Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Κατάργηση θέσης στάθμευσης σε pilotis


stavchr

Recommended Posts

Κατάργηση και δημιουργία τί πράγματος;;;

κατ' αρχήν οι θέσεις στη πυλωτή δεν έχουν ιδιοκτησία, οπότε θα πρέπει να σε απασχολήσει και η διαδικασία του ποιός αποφασίζει (ή συν-αποφασίζει) για τη κατάργηση.

Η προφανής απάντηση, είναι ιδιαίτερα μπελαλίδικη... Ενημέρωση φακέλου; Νέα σχέδια που δείχνουν την νέα θέση; Γιατί νέα θέση θα πρέπει να υπάρξει, εκτός αν είχες παραπανίσιες...

Ωραία ερώτηση,αλλά μάλλον ανήκει σε αυτές που τελικά δεν έχει νόημα η απάντηση γιατί απλώς θα προχωρήσεις στη κατάργηση χωρίς καμία διαδικασία... Απλώς για να μην έχεις τραβήγματα με συνιδιοκτήτες-αν υπάρχουν- κοίτα να τα συμφωνήσετε όλοι.

Link to comment
Share on other sites

Η δημιουργία της θέσης έχει γίνει με συμβολαιογραφική πράξη δέσμευσης του χώρου,

προκειμένου να εκδοθεί η άδεια της οικοδομής;

 

Αν ναι,

θεωρώ πως είναι αδύνατη η κατάργησή της.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!Προσφατα αγορασα ενα διαμερισμα που εχει αποκλειστικη χρηση στον ακαλυπτο χωρο του οικοπεδου κατα τα 2/3 και ο κατασκευαστης δεσμευτηκε βασει συμβολαιου οτι θα γινει αλλαγη χρησης σε ανοιχτες θεσεις σταθμευσης!Όμως η εν λογω θεση που ρωταω για την καταργηση της βρισκεται μπροστα απο τα παρκιν μου με αποτελεσμα να μην εχουν προσβαση τα αυτοκινητα μου,την οποια εχει δεσμευτει ο κατασκευαστης να την καταργησει!Ό ιδιοκτητης της υπο καταργηση θεσης εχει κανει ανεκλητο πληρεξουσιο στον κατασκευαστη για να καταργησει την εν λογω θεση,δινοντας του αποκλειστικη χρηση στο 1/3 του ακαλυπτου!

Αυτη η διαδιακασια γινεται με τροποποιηση οριζοντιας ιδιοκτησιας ή με αναθεωρηση αδειας?

Απ'οτι καταλαβαινετε εχω μπλεξει,βοηθηστε!!

Link to comment
Share on other sites

ο κατασκευαστης δεσμευτηκε βασει συμβολαιου οτι θα γινει αλλαγη χρησης σε ανοιχτες θεσεις σταθμευσης!

Καταρχήν την αίτηση για αλλαγή χρήσης οποιαδήποτε ιδιοκτησίας καταθέτει στην πολεοδομία ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Αν ο ιδιοκτήτης σήμερα είστε εσείς, τότε μόνο εσείς έχετε δικαίωμα να αιτηθείται στην πολεοδομία.

Όμως η εν λογω θεση που ρωταω για την καταργηση της βρισκεται μπροστα απο τα παρκιν μου με αποτελεσμα να μην εχουν προσβαση τα αυτοκινητα μου,την οποια εχει δεσμευτει ο κατασκευαστης να την καταργησει!

Έχετε κοιτάξει τις ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ από την πολεοδομία κατόψεις του επιπέδου όπου βρίσκονται τα εν λόγο πάρκιν;;;

Είναι αδύνατον να έχουν εγκριθεί νόμιμα θέσεις πάρκιν οι οποίες εμποδίζονται από άλλες θέσεις!!! Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε ίσως ακόμα και να θεωρήθει η άδεια μη σύνομη και να ακυρωθεί...

Link to comment
Share on other sites

Η υπο καταργηση θεση σταθμευσης φαινεται στη κατοψη της αδειας και αναφερεται και στην οριζοντια ιδιοκτησια!Οι χωροι αποκλειστικης χρησης θα μετατραπουν σε θεσεις σταθμευσης,δεν εχουν μετατραπει ακομα!Απλα ο κατασκευαστης,επειδη ο προηγουμενος ειχε βαρεσει κανονι ο οποιος ειχε βγαλει στα αρχικα σχεδια μια θεση σταθμευσης,θελει να την καταργησει και να βγαλει 3 στον ακαλυπτο!

Link to comment
Share on other sites

Οι θέσεις στάθμευσης στην pilotis και στον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου αποτελούν υποχρέωση της οικοδομής και η αντίστοιχη κάτοψη αποτελεί στοιχείο του φακέλου της άδειας. Οι θέσεις στάθμευσης καθορίζονται, με κοινή συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών, και αναγράφονται σε συμβόλαιο ως παρακολουθήματα (αποκλειστική χρήση) αντίστοιχων διαμερισμάτων.

 

Εάν με την "κατάργηση" της θέσης στάθμευσης, εννοείς την αντικατάσταση της συγκεκριμένης με άλλη θέση για το συγκεκριμένο διαμέρισμα, τότε αυτό μπορεί να γίνει με τροποποίηση του προηγούμενου συμβολαίου αλλά και πάλι με συμφωνία όλων των συνιδιοκτητών. Η συμφωνία αυτή επιτυγχάνεται εύκολα κατά το αρχικό στάδιο ανέγερσης της οικοδομής οπότε συμβαλλόμενοι είναι οι οικοπεδούχοι και ο κατασκευαστής και είναι πολύ δύσκολη όταν έχουν πουληθεί αρκετά ή και όλα τα διαμερίσματα της αντιπαροχής, οπότε οι συμβαλλόμενοι είναι πάρα πολλοί και δύσκολο να συμφωνήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο ακριβως εννοω,καταργηση-αντικατασταση της υπαρχουσας θεσης με αλλη στον ακαλυπτο!Αυτό γινεται με τροποποιηση της οριζοντιας ιδιοκτησιας ή με αναθεωρηση αδειας?

Ο κατασκευαστης μου ελεγε στο αρχικο σταδιο οτι δεν μπορει να γινει αντικατασταση-καταργηση της θεσης γιατι θα ηταν στον αερα η αδεια της οικοδομης και θα το κανει οταν κανει τις αιτησεις για ρευμα,αφου δηλαδη κανει παυση εργασιων στην πολεοδομια,ισχυει κατι τετοιο ή ειναι κομπινα?

Link to comment
Share on other sites

Οπωσδήποτε απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη για την αντικατάσταση.

Κατάργηση θέσης δεν νοείται γιατί πρέπει να αντικατασταθεί με άλλη, εάν έχει σχεδιαστεί στην κάτοψη των θέσεων που έχουν δεσμευτεί για την έκδοση της άδειας.

Εάν η συγκεκριμένη θέση περιγράφεται σ΄εκείνες που έχουν σχεδιαστεί στην κάτοψη, τότε απαιτείται και αναθεώρηση της άδειας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.