Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοσίφωνας διπλής ή τριπλής ενέργειας


Highlander

Recommended Posts

καπου ειχα διαβασει μια ερευνα οτι ειναι πιο οικονομικο να ζεστενεις το νερο οταν το χριαζεσαι και οχι οταν το ζεστενεις και το αποθηκευεις... αυτο μονο ... δεν εχω κατσει να το μελετησω ομως το θεμα... καπια στιγμη θα το κανω... ισως αν υπολογισμουμε τι ενεργεια θα καταναλωναμε με εναν ταχυθερμαντηρα.. μηπως καποιος αλλως εχει ασχοληθει ..?

Link to comment
Share on other sites

george68

Είναι δύο οι περιπτώσεις.

Όταν κάνεις παραγωγή ακριβώς την στιγμή που το χρειάζεσαι και όταν αποθηκεύεις για μεταγενέστερη χρήση. Οι διαφορά τους "ενεργειακά"? Θερμικές απώλειες δοχείου αποθήκευσης.

 

Πλεονεκτήματα αποθήκευσης:

1)Μπορεί να έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα.

2)Μπορείς να εκμεταλλεύσαι νυχτερινό ρεύμα, ώστε να σου βγαίνει οικονομικότερα στην τελική παρόλες τις θερμικές απώλειες.

3)Μπορείς να καταναλώσεις peak μεγαλύτερες ποσότητες νερού όπου απαιτείται.Ξενοδοχεία, στρατόπεδα, οίκοι ευγηρείας, κολυμβητήρια, κλπ κλπ.

4)Μπορείς να λειτουργείς ένα boiler σαν ταχυθερμοσίφωνα, όταν ξέρεις τις ημερήσιες ανάγκες σου σε ΖΝΧ, οπότε δεν παίζει πρόβλημα απωλειών.

 

Μειονεκτήματα αποθήκευσης:

1)Οι θερμικές απώλειες

2)Απαίτηση χώρου για το boiler

 

Πλεονεκτήματα ταχυθερμοσίφωνα:

1)ΖΝΧ on demand

2)Αποφυγή θερμικών απωλειών

 

Μειονεκτήματα ταχυθερμοσίφωνα:

1)Μεγαλύτερη συντήρηση, λόγω εμφάνισης αλάτων ταχύτερα

2)Σε μεταβλητές ροές ή σε μεγάλα peak πως συμπεριφέρεται?

 

Επίσης να πω πως οι θερμικές απώλειες του boiler είναι πολύ μικρές όταν μιλάμε για ισχυρές μονώσεις.Και εξάλλου αν όπως προείπα το παράγεις νύχτα με νυχτερινό ρεύμα, σου βγαίνει οικονομικότερα ασχέτως απωλειών.

Και επίσης λόγω θερμικής διαστρωμάτωσης μπορείς να κρατήσεις μερικές μέρες ΖΝΧ μέσα αποθηκευμένο, χωρίς να τίθεται ιδιαίτερο ενεργειακό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

....

Ενα σοβαρο θεμα ειναι οτι το νερο κρυωνει γρηγορα. Δηλαδη το καλοκαιρι αν θεωρησουμε οτι μεχρι τις 7 ο ηλιος ζεσταινει νερο, στις 10 το νερο εχει κρυωσει. Το χειμωνα σε μια ωρα απο τοτε που θα σταματησει το καλοριφερ παρομοιως.

 

....

 

Eχει κανεις καποια ιδεα?

 

Το δοχείο σου είναι της πλάκας. Έχει δεν έχει διπλό τοίχωμα είναι ενα δοχείο με απώλειες περισσότερες από ενα απλό θερμός για το γάλα των μωρών.

 

Εχεις όμως επιλογή εαν γύρω από το δοχείο σου υπάρχει χώρος ή μπορεί να δημιουργηθεί χώρος. Φέρε ενα συνεργείο με εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη και μόνωσέ το καλά από όλες τις πλευρές (γύρω, πάνω, κάτω). Η εκτοξευόμενη πολυουρεθάνη είναι το καλύτερο αυτή την στιγμή μονωτικό και χρησιμοποιείται έτσι ακριβώς για μονώσεις δεξαμενών και ψυγείων. Εαν σου κάνουν καλή δουλειά θα έχεις ζεστό νερό όχι μόνο για ώρες αλλά για ημέρες (εξαρτάται από το πάχος της πολυουρεθάνης). Και δεν κοστίζει και ακριβά η όλη δουλειά. Δεν είναι τρικ ούτε πατέντα. Είναι κάτι που εφαρμόζεται κατά κόρον παντού και δουλευει.

 

:wink::wink::wink:

Link to comment
Share on other sites

Senninha υπάρχει πιθανότητα να έχει κυκλοφορητή ρυθμισμένο στους 35 βαθμούς κελσίου, παίρνει ο λέβητας, ζεσταίνει το νερό του boiler πχ στους 60 βαθμούς κελσίου, κλείνει ο λέβητας και συνεχίζει να λειτουργεί ο κυκλοφορητής μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του λέβητα στους 35..Οπότε του ξαναψύχει το νερό του boiler στους 35..

Ή μπορεί να παίζουν και άλλοι παράμετροι.Για αυτό και του ζητάω να περιγράψει την λειτουργία και το στήσιμο της εγκατάστασης, για να βρούμε μήπως φταίει κάτι άλλο..

Αυτό με την μόνωση που λες δεν παίζει διότι και με ένα εκατοστό μόνωσης από χαρτί να είχε, δεν θα έχανε τόσο γρήγορα θερμότητα.

Κάτι άλλο παίζει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον για το συστημα δεν γνωριζω και πολλα.

 

Το βρηκα στημενο και προσπαθω να καταλαβω με το ματι πως λειτουργει.

 

Ο λεβητας παιρνει μπροστα οταν λειτουργει το καλοριφερ, με θερμοστατη. Κυκλοφορητης υπαρχει, τωρα σε ποια σειρα ειναι δεν μπορω να το διαπιστωσω. Υπαρχει επισης κατι σαν μικρο πιεστικο.

 

Θα ανεβασω φωτογραφιες, ειναι ο μονος τροπος να το περιγραψω.

 

Ευχαριστω για τη βοηθεια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

λείπει ένα δημοψήφισμα βασικά όπου θα ψηφίζαμε γνώμες για το ποιός συμφέρει εγώ να θέσω μια παράμετρο ακόμα όσον αφορά το τραπέζι όπου συζητάμε ότι όταν αρχικά ρώτησα ποιός συμφέρει ενοούσα προφανώς ότι αν έχεις ένα διαμέρισμα στο ισόγειο και πρέπει να στείλεις τις σωληνώσεις έστω στον 5 οροφο δεν συμφέρει λόγω κόσους και απωλειών.....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.