Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων και ρυθμισμένος χώρος


civilman

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους.

Θέλω να βγάλω μια άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων σε ένα διαμέρισμα (αρχική οικοδομική άδεια το 2009).

Το διαμέρισμα περιλαμβάνει και ένα μικρό ημιυπαίθριο χώρο στο πίσω μέρος του σαλονιού (μια μικρή λωρίδα συνολικού εμβαδού 3 τ.μ.) το οποίο φαίνεται στα αρχικά σχέδια να χωρίζεται από το σαλόνι με τοίχο και κούφωμα.

 

Ο τοίχος και το κούφωμα έχουν πλέον μεταφερθεί έξωτερικά του ημιυπαιθρίου, ο οποίος έχει ενωθεί με το σαλόνι. Επίσης ο συγκεκριμένος ημιυπαίθριος έχει ήδη ρυθμιστεί με το Ν. 3843/10. Εγώ τον δείχνω κανονικά ως ημιυπαίθριο και δεν πειράζω τετραγωνικά, διαστάσεις, θέση κλπ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να μη δείξω καθόλου τον τοίχο που υπάρχει στα αρχικά σχέδια μεταξύ τοίχου και σαλονιού και αν πρέπει να αναφέρω ότι ο Η/Χ έχει ρυθμιστεί.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

 

Α) Αγνοείς ότι έγινε ρύθμιση, άρα δείχνεις ακριβώς ως έχει τον Η/Χ (και τον τοίχο που αναφέρεις) και κάνεις τις εσωτερικές σου διαρρυθμίσεις, ή

 

Β) Αναφέρεις ότι έγινε ρύθμιση, γραμμοσκιάζοντας τη θέση που υπήρχε ο Η/Χ, αφαιρείς τον τοίχο (που αναφέρεις παραπάνω) και γενικά δείχνεις την υπάρχουσα κατάσταση, όσον αφορά τον πρώην Η/Χ. Κατά τα άλλα κάνεις τις εσωτερικές σου διαρρυθμίσεις.

 

Άποψη μου να κάνεις την Β) λύση για να 'σαι σωστός. Με την Α) ξεμπερδεύεις εύκολα αλλά είσαι λιγάκι παράνομος.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Την άδεια τη χρειάζεται ο ιδιοκτήτης ενόψει ελέγχου, άρα μάλλον δείχνω την υφιστάμενη. Απλά δεν είμαι σίγουρος αν θα το δεχτούν στον έλεγχο ΓΟΚ.

Link to comment
Share on other sites

...Επίσης ο συγκεκριμένος ημιυπαίθριος έχει ήδη ρυθμιστεί με το Ν. 3843/10...Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να μη δείξω καθόλου τον τοίχο που υπάρχει στα αρχικά σχέδια μεταξύ τοίχου και σαλονιού και αν πρέπει να αναφέρω ότι ο Η/Χ έχει ρυθμιστεί.

 

Προφανώς και θα δείξεις την υπάρχουσα κατάσταση με το τακτοποιημένο τμήμα διαγραμμισμένο και το μικρό κατεβατό που αναφέρει η νομοθεσία ("ο χώρος ρυθμίστηκε με το νόμο τάδε"...δεν το θυμάμαι τώρα).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα. Θα ήθελα να προσθέσω κ εγώ ένα δικό μου ερώτημα. Έχω μια περίπτωση ,ε ρυθμισμένο Η/Χ σε διαμέρισμα που είχε χωριστεί στα 3 χωρίς να φαίνεται στην άδεια. Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να διορθωθεί η άδεια. Κ ρωτάω εγώ. Τώρα που έχουμε κ τα ν4014 τι κάνω? Δίνει ο πελάτης μου το 500ρικο με τον ν4014 κ εκδίδω ο.α. για εσωτερικές μεταρρυθμίσεις ή κάνω εσωτερικές μεταρρυθμίσεις τώρα κ ο θεός βοηθός με το ικα?????????δώστε μου καμιά συμβουλή συνάδελφοι.......

Link to comment
Share on other sites

Ο 4014 δεν ασχολείται με εσωτερικές διαρρυθμίσεις, οπότε δεν μπορείς μ΄αυτόν.

Πήγαινε κανονικά με άδεια για διαχωρισμό της ιδιοκτησίας.

Link to comment
Share on other sites

Ή περίμενε να βγει το ΦΕΚ που λέει πως οι "διαμερισματώσεις" μπαίνουν στον Ν4014.

Link to comment
Share on other sites

ilia δεν μπαίνουν αυτό είναι αλήθεια. Απλά όπως μου είπαν κ από πολεοδομία σαν εργασία είναι αυθαίρετη χωρίς άδεια. Και δεν μπορώ να είμαι εντελώς καλυμμένη αν το πάω με εσωτερικές διαρρυθμίσεις. (τα συμβόλαιά τους είναι με τα διαχωρισμένα διαμερίσματα από το 2003-04) Αλλά από την άλλη πως να το βάλω κ στα αυθαίρετα???????θα βγεί Faethon11 τετοιο ΦΕΚ?????Η τζάμπα θα περιμένω?????

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.