erling Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Πως είναι χαρακτηρισμένος αυτός ο χώρος? Αν είναι ακάλυπτος χώρος, όχι δεν μπορεί.
IKarnezis Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 δεν έχει κάποιο χαρακτηρισμό, πχ φωταγωγός - αν εννοείς αυτό. ένας μη-μηχανικός θα έλεγε ότι είναι "ένας ακάλυπτος χώρος" στο διάγραμμα κάλυψης δεν "εμφανίζεται" γενικά πουθενά, εκτός από την κάλυψη, στην οποία φαίνεται ότι μετράει επειδή έχει πλάτος<2,5μ. άρα δε μετράει και στον όγκο του κτιρίου? άρα μήπως τακτοποιείται? ή παίζει ρόλο ότι ο "όγκος" για τον Ν.3843/10 είναι κάτι το διαφορετικό?
civilpablo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Καλησπέρα, θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το παρακάτω πρόβλημα. Πελάτης θέλει να τακτοποιήσει δύο ημιυπαίθριους χώρους βάσει του νέου νέου. Το πρόβλημα είναι ότι έχει διαπράξει και άλλες πολεοδομικές παραβάσεις οι οποίες δεν εντάσσονται στο νόμο. Εφόσον ελεγχθεί το 10% των περιπτώσεων από την πολεοδομία, φοβάται μήπως σε ενδεχόμενο έλεγχο μπλέξει με τα υπόλοιπα. Ξέρω ότι δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, απλά θα ήθελα μια εκτίμηση.
tpanag Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Εφόσον ελεγχθεί το 10% των περιπτώσεων από την πολεοδομία, φοβάται μήπως σε ενδεχόμενο έλεγχο μπλέξει με τα υπόλοιπα.Ξέρω ότι δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει, απλά θα ήθελα μια εκτίμηση. Αυτό με το 10% που θα ελεγχθεί, ακόμα περιμένω να δω που είναι γραμμένο. Τέλος πάντων, αν ελεγχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, θα μπλέξει πες του με τα υπόλοιπα. Θα γλυτώσει όμως το πρόστιμο για τους ημιυπαίθριους. Θα μπλέξει δηλαδή "λιγότερο". Τι να κάνουμε τώρα... Αυτοί περιμένουν να έχουν κάνει τέρατα και να μην τους πειράξει ποτέ ξανά κανείς, να τους συγχωρεθούν όλες οι "αμαρτίες" επειδή πλήρωσαν 1000 ευρώ για να "τακτοποιήσουν" έναν ημιυπαίθριο...
JTB Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Γειά σας,θα ήθελα παρακαλώ πολύ μία απάντηση στα δύο ερωτήματά μου 1. pilotis έχει μετατραπεί σε κλειστό χωρο στάθμευσης και ο ιδιοκτήτης μου ζητάει τακτοποίηση. επειδή του εξηγώ ότι αυτό δεν εντάσσετε στον νόμο μου λέει να κάνουμε μετατροπή από pilotis σε η/χ και ας το χρησιμοποιεί αυτός σας γκαράζ διότι φοβάται την αυτοψία 2. κατάστημα με πατάρι εχει γίνει αλλαγή χρήσης σε κατοικία παλαιότερα με την προυπόθεση να κατεδαφιστεί το πατάρι το οποίο ιδιοτήτης δήλωσε ότι θα κάνει αλλά δεν το κατεδάφισε ποτε.θέλει τώρα να το τακτοποιήσει με τον σημερινό νόμο. Γίνετε? Ευχαριστώ πολύ! Για το 1ο.... Μετατροπή από πυλωτή σε κατοικία, τί σε η/χ... Τακτοποιείς μετατροπή σε χώρο κύριας χρήσης... ο η/χ δεν είναι καν κλειστός χώρος... Για το 2ο... Γιατί να μη γίνεται... Η άδεια δηλώνει ότι σου επιτρέπουν τη κατεδάφιση... Δεν σε υποχρεώνουν! Εκτός αν δεν κατάλαβα καλά... Εφόσον δεν έχει γίνει όμως τίποτε, καλό θα είναι να : 1. Ρωτήσεις στη Πολεοδομία που έδωσε την άδεια για το τί πρέπει να κάνεις (μάλλον τίποτε) 2. Στο ΙΚΑ για το πώς θα κλείσεις τη καρτέλα του έργου... Σίγουρα εκεί κάτι πρέπει να γίνει.
