Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές Άδειες-Αδειοδοτήσεις Απόφαση ΣτΕ 1828/2008 περί τυφλών οικοπέδων


Nikak

Recommended Posts

Εφόσον ως μη μηχανικός δεν έχω δικαίωμα δημοσίευσης στο αντίστοιχο θέμα του "Αρτιότητα-Οικοδομησιμότητα" ρωτάω εδώ. Έχει υπάρξει μήπως οποιαδήποτε εξέλιξη στο θέμα της αναδρομικότητας της ισχύος της συγκεκριμένης απόφασης; Προβλέπεται να υπάρξει κάτι σχετικό -π.χ. σε συνδυασμό με το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση; Έχουν μήπως ήδη ξεκινήσει αγωγές/διεκδικήσεις μέσω δικαστηρίων;

 

Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, θα με βοηθούσε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν ξεκινήσει.Εσύ μπορείς να αποζημιωθείς,αν το αγόρασες για οικοδομήσιμο και προχώρησες σε παραχώρηση εδαφικής λωρίδας σε κοινή χρήση,αλλά αν το είχες αγοράσει πριν το '85 τότε ΔΕΝ θα αποζημιωθείς.

 

Επίσης,αν έβγαλες άδεια δόμησης πριν την εγκύκλιο 1,τότε σύμφωνα με την εγκύκλιο 3 η άδειά σου είναι νομίμως εκδοθείσα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθύνσου σε κάποιο συνάδελφο μηχανικό που να είναι κατατοπισμένος σε αυτό το θέμα (όλοι οι συνάδελφοι που απασχολούνται με άδειες για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων είναι σίγουρα ενημερωμένοι).

 

Τέλος,στο λέω από πρώτο χέρι κ αυτί,από εδώ κ στο εξής ΔΕΝ πρόκειται να οικοδομούνται τυφλά οικόπεδα σε τέτοιους οικισμούς.Ούτε με αυτή την Κυβέρνηση,ούτε με επόμενη.

 

Καλή τύχη

Link to comment
Share on other sites

δεν ισχυει οτι μετα την πολεοδομικη μελετη απο το δημο ολου του οικισμου η τμηματος αυτου, θα οικοδομουνται αυτα τα οικοπεδα????που εχουν ηδη δημιουργηθει εδω και χρονια ,απλα δεν ειχαν οικοδομηθει μεχρι σημερα??? αν δεν οικοδομουνται τοτε μιλαμε για καταστροφη!!!!!!αν γνωριζει καποιος παρακαλω ας απαντησει.ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Βλέπω στην αντίστοιχη συζήτηση στο φόρουμ, ότι κάποια λύση φαίνεται να δίνεται στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Επειδή ως μη ειδικός δεν αντιλαμβάνομαι πλήρως τις λεπτομέρειες της τροπολογίας που έχει αναρτηθεί, θα ήμουν υπόχρεως αν μπορούσε κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια τα προβλεπόμενα και την ουσία της. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

ναι με την διάταξη που προβλέπεται στο νόμο για την βοιοποκιλότητα ,για αποτύπωση του οδικού δικτύου των οικισμών από τους ΟΤΑ θα απλοποιηθεί η διαδικασία ένταξης καινούργιων δρόμων Περιμένουμε το νόμο για να δούμε τις λεπτομέρειες (εχει ψηφιστεί)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μήπως υπάρχει κάποια εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα; Πώς πρέπει να κινηθούμε εμείς οι ιδιώτες; Ρωτάω γιατί, ως γνωστόν, οι διαδικασίες αυτές κινούνται με τη λογική του "όποιος πρόλαβε, πρόλαβε"...

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι διαδικασίες για την εφαρμογή του άρθρου 35 θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση των σχετικών οδηγιών (κατ' αρχάς ερμηνευτική εγκύκλιος, στη συνέχεια υπουργική απόφαση ή πδ ή και τα δύο, όπως προβλέπεται στο ίδιο άρθρο) από το ΥΠΕΚΑ.

 

Από τη μέχρι τώρα πρακτική, φαίνεται ότι οι αντιδράσεις των υπηρεσιών του υπουργείου, σε αυτού του είδους τα θέματα, με ευθύνη βέβαια της πολιτικής ηγεσίας, είναι πολύ αργές. Ας έχουμε υπομονή ...

 

Εξ όσων γνωρίζω, μόνον ο μακαρίτης Αντ. Τρίτσης είχε απαιτήσει, από τις υπηρεσίες του υπουργείου, να έχουν ετοιμαστεί ΟΛΕΣ οι εγκύκλιοι και τα σχέδια των υπ. αποφάσεων και πδ, που προβλέπονταν στο σχέδιο νόμου 1337/1983, πριν από την ψήφισή του στη Βουλή, ώστε να λειτουργήσει ο νόμος ΑΜΕΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.