Manolis gon Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2011 Τακτοποιείς τον Η/Χ με τον 3843 και το μπαλκόνι με τον 4014. Ο Η/Χ θα τακτοποιηθεί για 40 χρόνια ενώ το μπαλκόνι για 30.
yian Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2011 Χαιρετώ, Έστω ημιυπαίθριος που έχει κλειστεί και βλέπει (έχει πρόσβαση) σε εξώστη που στη κάτοψη αναφέρεται ως βη βατή αρχιτεκτονική προεξοχή. Τακτοποίηση η/χ με 3843 και εξώστη με 4014? Δεν είμαι σίγουρος έαν τηρούνται τα 40cm της αρχιτεκτονικής προεξοχής μιας και δεν έχω κάνει αυτοψία αλλά έχω την αίσθηση πως όχι.. Ο συγκεκριμένος εξώστης , βρίσκεται στον ακάλυπτο χώρο.
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2011 Υ.Γ. Ο κοινόχρηστος χώρος εισόδου να έχει μετρήσει στη δόμηση; Είσαι σίγουρος; Και έτσι να είναι δε βλέπω κάποιον περιορισμό από τον 3843. Αλλαγή χρήσης κάνεις. Και η χρήση είναι δεδομένο ότι άλλαξε. Έχεις δίκιο δεν μετράει. Αν μετρούσε όμως θα υπήρχε πρόβλημα αφού είπαμε πως μες τη φιλοσοφία του νόμου μία από τις σοφιστίες είναι πως ό,τι μετράει στη δόμηση = κύρια χρήση. Άρα θα εκλαμβάνονταν από κύρια σε κύρια.
dpl Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2011 Καλησπέρα, Ένας πελάτης θέλει να τακτοποιήσει μία πυλωτή που έχει κλείσει και χρησιμοποιεί σαν αποθήκη, και επίσης έναν υπόγειο χώρο, που βρίσκεται σε συνέχει της πυλωτής,που προέκυψε ανοίγοντας μία πόρτα στο τοιχίο της θεμελίωσης του κτιρίου, όπως μου είπε , και χρησιμοποιεί επίσης σαν αποθήκη. Επισυνάπτω και δυο πρόχειρα σχέδια για να γίνω πιο κατανοητή. Οι ερωτήσεις μου είναι: -Η πυλωτή τακτοποιείτε με τον νόμο ημιυπαιθρίων, αν δε κάνω λάθος. Ο υπόγειος χώρος που δημιούργησε κάτω από σπίτι, τακτοποιείτε με την ρύθμιση των αυθαιρέτων? Και αν γίνεται κάτι τέτοιο θα τακτοποιήσω κάθε χώρο ξεχωριστά? Μήπως γίνεται να τους εντάξω και τους δυο χώρους σε μία ρύθμιση? Ευχαριστώ πολύ.
Ιάμβλιχος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2011 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 30 , 2011 Η πυλωτή όπως τη δείχνεις είναι από την άδεια? Αν ναι τακτοποιείται με τον 3843. Τώρα το υπόγειο που άνοιξε μια πόρτα στο τοιχείο . . . ? Σίγουρα όχι με 3843. Οπότε σίγουρα δεν εντάσσονται σε μία ρύθμιση.
sermix Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 χώρος πυλωτής δηλωμένος στα σχέδια σαν βοηθητικός χώρος(αποθήκη) μετατράπηκε σε χώρο κύριας χρήσης. η ερώτησή μου είναι όταν δηλώνουμε τα τετραγωνικά το δηλώνουμε σαν ακίνητο πρώτης κατοικίας, άλλης κατοικίας ή άλλη χρήση? από τι εξαρτάται αυτός ο ορισμός? ευχαριστω
Manolis gon Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1 , 2011 Από το αν είναι δηλωμένος στην εφορία σαν Α κατοικία.
Dorestis Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω μία τακτοποίηση αυθαιρέτου και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί σοφίτα ( μέσο ύψος 1.85 και max 2.40) να δηλωθεί μόνο τμηματικά (μερικώς) ως βοηθητικός χώρος, παρόλο που διαθέτει υπνοδωμάτια. Μελετώντας τον Κτιριοδομικό μπερδεύομαι περισσότερο. Στον διαχωρισμό-προσδιορισμό κύριας ή βοηθητικής χρήσης αναφέρει μόνο ελάχιστα ύψη. Συγκεκριμένα: Μπορώ να δηλώσω για το τμήμα της σοφίτας με ύψος <2.40 ότι είναι βοηθητικός χώρος και για το υπόλοιπο που είναι ίσο με 2.40(!) ότι είναι κύριας χρήσης ή μήπως σοφίτα και κύρια χρήση δεν συμβιβάζονται; ευχαριστώ προκαταβολικά
archalex Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2011 οικ. άδεια του ΄88 που αφορά προσθήκη β' ορόφου έχει στα σχέδια χώρο 3.60επί3.60 που χαρακτηρίζεται ως στεγασμένη βεράντα (σημειώνω εντός ιδεατού στερεού και κάλυψης) στα σχέδια. αν βγάζαμε σήμερα την άδεια αυτό υποχρεωτικά το ονομάζουμε Η/Μ χώρο (στεγασμένος χώρος οριζόμενος με 4 κολόνες). έχω δικαίωμα να πάω με τον ν.3843 ή όχι? παρακαλώ για την βοήθεια σας γιατί δεν ασχολήθηκα καθόλου με τους Η/Μ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα