Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Σκυροδέτηση με λανθασμένη κατηγορία σκυροδέματος


greece_28

Recommended Posts

καλησπερα. σας στελνω γιατι δε μπορω να βρω ακρη μονος μου.

Ηθελα να ριξω 7 κυβικα μπετον και ειπε ο πατερας μου να παρει απο ενα γνωστο. του ειπα να παρει C20/25 γιατι θα καταπονειται . μου λεει καλα θα του πω τρακοσαρι. Εγω ελέιπα απο το σπιτι και μολις γυρισα τωρα το βραδυ ειδα στο δελτιο αποστολης οτι μου εστειλαν C 16/20. τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπε η κυρια πως αυτοι οταν τους λες τρακοσαρι, στελνουν το 16/20. ενω ειχα ρωτησει το Λαρσινο και μου ειχε πει απο μονος του πως το τρακοσαρι ειναι το C 20/25.

Μπορουμε να βρουμε καπου τις αντιστοιχιες ωστε να παω να δω τι θα γινει?

Link to comment
Share on other sites

Τώρα πια είναι αργά. Έπρεπε από την αρχή να εφαρμόσετε τα σχέδια της άδειας των 7,00 κυβικών που σκυροδετήσατε και τις προδιαγραφές των υλικών. Ας ρωτούσατε το μηχανικό της εμπιστοσύνης σας και όχι το πατέρα σας ή το "λαρσινό"

Link to comment
Share on other sites

χιλια συγγνωμη που δεν πηρα μηχανικο αλλα μονος του ο πατερας μου εριξε το τσιμεντο μεσα στην αποθηκη μας που ειχε χωμα απο κατω. "δυστυχως" μενουν μερικοι και σε χωρια. τη βοηθεια καποιου γνωστη ζητησα . αν ηθελα να με κατακρινουν που δεν πηρα μηχανικο για 40τ.μ αποθηκη , ΧΙΛΙΑ συγγνωμη. δεν εχουμε ολοι οικονομικη ανεση γι'αυτο κανουμε μερικα πραγματα μονοι μας. το ξερω οτι δε θα του κανω τπτ τωρα , αλλα ειναι τοσο κακο που θελω να ξερω ?

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται να απολογείσαι. Τη βοήθεια τη ζητάμε από την αρχή διότι τελικά είναι πιο οικονομικό, όπως γίνεται σε κάθε επάγγελμα. Εξάλλου δεν νομίζω ότι θα σε χρέωνε μηχανικός μόνο για αυτή τη πληροφορία ποιότητας σκυροδέματος.

Τώρα είτε είναι 40τ.μ. είτε 1040τ.μ. αν είναι παράνομα είναι παράνομα. Δεν κατακρίνω τις πράξεις των άλλων αντίθετα μου αρέσει ο κόσμος να κάνει αυτό που θέλει στην κατοικία του γιατί μου θυμίζει τη χώρα που ζω.

 

Απάντηση στο ερώτημά σου:

B160<C12/15<B225

B225<C16/20

B300=C20/25

C25/30&C30/37<B450

B450<C35/45

 

Αλλά η αντοχή του σκυροδέματος έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες.

Να του κάνεις καλή συντήρηση και αν το θέλεις για βαριά χρήση θα έπρεπε να είχες προβλέψει μία τελική επεξεργασία του δαπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Για πλάκα εδάφους μιλάς? Ε και το C16/20 μια χαρά είναι. Τι ψάχνεις τώρα να βρεις? Η αντοχή του C16/20 σε σχέση με το C20/25 είναι.... 16/20 ή αλλιώς το 80% του C20/25. Όμως στην πράξη οι αντοχές είναι μεγαλύτερες. Μπορεί το C16/20 να είναι και C20/25 στην πράξη.

 

Στις πλάκες πιο πολύ μετράει το καλό βρέξιμο λόγω συστολών πάντως.

 

Κάνα σίδερο έβαλες?

