Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιπτώσεις χώρων προς τακτοποίηση


eirini_hmmy

Recommended Posts

Alfouli, ένας φάκελος με συνιδιοκτήτες τους πραγματικούς.

 

Νομίζω ότι θέλει 6 φακέλλους γιατι κάθε μία Κ.Θ.Σ. είναι ξεχωριστή ιδιοκτησία. Ναι θα είναι 6 αμοιβές αλλά θα έχεις μικρότερο ποσό να πληρώσεις....

Link to comment
Share on other sites

Κατοικια με αδεια μαρτιο του 2009 εκτος σχεδιου εντος ζωνης εντος αρχαιολογικου χωρου,υπαγεται στο νομο η οχι.Ο αρχαιολογικος χωρος δεν εχει ζωνη Α η Β,επιτρεπει την δομηση σ"ολο το χωρο, απαιτει μονο την παρουσια του φυλακα στις εσκαφες.Σε δυο πολεοδομιες που ρωτησα πηρα δυο διαφορετικες απαντησεις,η μια αρνητικη λογω αρχαιολογικου χωρου,η αλλη θετικη οτι επειδη δεν εχει Α και Β ζωνη και εχει και κανονικα αδεια δεν συντρεχει λογος να μην υπαχθει στον νομο.Θα παρακαλουσα για μια απαντηση ,βοηθεια,καποια αναλογη περιπτωση....ευχαριστω πολυ.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας (πάντως μια πρώτη ερώτηση που έκανα σε υπάλληλο της πολεοδομίας του Δήμου Σερρών μου είπε ότι στο δώμα δεν μπορεί να δηλωθεί τίποτε θα ξαναδοκιμάσω με την εγκύκλιο 5 στα χέρια και την κάτοψη που φαίνεται ο χώρος) τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ; .

erling ??? κάτι μου Θυμίζει το ψευδώνυμο από ΔΠΘ (αν κρίνω και από την Ηλικία)

Link to comment
Share on other sites

Ναι johnieg, η εγκ. 5 λέει καθαρά

Με τις διατάξεις αυτές αντιμετωπίζονται μόνο χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου, δηλαδή ημιυπαίθριοι χώροι, πατάρια, σοφίτες, pilotis, υπόγειοι χώροι, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, χώροι – αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων κλπ)
Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη.

 

Και αφού μπορούν να τακτοποιηθούν ότι υπάρχουν στην στέγη γιατί να μην μπορούν να τακτοποιηθούν ότι υπάρχουν στο δώμα?

 

 

 

"love can be a ball, you'll see" υπήρχε για κάποιο διάστημα στον τοίχο των υπολογιστών από την αποφοίτησή μας :)

"χχρρ χχρρρ ρίξε τον πύραυλο ρίξε τον πύραυλο χρρρ χρρρρ"

Link to comment
Share on other sites

Μα ο χώρος των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων είναι στο δώμα, ούτε πάνω ούτε κάτω.

Η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων, που μπορεί να είναι στο δώμα, δεν τακτοποιείται δηλαδή?

 

υ.γ. Υπάρχει ορισμός για το τι είναι δώμα μετά τον ΓΟΚ του 1929????

Link to comment
Share on other sites

Και αφού μπορούν να τακτοποιηθούν ότι υπάρχουν στην στέγη γιατί να μην μπορούν να τακτοποιηθούν ότι υπάρχουν στο δώμα?

το γράφει ρητά πως δεν τακτοποιείται εγκύλιος 15 σε 2 σημεία

 

 

Με τις διατάξεις αυτές αντιμετωπίζονται μόνο χώροι που έχουν προκύψει από υπερβάσεις δόμησης και αλλαγή χρήσης μέσα στο περίγραμμα του εγκεκριμένου όγκου νομίμως υφιστάμενου κτιρίου, δηλαδή ημιυπαίθριοι χώροι, πατάρια, σοφίτες, pilotis, υπόγειοι χώροι, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, χώροι – αίθουσες κοινωνικών εκδηλώσεων κλπ) και δεν ρυθμίζεται καμία παράβαση έξω από τον όγκο αυτό, όπως δώματα, κλεισμένα μπαλκόνια, πέργκολες κλπ ( τα οποία βρίσκονται εκτός του ιδεατού στερεού και του νομίμου ύψους του κτιρίου) ούτε η μετατροπή των παραπάνω χώρων σε χρήση απαγορευόμενη στην περιοχή των ακινήτων.

 

 

Εγκεκριμένος κτιριακός όγκος είναι το κέλυφος του κτιρίου που φαίνεται στην οικοδομική άδεια από το δάπεδο του υπογείου μέχρι το δώμα ή την στέγη. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται τα υπόγεια, η pilotis, οι αρχιτεκτονικές προεξοχές, τα πατάρια, ο χώρος κάτω από την στέγη (σοφίτα), οι ημιυπαίθριοι χώροι, ο μηχανολογικός όροφος, η αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων. Δεν περιλαμβάνονται κλεισμένα μπαλκόνια, κλεισμένες – στεγασμένες εγκαταστάσεις στήριξης φυτών (πέργκολες), κατασκευές στο δώμα, στην πρασιά κλπ.

Δεν υπάγονται στη ρύθμιση αυτή χώροι που έχουν ανεγερθεί καθʼ υπέρβαση του κατά τα παραπάνω κελύφους της Οικοδομικής Άδειας.

 

 

ΥΓ για να μπει αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων στο δωμα πρέπει να είναι εντός ιδεατου στερεού και κάτω από το νόμιμο ύψος που ορίζουν οι όροι δόμησης

δεν είναι η ίδια περίπτωση με τα δώματα που ο κατασκευαστής τα κάνει γκαρσονιέρα

Link to comment
Share on other sites

Διαβαζωντας το αρχικο ποστ ομως διαπιστωσα πως ο φιλος δεν κανει πουθενα λογο για παρανομη επεκταση της αποληξης του κλιμακοστασιου και κλεισιμο του δωματος!

Αν η αλλαγη χρησης εγκειται στον ογκο της αποληξης του κλιμακοστασιου νομιζω εντασσεται στον 3843...

Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος...

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν κάνει παρανομη επεκταση , αν όμως η απόληξη κλιμακοστασίου είναι εκτός του επιτρεπόμενου ύψους θεωρώ πως δεν γίνεται

 

μόλις διάβασα πως εκτός ιδεατού δεν επιτρέπεται απόληξη, οπότε είναι άκυρο για το ιδεατό

-----

τώρα ξέρετε αυτό με το δώμα είναι από τα κουλά που προκύπτουν

άλλο ήθελαν να γράψουν άλλα έγραψαν

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.