civilpablo Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Άρθρο 8 Ν.3843 Παράγραφος 3 " Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που προ− βλέπεται στα άρθρα 5 και 6, οι οικείες πολεοδομικές υπηρεσίες ελέγχουν ποσοστό τουλάχιστον 10% των δηλώσεων που υποβλήθηκαν, προκειμένου να διαπιστώ− σουν αν τα στοιχεία των δηλώσεων που αφορούν την περιγραφή του χώρου, το εμβαδόν του και τη χρήση του είναι αληθή και ακριβή. Σε περίπτωση ψευδούς ή ανακρι− βούς δήλωσης των στοιχείων αυτών, εφαρμόζονται οι ισχύουσες περί αυθαιρέτων διατάξεις και επιβάλλονται τα πρόστιμα του άρθρου αυτού."
ΧΡΥΣΑ Κ Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Έχεις δίκιο JTB. Κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την απάντηση έχω κάνει εγω λάθος σε αυτό που έγραψα δηλ. ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλαγή χρήσης της pilotis σε κατοικία χωρίς να ισχύει βέβαια απλώς αυτός να τον χρησιμοποιει σαν κλειστο γκαράζ και ο λόγος για να νομιμοποιήσει το κλείσιμο της pilotis....
gio Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Α' κατοικία ισογειο ---> κλειστο γκαραζ τακτοποιηση σε κατοικια. οροφος ---> 1 οροφοδιαμερισμα 1)Ποιο θεωρειται α' κατοικία; Το διαμέρισμα μετά του γκαραζ; αν ειναι ετσι τότε μετα την ρυθμιση σε κατοικια ποιο θα ειναι πρωτη κατοικία; Στον φακελο τακτοποιησης το γκαραζ θα το υπολογισω ως α΄κατοικια ή οχι; 2) (Εχει αναφερθει και πιο πριν) Εφόσον ειναι το γκαραζ παρακολούθημα του διαμερίσματος πώς μπορει να πάρει ρεύμα μετα την τακτοποίηση; (ο μηχανικος του Δημου εφερε ως λόγω μη ρευματοδότηση ακριβως αυτο το παρακολούθημα)
Fico Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Θεωρώ πως τελικά στη θεωρητική περίπτωση του Η/Υ 3,00 (πλάτος) x 4,00 (βάθος) με εντασσόμενο στο Σ.Δ. ορθά το τμήμα 3,00 x 1,00, θα πρέπει να τακτοποιήσουμε το 3,00 x 3,00. Αυτό άλλαξε χρήση "καθ' υπέρβαση" του Σ.Δ., ενώ το υπόλοιπο θα μπορούσε εξαρχής να είχε άλλη χρήση. Και μια σημείωση : Το περιβόητο πηλίκο "εμβαδού προς Σ.Δ." έχει πρακτικό νόημα μόνο για το τμήμα που έχει υπερβεί το Σ.Δ. (3,00 x 3,00)
Fico Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2010 Στην ουσία ο χώρος είναι ένας - είχα παραθέσει και σκαρίφημα. Καποια τ.μ. μπήκαν στη δόμηση και άλλα δεν μπήκαν. Και όπως είπαν και άλλοι συνάδελφοι ο χαρακτηρισμός κύριας και βοηθητικής χρήσης δεν έχει να κάνει με το Σ.Δ. Στην κάτοψη ο χώρος δεν χαρακτηρίζεται, δεν είναι δωμάτιο ουτε κουζίνα ουτε σαλόνι κλπ - είναι απλά ημιυπαίθριος που μπήκε στη δόμηση . Στην περίπτωση που ο υπάλληλος την έκρινε κύρια τη χρήση απλά δεν θα έπρεπε να πληρωθεί πρόστιμο για αυτά τα τ.μ. Εκεί καταλήγω [/QUOT Θεωρώ πως τελικά στη θεωρητική περίπτωση του Η/Υ 3,00 (πλάτος) x 4,00 (βάθος) με εντασσόμενο στο Σ.Δ. ορθά το τμήμα 3,00 x 1,00, θα πρέπει να τακτοποιήσουμε το 3,00 x 3,00. Αυτό άλλαξε χρήση "καθ' υπέρβαση" του Σ.Δ., ενώ το υπόλοιπο θα μπορούσε εξαρχής να είχε άλλη χρήση. Και μια σημείωση : Το περιβόητο πηλίκο "εμβαδού προς Σ.Δ." έχει πρακτικό νόημα μόνο για το τμήμα που έχει υπερβεί το Σ.Δ. (3,00 x 3,00)
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα