Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περαίωση


Recommended Posts

@myri

 

Η εφορία δεν ασχολείται με το αν είναι νόμιμο ή όχι το λογισμικό. Θεωρεί ότι είναι νόμιμο και κόβει πρόστιμο για έλλειψη τιμολογίου. Αν θυμάμαι καλά για τιμολόγια κάτω των 3000€ το πρόστιμο είναι 20 φορές η αξία του προϊόντος, που με διακανονισμό μειώνεται.

 

@thomas

Εδώ και χρόνια το χρησιμοποιώ. Τα πρώτα προγράμματα που εγκαθιστώ είναι 7zip και media player classic.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα, μόλις, συνειδητοποίησα ότι τα 2 προηγούμενα posts αναρτήθηκαν σε λάθος θέμα !!! Δεν μπορώ να καταλάβω πως έγινε αυτό.

 

Εν πάση περιπτώσει, θα απαντήσω στην ερώτησή σου, και προτείνω να μεταφερθούν, αν συμφωνείς και εσύ, αυτά τα τελευταία posts στο θέμα "Περαίωση", στο οποίο ανήκουν.

 

Λοιπόν, είχα φροντίσει να αναγραφεί στις συμβάσεις ότι όλο το έργο (παροχής υπηρεσιών και μελετών) θα πραγματοποιείται στο χώρο μου και όχι στο χώρο των φορέων. Αλλά στις σχετικές ερωτήσεις που έκανα σε λογιστές και εφοριακούς για το θέμα αυτό, με αφορμή την περαίωση, με συμβούλεψαν να μην το διακινδυνεύσω, για τους λόγους που έχω ήδη αναφέρει. Για το λόγο αυτό, σκέφτηκα να κοινοποιήσω την προσωπική μου εμπειρία, για την περίπτωση που θα βοηθούσε και κάποιον άλλο συνάδελφο.

Link to comment
Share on other sites

από ότι θυμάμαι η παροχή υηρεσιών πχ συμβουλές, τεχνικές εκθέσεις κλπ πάει στο 60%

 

οι μελέτες πάλι στα γνωστά ποσοστα ανάλογα με την κατηγορία

 

εγώ ως μόνο πρόβλημα θεωρώ τον όρο "παροχή υπηρεσιών" που ειναι όμως πολύ γενικός και μπορεί κάποιος να τον ερμηνεύσει ως αναπόσπαστο καμμάτι της μελέτης

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την άμεση μεταφορά, αλλά έμειναν 1-2 ακόμη πίσω και δεν βγαίνει νόημα ούτε εδώ ούτε στο άλλο, με τη συνέχεια.

Έχεις δίκιο για τα ποσοστά και το πρόβλημα και αυτό ήταν, ακριβώς, που ήθελα να επισημάνω. Δηλαδή ότι, σε περίπτωση ελέγχου, είναι βέβαιο ότι ο ελεγκτής θα θα θεωρήσει ότι όλα πρέπει να φορολογηθούν με τον υψηλό συντελεστή.

Link to comment
Share on other sites

έχεις δίκο για τη μεταφορά αλλά μάλλον δεν διορθώνεται :(

θα φερω και τα άλλα 2

-----

σε ότι αφορά τον συντελεστή αν προέκυπτε θέμα θα μπορούσε κάποιος να διαπραγματευθεί το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε εργασία

 

γενικά θέλει προσοχή όταν συντάσουμε συμφωνητικά

σιγά σιγά ανάλγα με τις εμπειρίες μας τα εμπλουτίζουμε

Link to comment
Share on other sites

 

Διαπίστωσα, λοιπόν, ότι υπάρχει θέμα και στους μηχανικούς που απασχολούνται ως ΔΕΠ σε ΑΕΙ ή/και ΤΕΙ με τα ερευνητικά και άλλα προγράμματα, τα οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι εμπίπτουν στις εργασίες της ειδικότητας.

 

Για ερευνητικά προγράμματα κλπ, επρεπε να πανε με εσοδα-εξοδα και οχι συντελεστές

Link to comment
Share on other sites

Mια παρατήρηση για το τελευταίο : Αν σου κάτσει τέτοιος έλεγχος να είσαι βέβαιος ότι με επιχειρήματα αυτού του είδους θα καείς.

 

Τώρα ειρωνεύεσαι ή κάνεις πλάκα ? Και δηλαδή τι άλλο επιχείρημα να χρησιμοποιήσω αφού βιβλία δεν έχουμε και ο άνθρωπος δεν βρίσκεται εν ζωή ?

Link to comment
Share on other sites

Για ερευνητικά προγράμματα κλπ, επρεπε να πανε με εσοδα-εξοδα και οχι συντελεστές

 

Το πως έπρεπε να αντιμετωπίσουμε, στο παρελθόν, ένα θέμα, πρόβλημα κλπ, γενικά, και, ειδικότερα όταν είναι φορολογικό, είναι μία ιστορία και το πως πρέπει να λύσεις αυτό το πρόβλημα, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, καταβάλλοντας ένα ποσό, που πιθανά να μην το έχεις, είναι μία άλλη ιστορία και στο θέμα αυτό, εκτός από τη γενική κουβέντα, προσπαθούμε να αναδείξουμε μερικές πτυχές των φορολογικών προβλημάτων που, ενδεχομένως, αντιμετωπίζουν μερικοί μηχανικοί, ώστε να κρίνουν εάν θα το αντιμετωπίσουν με τη λύση που προσφέρει κατά καιρούς η εκάστοτε κυβέρνηση ή όχι.

 

Κατά την προσωπική μου άποψη, αφενός λόγω των αδυναμιών που έχει η δομή του Κράτους, είναι αδύνατη, πρακτικά, η λειτουργία ενός ελεγκτικού μηχανισμού αφετέρου, με τις ατελέσφορες πρακτικές του Κράτους δεν έχει εδραιωθεί η απαραίτητη φορολογική συνείδηση στον Έλληνα πολίτη, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές και, κυρίως, βορειοαμερικανικές χώρες, και, επομένως, οι διαδικασίες τύπου περαίωσης θα υπάρχουν στη ζωή μας για αρκετά, ακόμη, χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

..... με τις ατελέσφορες πρακτικές του Κράτους δεν έχει εδραιωθεί η απαραίτητη φορολογική συνείδηση στον Έλληνα πολίτη, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές και, κυρίως, βορειοαμερικανικές χώρες, και, επομένως, οι διαδικασίες τύπου περαίωσης θα υπάρχουν στη ζωή μας για αρκετά, ακόμη, χρόνια.

ο πολίτης έχει όλη την καλή διαθεση

το κράτος ανέχεται και στο τέλος επιβραβευει την παρανομία (περαιωση, ρυθνιση κλπ)

 

κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κάποιοι πολίτες αλλάζουν γνώμη

 

επισης το ίδιο το κράτος δεν έχει εκδόσει 1 φορολογικό οδηγό για να συμπληρώνουμε τα ένυπα φορολογίας ή τα βιβλία μας

 

αναρωτιέμαι αν έχουν και οι υπάλληλοι της εφορίας κάποιον οδηγό

ή η διαδικασία πηγαίνει από γενιά σε γενιά όπως οι παραδόσεις

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.