Link to comment
Share on other sites

Σε 3 εβδομάδες βλέπω νέο νήμα με θέμα : Ρωγμές στη πλάκα αποθήκης"

 

Οι αντοχές μπορεί να είναι μεγαλύτερες αλλά αν στο χωριό δεν υπήρχε δονητής για οικονομία, θα υπήρχε σίγουρα νερό και μάλιστα μπόλικο!

Link to comment
Share on other sites

φίλε greece_28 κανένας Μηχανικός δεν θα σου ζητήσει λεφτά για να σου απαντήσει σε μιά τόσο απλή ερώτησή, ακόμη και από το τηλέφωνο.

Επειδή είσαι στο χωριό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σχεδιάζεις προσεκτικά αυτό που πάς να κάνεις, γιατί στο τέλος, κοστίζει ακριβότερα να διορθώσεις τα λάθη.

 

Στο συγκεκριμένο, εάν κατάλαβα καλά, μιλάς για ένα δάπεδο σε αποθήκη πάχους 17,5 εκατοστά, σωστά;

Εάν είναι έτσι, το πάχος είναι πολύ, μπορούσες και με λιγότερο από τόσο. Ακόμα και για μικροτερο πάχος, η ποιότητα που σού έστειλε το εργοστάσιο είναι εντάξει, δεν χρειαζόταν το τριακοσάρι που νόμιζες. Οικονομία σου έκαναν.

Για την αντοχή του δαπέδου, από την ποιότητα του σκυροδέματος, είναι πολύ σημαντικότερο το έδαφος που έπεσε το δάπεδο, εάν δούλεψε δονητής και τί σίδερα μπήκαν (εάν μπήκαν) και πού.

 

Εάν όμως μιλάς για την πλάκα οροφής τής αποθήκης, τότε πράγμα αλλάζει και είναι εντελως διαφορετικό.

Link to comment
Share on other sites

Σε 3 εβδομάδες βλέπω νέο νήμα με θέμα : Ρωγμές στη πλάκα αποθήκης"

 

Οι αντοχές μπορεί να είναι μεγαλύτερες αλλά αν στο χωριό δεν υπήρχε δονητής για οικονομία, θα υπήρχε σίγουρα νερό και μάλιστα μπόλικο!

 

χμμμ...:shock: γιατι να εχει ρωγμες? ηταν χωμα, εριξα 3Α για να εξομαλυνθουν οι διαφορες υψους, επεσε το κλασικο πλεγμα και σε 45 τ.μ επεσαν 6 κυβικα. το μονο που με αγχωνει ειναι οτι θα μπαινει το τρακτερ μεσα.καποιος μου ειπε για ενα υγρο που το ριχνεις οταν στεγνωσει και κλεινει τους πορους κανοντας το πιο δυνατο. ισχυει?

 

είναι εντάξει, δεν χρειαζόταν το τριακοσάρι που νόμιζες. Οικονομία σου έκαναν.

 

το θεμα μου δεν ειναι η οικονομια αλλα η κοροιδια. γιατι ο Λαρσινος πχ ειπε 85ευρω το τριακοσαρι δηλαδη 20/25 και ο αλλος που εστειλαν τον πατερα μου ενω του παρειγγειλε τριακοσαρι με συμφωνια στην τιμη 80ευρω, μας εστειλε 16/20 και με θρασος μου ειπε οτι το τριακοσαρι ειναι το 16/20 και οτι το 20/25 το χρεωνει αλλη τιμη. δηλαδη πληρωσαμε τα ιδια λεφτα σχεδον για μια κατηγορια κατω , αδικα. υπαρχει καποιο εγκυρο χαρτι που να λεει τις αντιστοιχιες? θελω να της το παω ετσι για να μη νομιζον οτι ειναι οι εξυπνοι. το θεμα εληξε. μας την εφερε. καθε βοηθεια δεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, ο κ. greece_28 δεν θέλει συμβουλές μηχανικού. Αν τις ήθελε, θα τις ζητούσε όταν έπρεπε. Προτείνω να μην απαντήσει άλλος μηχανικός στο θέμα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ριχνεις οταν στεγνώσει και κλεινει τους πόρους κανοντας το πιο δυνατο. ισχυει?....

 

ΟΧΙ. το κάνει λιγοτερο διαπερατό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.