Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προγραμματισμος Telemecanique Altivar 31


elbalatso

Recommended Posts

θελω να προγραμματισω ενα Telemecanique Altivar 31 να κανει καποιεσ ενεργειες με βαση καποιες εισοδοθσ που θα εχει.δηλαδη διαβαζει 1 2 3 δεξαμενες και αναλογα ενεργοποιειται αν πληρουνται οι προυποθεσεις.

 

θελω να πωτησω πως το προγραμματιζω σε τι γλωσσα μιας και εχω ασχοληθει μονο με PLCs και που μπορω να βρω οδηγιες...

 

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Κάποια γενικά πράγματα:

 

Τα inerter μπορούν να υλοποιήσουν κάποια στοιχειώδη λογική. Πχ μπορείς να ορίσεις κάποιες προεπιλεγμένες ταχύτητες που επιλέγονται με συνδυασμό των εισόδων. Ο προγραμματισμός τους γίνεται μέσω του μενού παραμέτρων που έχουν. Αν δεν σε καλύπτει το μενού του inverter, μπορείς με plc να το κάνεις πολλά περισσότερα πράγματα, ελέγχοντάς το με μια αναλογική έξοδο (έξοδος του PLC --> είσοδος του inverter).

 

Οδηγίες μπορείς να βρεις στο site της Schneider. Πιθανότατα υπάρχει και κάποιο λοισμικό για τον προγραμματισμό, ώστε να κάνεις την παραμετροποίηση στο pc και να "κατεβάσεις" το πρόγραμμα στο inverter.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον miltos. Το inverter δεν μπορεί να πάρει inputs από φλοτερ ή μετρητές στάθμης κ.τ.λ. Θα πρέπει να "συλλέξεις" τα δεδομένα σου με άλλο τρόπο.

Το PLC είναι εξαιρετική λύση! Βέβαια υπάρχουν και πιο "συμβατικές" λύσεις αν τα σήματα που θα έχεις είναι κατάστασης και όχι αναλογικά...

Link to comment
Share on other sites

μηπως καποιο παραδειγμα στον προγραμματισμο που ζηταω?ξερει κανεις αν ο προγραμματισμοσ ειναι ιδιασ λογικησ με τον Altivar 61 71 μιας και εμαθα οτι υπαρχουν και οδηγιες στα ελληνικα?χωρις plc θελω να τα προγραμματισω

Link to comment
Share on other sites

κάποια highend inverters ορισμένων εταιριών έχουν δυνατότητες plc ενσωματωμένες ή ως option κάρτες, το altivar31 είναι η μικρή σειρα και δεν έχει αυτή την δυνατότητα. Άρα αν η εφαρμογή απαιτεί περίπλοκη λογική εκκίνησης, στάσης και ελέγχου στροφών θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις όπως σου είπαν οι προηγούμενοι κάποιο εξωτερικό κύκλωμα κλασικού ή προγραμματιζόμενου αυτοματισμού. Αν έχεις το πρόγραμμα της παραμετροποίησης για τα 61 ή 71 μπορείς να παραμετροποιήσεις και το 31. Φυσικά δεν θα έχεις διαθέσιμες όλες τις παραμέτρους αφού έχει λιγότερες δυνατότητες.

Link to comment
Share on other sites

Η scneider στο site της έχει τα περισσότερα εγχειρίδια. Τώρα στα ελληνικά δεν ξέρω αν είναι, αλλά στα αγγλικά θα έχει σίγουρα.

Το Inverter συνοδεύεται με Manual που εξηγεί όλες τις παραμέτρους τις οποίες μπορείς να αλλάξεις από το menu του και τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν οι αλλαγές στην λειτουργία του.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Elbalatso...ο ρυθμιστής στροφών που ζητάς είναι ο Altivar32....

Σου παραθέτω και το link από την σελίδα της Schneider.

http://www.schneider-electric.gr/greece/gr/products-services/offer-updates/news-viewer.page?c_filepath=/templatedata/Content/News/data/gr/local/automation_control/general_information/2010/08/20100802__altivar_32_.xml

αν χρειαστείς περαιτέρω πληροφορίες..ευχαρίστως να βοηθήσω....

Link to comment
Share on other sites

ειναι το Altivar 31 οχι το 32.παντως σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια και τις πληροφοριες και το χρονο σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.