνάς κάποια πράγματα: ναι μεν ήταν ευνοϊκός ο τρόπος φορολόγησης με το ΜΣΚΚ, αλλά κάλυπτε και διάφορα πράγματα που δεν προέβλεπε ο νόμος τη δυνατότητα να τα βάλεις εξ' ολοκλήρου στα έξοδά σου, καθώς η δουλειά του μηχανικού είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός γραφείου. Έτσι π.χ. δεν μπορούσες να βάλεις στα έξοδα σου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με leasing εξ' ολοκλήρου (πράγμα που γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη), ενώ βενζίνες και λοιπά έξοδα συντήρησης έμπαιναν ως το 25%. Η μήπως έπαιρνε κανείς τιμολόγιο για το σαντουιτσάκι, σουβλάκια ή καφεδάκι που αγόραζε στο δρόμο για το γιαπί ή για τα παπούτσια που κατέστρεφε στο γιαπί; Αν το καλοσκεφτείς, είναι πάρα πολλά τα πραγματικά έξοδα που δεν περνούσαν ποτέ στο βιβλίο εσόδων - εξόδων, γι' αυτό και θεωρώ ότι τελικά η φορολόγηση με το ΜΣΚΚ σε μεγάλο βαθμό απλώς συμψήφιζε αυτές τις αδυναμίες του συστήματος.
nikoletta Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 καλα λες και το μελετουσα... Σημερα ηρθε το φιρμανι. Εκανα εναρξη τελη του 07,με κομμενα 0 τιμολογια, και με βαζει να πληρωσω 500ε περαιωση για κεινη τη χρονια. Το 08 με βαζει αλλα 250ε (με τζιρο Α) και το 09 με τζιρο Α/5 με βαζει αλλα 250ε. . βρε παιδιά δεν έχ καταλάβει κάτι γιατί στους μισούς έχει έρθει η περαίωση με ελάχιστο ποσό το 500 ευρώ ανά χρήση ενώ σε άλλους με 700? Φαντάζομαι ότι δεν φτάνουμε τους τζίρους μεγάλων επιχειρήσεων άρα δεν έχει να κάνει με ποσοστό επί του τζίρου στην περίπτωση μας, αλλά το τι ελάχιστο προβλέπει ο νόμος ανάλογα με το είδος της επιχείρησης και τη κατηγορία των βιβλιών. Τελικά για β' κατηγορίας βιβλία και ελ. εοαγγελματίας ποιό είναι το ελάχιστο ποσό ανά χρήση? το 500 ευρώ ή το 700?
ΔΡΟΣΟΣ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Συμφωνώ απολύτως με τον harisma23, άσε να μην πούμε για τα φαγοπότια με τα συνεργεία και τους πελάτες και τα πόσα χαμένα κυριολεκτικά χρήματα στα πλαίσια της κατάθεσης μίας προσφοράς για ένα έργο και τα ραντεβού με τον πελάτη γιατί αν το έργο δεν το έπαιρνες τότε ποιος υπολόγιζε όλες αυτές τις χαμένες εργατοώρες και τα έξοδα που έκανες? Εδώ και ΠΑΛΙ ο συντελεστής του 70% για τα έξοδα του αυτοκινήτου είναι μικρός όταν το αυτοκίνητο το έχεις κάνει δεύτερο σπίτι σου (φαγητό ενώ ταξιδεύεις και ύπνο μερικές φορές), άσε που αν τύχει και έχεις αυτοκίνητο 1800 τα έξοδα θεωρούνται λιγότερα (αν είναι δυνατό). Η μήπως η γνώση που έχουμε αποκτήσει από τις σχολές μας και την εμπειρία μας πρέπει να φορολογείται επειδή ΞΕΡΟΥΜΕ. Μήπως τα πτυχία μας τα δώσανε νύχτα και όχι σε πέντε ή περισσότερα χρόνια και όλα αυτά τα χρόνια δεν ξοδέψανε οι οικογένειες μας τόσα χρήματα ώστε να γίνουμε επιστήμονες και η απόσβεση στα χρήματα που ξόδεψαν είναι η επαγγελματική μας επιτυχία και όχι να μας φορολογεί το κράτος την φαιά μας ουσία.
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Αγαπητέ Σωτήρη, στον εν μέρει δίκαιο συλλογισμό σου, ξεχνάς κάποια πράγματα: ναι μεν ήταν ευνοϊκός ο τρόπος φορολόγησης με το ΜΣΚΚ, αλλά κάλυπτε και διάφορα πράγματα που δεν προέβλεπε ο νόμος τη δυνατότητα να τα βάλεις εξ' ολοκλήρου στα έξοδά σου, καθώς η δουλειά του μηχανικού είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός γραφείου. Έτσι π.χ. δεν μπορούσες να βάλεις στα έξοδα σου ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με leasing εξ' ολοκλήρου (πράγμα που γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη), ενώ βενζίνες και λοιπά έξοδα συντήρησης έμπαιναν ως το 25%. Η μήπως έπαιρνε κανείς τιμολόγιο για το σαντουιτσάκι, σουβλάκια ή καφεδάκι που αγόραζε στο δρόμο για το γιαπί ή για τα παπούτσια που κατέστρεφε στο γιαπί; Αν το καλοσκεφτείς, είναι πάρα πολλά τα πραγματικά έξοδα που δεν περνούσαν ποτέ στο βιβλίο εσόδων - εξόδων, γι' αυτό και θεωρώ ότι τελικά η φορολόγηση με το ΜΣΚΚ σε μεγάλο βαθμό απλώς συμψήφιζε αυτές τις αδυναμίες του συστήματος. Πολλά από τα παραπάνω έξοδα τα είχαμε (και συνεχίζουμε να τα έχουμε ) και οι λοιποί. Ωστόσο ανοίγεται ένα άλλο τεράστιο θέμα και μάλλον δεν είναι σχετικό (αν και άπτεται) με την περαίωση.
[email protected] Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Έχει δίκιο ο SOTIRIS. Οι ΜΣΚΚ ήταν καθαρά υπέρ μας κ εναντίον της ισονομίας. Δεν μας φταίνε οι φετινοί φόροι.Ας ακριβύνουν οι υπηρεσίες μηχανικών.Αλλά πώς να γίνει κάτι τέτοιο,όταν έχουμε βρωμίσει στους μηχανικούς?
Katerina XM Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Να ρωτήσω …? Αν επιλέξεις να πληρώσεις από τα 3 έτη , τα 2 πρώτα μόνο … πως γίνεται να γίνει ο διακανονισμός αυτός στην τράπεζα?? Λογικά θα πρέπει να πας πρώτα εφορία για να εκδώσει άλλο φύλλο περαίωσης με μόνο τα δυο αυτά έτη??? Επιπλέον, γίνεται να εξοφλήσεις στη ΔOY και όχι στην τράπεζα???
SOTHRIS Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 17 , 2010 Οχι δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο . Πληρώνεις όσα χρόνια θέλεις αρχής γενομένης από το πρώτο κατά σειρά. Στο σημείωμα που έχεις στα χέρια σου υπάρχουν κωδικοί πληρωμής για την κάθε περίπτωση .
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα