Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Kαταπάτηση οικοπέδου


fani 25

Recommended Posts

Πριν ένα χρόνο περίπου μάθαμε πως η αδελφή της μητέρας μου δήλωσε στο κτηματολόγιο μέρος του οικοπέδου που ανήκει στη μητέρα μου,για το οποίο υπάρχει διαθήκη.Οι γονείς μου μένουν στο εξωτερικό και έτσι μάθαμε από συγγενείς,ότι το έχει περιφράξει και σκοπεύει να το μαντρώσει κιόλας.Έχει δικαίωμα να το κάνει;δηλαδή ότι δηλώνει κάποιος του ανήκει;πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να αναφέρεται ρητά στη Διαθήκη και να το έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο.

Μπορείτε να κάνετε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων μέσω Δικηγόρου, κατόπιν σύνταξης Τεχνικής Έκθεσης & Τοπογραφικού Διαγράμματος από Τοπογράφο Μηχανικό

Link to comment
Share on other sites

Αν στους κτηματολογικούς πίνακες έχει εγγραφεί η θεία σου τότε ΜΟΝΟ δικαστικά μπορείς να κινηθείς προκειμένου να διορθωθεί η εγγραφή.

Link to comment
Share on other sites

ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πας δικαστικά το θέμα και μάλιστα ΑΜΕΣΑ.

 

Μπορείς να ο δηλώσεις και εσύ στο κτηματολόγιο. Υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες περιπτώσεις τις οποίες και δεν λύνει το κτηματολόγιο μιας και δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες. Ισα ίσα που αφού συνοδεύεται από συμβόλαιο/αποδοχή κληρονομιάς είναι υποχρεωμένο να το αποδεχτεί.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί εαν έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που οικιοποιήθηκε το κομμάτι που ανήκει σε εσάς μπορεί άνετα να πάει η ίδια στο δικαστήριο και να δηλώσει χρησικτησία και να γίνει άμεσα και νόμιμα πια δικό της χωρίς να μπορείτε να κάνετε και πολλά. Γι αυτό σε δικηγόρο και ΑΜΕΣΑ. Να πατε να βγάλετε και πολλές φωτογραφίες πριν να το περιφράξει μιας και η περίφραξη συνιστά και χρήση και δεν σας συμφέρει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.