Highlander Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς σήμερα που να αμφισβητεί την αξία ενός θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας πότε όμως, σε ποιές περιπτώσεις "δεν συμφέρει" η τοποθέτηση του? Πχ όταν οι ορόφοι είναι πολλοί και πόσοι, υπάρχουν λύσεις και ποιές? Τι απαντάτε σήμερα ποιά η προτιμότερη διάταξη θερμοσίφωνα κατά περίπτωση και αν μπορούν θα ήθελα όσοι τοποθετηθούν να αιτιολογήσουν. -Μπορεί κάποιος να το κάνει δημοψήφισμα γιατί δεν ξέρω?-
pv-t solar Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 2 , 2010 Εγώ αμφισβητώ την αξία ενός θερμοσίφωνα τριπλής ενέργειας ... μάλιστα με μετρήσεις
Highlander Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 3 , 2010 Μάλιστα, δε θα διαφωνίσω........επίσης με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις που λές! και γώ πιστευω ότι ο τριπλής δεν είναι ο προτιμότερης διάταξης μάλιστα θα υπάρχουν απώλειες και αυξημένα κατασκευαστικά κόστη. Κάνας άλλος με διαφορετική άποψη ? ? ?
Highlander Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2010 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2010 Κάνας άλλος ? ? ?
tpanag Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 4 , 2010 Εκεί που έχει φτάσει σε τιμή το πετρέλαιο (και ακόμα χειρότερα εκεί που θα φτάσει), καθιστούν το όφελος από 3πλης ενέργειας θερμοσίφωνα, μάλλον ανύπαρκτο. Χωρίς να έχω μετρήσεις ή άλλα στοιχεία. Σε λίγο θα φοράμε πουλόβερ για να κάνουμε οικονομία στο καλοριφέρ, όχι να καίμε πετρέλαιο για να έχουμε ζεστό νερό...
nort Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 5 , 2010 Εγώ πάντως έχω το λέβητα στην ταράτσα πάνω από το μπάνιο και δίπλα έχω τον ηλιακό τριπλής ενέργειας. Ο ηλιακός δηλαδή απέχει 8 μέτρα από τη μπανιέρα, οπότε το ζεστό νερό έρχεται σχεδόν αμέσως και όλο το μήκος του σωλήνα έχει μόνωση 15mm, οπότε ενώ κάνω μπάνιο αν κλείσω το ντουζ δεν ψύχεται το νερό στη σωλήνα. Δεν έχω μετρήσεις και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσα να μετρήσω, ούτε το έχω διαστασιολογήσει για την κατασκευή. Πρακτικά όμως: 1. Το καλοκαίρι δουλεύω το ηλιακό 2. Αυτές τις μέρες με τις συννεφιές τρέχει χλιαρό νερό, οπότε ανοίγω λίγο το ρεύμα και ζεσταίνεται. (αλλά ζεσταίνω χλιαρό νερό και όχι κρύο) 3. Όταν θα βάλω μπρος το καλοριφέρ, λειτουργεί σαν boiler που πάλι τις ηλιόλουστες μέρες βοηθάει και ο ήλιος. Βάσει λογικής κερδίζω, αλλά πόσο κερδίζω δεν το γνωρίζω. Στις περιπτώσεις πάντως που ο λέβητας είναι μακριά από τον ηλιακό, όντως οι απώλειες μπορεί να είναι μεγαλύτερες από την ενέργεια που κερδίζει κανείς με τη βοήθεια του ήλιου.. Επίσης, αν ο λέβητας είναι σχετικά μεγάλος, αν τον χρησιμοποιεί κανείς μόνο για να ζεστάνει το νερό του boiler και είναι σε σπίτι (που σημαίνει ότι λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα πχ μισή ώρα τη μέρα), ξοδεύει τζάμπα πετρέλαιο για να ζεστάνει τον ίδιο το λέβητα και πολλή ενέργεια πάει χαμένη. Αν είναι για επαγγελματική χρήση και λειτουργεί συνέχεια δεν χάνεται τόση ενέργεια.
george68 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6 , 2010 αμφισβητηται την αξια του θερμοσυφωνα γενικα ή του θερμ. τριπλης ενεργειας ... γιατι εγω αμφισβητο την αξια ολων των θερμοσφωνων καθως και του ηλεκτρικου... και θα προτυνα ως λυση τους ταχυθερμοσυφωνες.... εσεις τι λετε γιαυτο..?
mechatr0n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 george68 θέλεις να μιλήσεις με αριθμούς;
vasada Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 Στο σπιτι μου ειναι εγκατεστημενο ενα τετοιο συστημα. Ειναι στο ισογειο διοροφης οικοδομης με υπογειο. Το δοχειο αποθηκευσης του ΖΝΧ ειναι στο υπογειο (υψος -2μ απο τη σταθμη που βρισκονται οι βρυσες στο σπιτι). Τα πανελ ειναι στην ταρατσα πανω απο την αποληξη του κλιμακοστασιου (υψος +8μ απο τη σταθμη που βρισκονται οι βρυσες στο σπιτι). Γενικως το συστημα λειτουργει καλα, με μονο προβλημα τη μικρη χωρητικοτητα του δοχειου. Υπαρχει μια εμφανης διαφορα στη μεγιστη θερμοκρασια του νερου οταν δουλεψει με ρευμα. Με τον ηλιο και τον καυστηρα του καλοριφερ, υπαρχει ζεστο νερο, αλλα οχι καυτο. Με τον ηλιο δικαιολογειται λογω της μεγαλης αποστασης απο την ταρατσα στο υπογειο. Ενα σοβαρο θεμα ειναι οτι το νερο κρυωνει γρηγορα. Δηλαδη το καλοκαιρι αν θεωρησουμε οτι μεχρι τις 7 ο ηλιος ζεσταινει νερο, στις 10 το νερο εχει κρυωσει. Το χειμωνα σε μια ωρα απο τοτε που θα σταματησει το καλοριφερ παρομοιως. Εβαλα μια βαλβιδα που λειτουργει θερμοστατικα, ωστε να κοβει το νερο απο τις πλακες του ηλιακου, οταν ειναι κρυο. Αλλα και παλι αισθητη διαφορα δεν ειδα. Θεμα μονωσης του δοχειου δε νομιζω οτι υπαρχει. Χωρις να ξερω, θεωρω οτι εχει διπλο τοιχωμα αφου λειτουργει ως εναλλακτης. Τι εχουν τα ερμα και ψοφαν? Τα υλικα που εχει βαλει ο κατασκευαστης δεν ειναι τα καλυτερα, αλλα ουτε και τα χειροτερα. Οι κυκλοφορητες ειναι WILO το δοχειο noname. Eχει κανεις καποια ιδεα?
mechatr0n Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 7 , 2010 Περιέγραψε λίγο το σύστημα που συνδέεται με τα ηλιακά. Έχεις ξεχωριστό κυκλοφορητή για το boiler τριπλής ή είναι ο ίδιος που έχεις και για την θέρμανση? Ο κυκλοφορητής σε ποιά θερμοκρασία ξεκινάει μπροστά? Πότε βάζεις μπροστά τον λέβητα και πως?Με χρονοδιακόπτη?Χειροκίνητα?
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα