Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομόνωση πριν τα φωτοβολταϊκά


toxadi

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Υπάρχει σκέψη για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε ταράτσα επιφάνειας περίπου 150 τετραγωνικών. Πριν όμως θα πρέπει να τοποθετηθεί θερμομόνωση γιατί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χειμώνα καλοκαίρι.

 

Τα φωτοβολταϊκά θα έχουν σίγουρα μεταλλικές βάσεις, τρύπες, βιδώματα, άρα και πιθανές διαρροές στη μόνωση, οπότε υποθέτω ότι θα πρέπει να μπει υποχρεωτικά ένα τελευταίο στρώμα τύπου βιομηχανικού δαπέδου ικανοποιητικού πάχους.

 

Τι προτείνετε σχετικά για την συνολική κατασκευή; Στρώμα πολυουρεθάνης, dow, περλομπετό, διαχωριστικά υποστρώματα, εμβάπτιση των βάσεων των φωτοβολταϊκών εντός του τελευταίου στρώματος ή στην επιφάνεια με στριφώνια;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Τοποθέτηση βάσεων (γαλβανιζέ κατά προτίμηση) και ύστερα ότι θερμομόνωση έχει η μελέτη

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι μιλάς και για υγρομόνωση εκτός της θερμομόνωσης (αλλιώς δεν θα είχες προβληματισμό).

 

Με 5 εκατοστά τσιμεντοκονία είσαι μια χαρά. Δεν έχουν ιδιαιτερες απαιτήσεις οι βάσεις για τα φωτοβολταικά.

 

Εγώ θα σου προτείνω πάντως αφού κάνεις που κάνεις θερμομόνωση, να κάνεις πράσινο δώμα με την απλή εκτατική βλάστηση. Με ελάχιστα παραπάνω χρήματα θα έχεις όχι μόνο καλύτερη θερμομόνωση το χειμώνα αλλά και περισσότερο δροσιά το καλοκαίρι (ο ψυχρός αέρας από το δώμα θα κατεβαίνει στα διαμερίσματα που βρίσκονται πιο κάτω). Επίσης θα χαμηλώσεις έτσι και τις θερμοκρασίες λειτουργίας των πάνελ σου αυξάνοντας έτσι την απόδοσή τους.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά παρατήρησες, το θέμα είναι να μην τραυματιστεί η υγρομόνωση.

 

Εγκαταστάτης μου πρότεινε να τοποθετήσω απλά επάνω στο τελευταίο στρώμα μόνωσης μικρού πάχους τσιμεντοδοκούς, πάνω στους οποίους θα βιδωθούν τα πανελ, αλλά δε μου φαίνεται σοβαρή πρόταση.

 

Αν πάλι μπουν οι βάσεις και μετά η μόνωση εκτοξεύονται τα εργατικά, αλλά ανεβαίνουν και οι πιθανότητες αστοχίας, καθώς τα πιθανά προβληματικά σημεία θα είναι υπερβολικά πολλά...

Link to comment
Share on other sites

:idea: Θα σου προτείνω πριν την εγκατάσταση υγρομόνωση με 2 χέρια ελαστικής επαλειφόμενης πολυουρεθάνης και μετά την εγκατάσταση εφαρμογή μαστίχας πολυουρεθάνης στο σύνολο των τραυματισμένων σημείων και 3ο χέρι μετά.
Link to comment
Share on other sites

Αν το σπίτι σου είναι καινούριο (και δεν έγιναν περίεργες εκπτώσεις στα υλικά) μπορείς να εγκαταστήσεις ΦΒ στο δώμα χωρίς τρυπήματα κτλ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.