Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Καυστήρας κάτω απο σκάλες


serioannis

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρώ πληροφορίες,για το αν κάτω απο εσωτερικές σκάλες σε διόροφη μονοκατοικία είναι νόμιμο να βάλει κάποιος καυστήρα καλοριφερ.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 24
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λέγοντας "εσωτερική σκάλα" τι εννοείς;

Ανεξάρτητο πυροδιαμέρισμα, όπως το κλιμακοστάσιο σε πολυκατοικίες, ή εσωτερική σκάλα όπως π.χ. σε μεζονέτα;

Link to comment
Share on other sites

Σωστό το ερώτημα του συναδέλφου παραπάνω, να το εμπλουτίσω ρωτώντας αν η σκάλα αυτή είναι κύρια έξοδος διαφυγής για τον αντίστοιχο χώρο του κτιρίου και να προσθέσω άλλο ένα - για τι ισχύ καυστήρα μιλάμε?

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται για μεζονέτα.

Υπάρχουν δύο ανεξάρτητες κατοικίες, ισόγειο και 1ος όπου είμαι εγώ.

Η σκάλα οδηγεί στον πρώτο όροφο μόνο, δεν υπάρχει ταράτσα αλλά κεραμοσκεπή, δεν είναι εξωτερική στο οικοδόμημα αλλά εσωτερική (είναι σε κλειστό χώρο ) και από κάτω της (είναι χτισμένη ) ,δεν ξέρω ισχύ, αλλά υπάρχει καυστήρας Rapido BF 100 και είναι η μόνη για έξοδος διαφυγής.

Θερμαίνει και τα δύο σπίτια.

Επειδή υπάρχουν διαφορές, τι μπορώ να κάνω για να το βγάλει από εκεί γιατί όχι μόνο ισχυρίζεται ότι ο καυστήρας είναι δικός του αλλά και ο κλειστός χώρος στον οποίο βρίσκεται ακόμα και οι σκάλες.

 

Έχει κανείς παρόμια περίπτωση;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και αν αγνοήσεις το πολεοδομικό θέμα απαγορεύεται ρητά να υπάρχει λεβητοστάσιο κάτω από την μοναδική έξοδο του Α ορόφου. Δηλαδή ακόμα και να ήταν σε άλλο όροφο από τη σκάλα αλλά αν βρισκόταν κάτω από είσοδο - έξοδο του Α ορόφου πάλι θα απαγορευόταν διότι σε περίπτωση έκρηξης θα εγκλωβιστούν οι ένοικοι στο Α όροφο

Link to comment
Share on other sites

Εάν ο λέβητας είναι δίπλα από το κλιμακοστάσιο (σε δικό του πυροδιαμέρισμα) και γίνει έκρηξη, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ διαφορετικά από ότι εάν ο λέβητας ήταν κάτω από το κλιμακοστάσιο (πάλι σε δικό του πυροδιαμέρισμα);

Μάλλον όχι.

Εχω την εντύπωση ότι η περίπτωση της έκρηξης δεν είναι αυτή που πρέπει να εξετάζουμε, τουλάχιστον, όχι όταν το καύσιμο είναι πετρέλαιο και η δεξαμενή βρίσκεται εκτός του κλιμακοστασίου.

 

Αυτό που από πλευράς πυρασφάλειας είναι σημαντικό, είναι να μην υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης καπνού (και ακόμη χειρότερα, φωτιάς) στο κλιμακοστάσιο.

Εάν λοιπόν ο καυστήρας και φυσικά η δεξαμενή καυσίμου βρίσκεται σε δικό του πυροδιαμέρισμα (ανεξάρτητο χώρο με πυράντοχη πόρτα, χωρίς γρίλιες και άλλα ανοίγματα προς το κλιμακοστάσιο), τότε από άποψη πυρασφαλείας είναι εντάξει.

 

Η μελέτη θέρμανσης (αν υπάρχει) τι προέβλεπε;

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 5 παρ. 3.3 Π.Δ. 71/88

3.3.Επικίνδυνοι χώροι σύµφωνα µε την παράγραφο 3.2.5 των Γενικών Διατάξεων (λεβητοστάσια, αποθήκες καυσίµων, κ.λ.π.), πρέπει να αποτελούν ξεχωριστό πυροδιαµέρισµα

ανεξάρτητα από το εµβαδόν τους, και να µην τοποθετούνται από κάτω ή σε άµεση γειτονία µε τις εξόδους των κτιρίων.

 

Καλό είναι πριν σχολιάσουμε απόψεις συναδέρφων να διαβάζουμε τη νομοθεσία

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.