pantrian1988 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 17 , 2013 Έχει ξαναγραφτεί στο φόρουμ http://www.michanikos.gr/topic/32299-%CE%94%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF/page-5
nenulita Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2013 To πράγμα έχει ώς εξής.... Ως ελεύθερος επαγγελματίας το μόνο που δικαιούμαι είναι να βγάλω κάρτα ανεργίας - σε τι μου χρησιμεύει αυτό ακόμη δεν το έχω καταλάβει. Για να μπορώ να πάρω επίδομα θα έπρεπε να είμαι ασφαλισμένη τουλάχιστον 1,5 χρόνο στο ικα (να έχω ένσημα δηλ.). Η ερώτηση λοιπόν που κάνω είναι: γιατί έχω κρατήσεις υπέρ Ο.Α.Ε.Δ. στα ασφάλιστρά μου κάθε μήνα???
engmech Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2013 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2013 (edited) http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63883824 Η εισφορά προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011. 2. Συνιστάται στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατι−κού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) Ειδικός Λογαριασμός Ανεργίαςυπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμέ−νων με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια. Σκοπός τουλογαριασμού είναι η χορήγηση βοηθήματος σε περιπτώ−σεις αποδεδειγμένης διακοπής του επαγγέλματος καιγια χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών. Από1.8.2011 θεσπίζεται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους δέκα(10,00) ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμέ−νους – αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενουςτων Ασφαλιστικών Οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ−ΜΜΕυπέρ του κλάδου αυτού. Η εισφορά συμβεβαιώνεται καισυνεισπράττεται από τα οικεία ταμεία με τις λοιπέςεισφορές και αποδίδεται στον ΟΑΕΔ μέχρι το τέλοςτου μεθεπόμενου μήνα από το μήνα που καταβάλλε−ται. Οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα1.1.2011 έως 31.7.2011 κατανέμονται ισόποσα και συνει−σπράττονται με τις εισφορές των επόμενων μηνών τουέτους 2011. Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας καιΚοινωνικής Ασφάλισης μετά γνώμη των ΔιοικητικώνΣυμβουλίων των αρμόδιων οργανισμών και γνώμη τουΣΚΑ θεσπίζεται κάθε αναγκαία ρύθμιση για την υλο−ποίηση του παρόντος. Edited Σεπτέμβριος 23 , 2013 by engmech
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα