Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kι εγώ το έχω περάσει σε 4 διαφορετικές μελέτες αλλά στην τρέχουσα μελέτη μου ο ελεγκτής το αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν επιτρέπεται...Θα ήθελα να ξέρω αν αναφέρεται κάπου αυτό...σε νόμο, διάταγμα...

'Η μάλλον να την θέσω αλλιώς την ερώτηση: Ξέρω ότι οι ζαρντινιέρες σε συνέχεια του εξώστη επιτρέπονται αλλά αναφέρεται κάπου ότι μετράνε στη δόμηση?

Δημοσιεύτηκε

Έχω την εντύπωση πως πρέπει να μετρήσουν στο εμβαδό των εξωστών. Κάπου το είχα βρει αλλά δεν θυμάμαι που.

Δημοσιεύτηκε

Υπάρχει οντως μια εγκύκλιος που αναφέρει πως δεν επιτρέπεται αρχιτεκτονική προεξοχή σε συνέχεια εξώστη. Θα ψάξω να τη φρω αν και νομίζω πως το έχουμε συζητήσει πάλι στο φόρουμ

Δημοσιεύτηκε

Μία ζαρντινιέρα στην άκρη ενός εξώστη μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως ειδικά διαμορφωμένο στηθαίο και να τελειώσει η ιστορία - προφανώς και θα συνυπολογισθεί στο εμβαδό των εξωστών.

Και είπαμε, σε περίπτωση που υπάλληλος επικαλείται νομοθεσία για να "απαγορέψει" κάτι του ζητάμε να μας υποδείξει "αριθμούς" (ΦΕΚ, Π.Δ. ό,τι θέλει τέλος πάντων).

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Παιδιά, δεν ξέρω πως μπορεί να θεωρηθεί, πάντως περιγράφεται ρητώς (θα το ψάξω) ότι δεν λαμβάνονται ως αρχιτεκτονικές προεξοχές!!! Είναι ΣΙΓΟΥΡΟ!!!

Δημοσιεύτηκε

Παίδες

Ο Αλέξανδρος έχει δίκιο.

Ο πάτος της ζαρντινιέρας δεν επιτρέπεται να είναι προέκταση του δαπέδου του εξώστη αλλιώς υπολογίζεται στο εμβαδόν του εξώστη.

Και κανονικά όταν έχω μέγιστο πλ. εξώστη 2,00μ. από ΟΓ που επιτρέπεται δεν μπορώ να προσθέσω ζαρντινιέρα 40εκ. έστω και αν αυτή βρίσκεται πιο ψηλά από το δάπεδο του εξώστη. (Έτσι μου είπανε έτσι σας λέω!)

• 14 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

...14 years later... 😮

παραθέτω το έγγραφο, επειδή η εφαρμογή του δεν φαίνεται να επηρρεάζεται από τις διατάξεις του ΝΟΚ, άρα λογικά εξακολουθεί να ισχύει (βάσει και της διευκρίνησης της Τεχνικής Οδηγίας για το άρθρο 35 του ΝΟΚ)  

Εγγρ. 61508/12043/9-11-87 : 

Σε απάντηση της αίτησής σας με ΑΠ 61508/12043/1.10.87, σας γνωρίζομε, ότι οι ζαρντινιέρες (ζαρτινιέρες) με Νο (1) που φαίνονται στα συνημμένα σας σχέδια, δεν αποτελούν αρχιτεκτονική προεξοχή γιατί αποτελούν επέκταση του εξώστη, και επομένως προσμετρώνται στο ποσοστό 40% των εξωστών και ημιυπαίθριων χώρων.
'Όσο για τις ζαρντινιέρες με το Νο (2) έχουν τις προϋποθέσεις αρχιτεκτονικής προεξοχής με βάση το Αρθ-9 παρ.5 του Ν-1577/85 (ΓΟΚ/85).

Τώρα, χωρίς σχέδια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τα "Νο (1)" και "Νο (2)", αλλά πιστεύω ότι η πρώτη είναι η περίπτωσή μας

Edited by Pavlos33
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.