Μετάβαση στο περιεχόμενο

Energy Building της Civiltech


pm4698

Recommended Posts

Φίλε Αχιλλέα (είμαστε και συνονόματοι), διαβάζοντας το κέιμενό σου προς στιγμή πίστεψα ότι το έγραψα εγώ, αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ πότε.

Αντιμετώπισα ΑΚΡΙΒΩΣ την ίδια κατάσταση και με το πρόγραμμα, αλλά και με την αντιμετώπιση από την εταιρία (οι άνθρωποι είναι απίστευτοι, δεν πίστευα αυτά που άκουγα). Ένα απλό υπολογιστικό πρόγραμμα να χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα ολόκληρο workstation.

Το θέμα είναι ότι δεν έχω καταλήξει αν υπάρχει αξιοπρεπές πρόγραμμα που θα μας λύσει τα χέρια, αν συνυπολογίσεις το γεγονός ότι και οι νομοθέτες του ΚΕΝΑΚ τα έχουν γενικώς χαμένα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Παιδιά, μια χάρη. Οταν σχεδιάζω το dxf, πχ έναν εξωτερικό τοίχο, θα πρέπει να ακολουθώ την εξωτερική παριά του τοίχου ή το μέσο του πάχους του (ή την εσωτερική παρειά - πιο απίθανο);

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΔΩΣΑ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΠΗΓΑ ΣΕ 2 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΩ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΧΕΙ 3 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ:

 

Α) ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΡΓΟ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΗΤΑΝ ΟΤΙ "ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΣ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ" Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ "ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ"

 

Β) ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ. ΤΟ DXF ΚΑΙ ΤΟ IFC ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥOYN ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΙΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΗΜΕΙΩΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ (ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΧΙ) ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

 

Γ) ΑΠΟ ΟΣΟ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΥΠΟΣΤΗΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΑΣ ΤΟΙΧΟ - ΤΟΙΧΟ ΠΡΑΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ

 

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ 3 ΣΗΜΕΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕΣΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΙΣΩΣ ΧΡΟΝΟ ΑΠ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

 

ΓΕΝΙΚΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ.

 

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΑΝ ΕΚΑΝΑΝ 3 ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ

 

Α) ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ

 

Β) ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ DXF ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ DXF ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΣΤΟ BACKGROUND ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΡΙΚΑ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΟΥ.

 

Γ) ΜΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΙΧΟ-ΤΟΙΧΟ

 

ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ Η ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

γνωρίζει κανείς αν μπορούμε να μετακινήσουμε περίγραμμα στο E.B. και αν μπορούμε να εισάγουμε συντεταγμένες εκτός από το κέρσορα;

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τελικά η εταιρεία έβγαλε το building extraxion σαν συμπλήρωμα στο energy building & certificate με το οποίο μπορείς να εισάγεις την γεωμετρία του κτιρίου μέσα είτε απο σχέδια cad (dxf κλπ) είτε μέσα απο σκαναρισμένα σχέδια ή ακόμη και φωτογραφίες απο το κινητό σου. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ εξυπηρετικό γιατί πάς στον πελάτη, παίρνεις τα σχέδια και τα άλλα χαρτιά φωτογραφία με το κινητό σου και μετά πας στο γραφείο σου και τα επεξεργάζεσαι ηλεκτρονικά χωρίς να χρειάζεται φωτοτυπίες κλπ.

Έτσι το πρόγραμμα έχει γίνει πολύ καλύτερο απο την εποχή που έγραψα το τελευταίο σχόλιο. Αγόρασα δε και έναν υπολογιστή i3 καί τώρα σε αυτόν τρέχει με σχετική άνεση.

Γενικά τώρα με το Building Extraxion είναι ένα πρόγραμμα πού αξίζει κανείς να αγοράσει αρκεί να διαθέτει dual core υπολογιστή και άνω.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα,

 

Γνωρίζει κάποιος για ποιο λόγο το πρόγραμμα υπολογίζει μηδενικές

καταναλώσεις στο κτίριο αναφοράς με αποτέλεσμα το υπό εξέταση

κτίριο να προκύπτει ενεργειακά μη αποδεκτό;

Link to comment
Share on other sites

Μηδενικές που υπολογίζει ? Σε όλα (θέρμανση, ψύξη, ζ.ν.χ. ) ?

 

Κάτι έχεις κάνει λάθος στην εισαγωγή των δεδομένων.

 

α) Έχεις εισαγάγει σωστά θερμική ζώνη ? Έχει εμβαδόν, χαρακτηριστικά κ.τ.λ. ?

 

β) Έχεις βάλει συστήματα θέρμανσης, ψύξης, ζ.ν.χ. ? Τα έχεις αποδώσει στην θερμική ζώνη ?

 

Κάνε πρώτα έναν "ΕΛΕΓΧΟ" να δεις τι σφάλματα σου βγάζει το πρόγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, έχουν μπει θερμικές ζώνες και όλα τα συστήματα σωστά.

Ο έλεγχος θερμομόνωσης είναι εντάξει.

 

Στον "ΕΛΕΓΧΟ" βγάζει σαν σφάλμα ότι :

- ένας τοίχος ανήκει σε δύο ζώνες : Είναι εξωτερικός τοίχος και δεν έχω ορίσει κόμβο στο σημείο ένωσης με τον εσωτερικό τοίχο. Μπορεί να φταίει αυτό;

 

- U > Umax για την τοιχοποιία. Από τη θερμομόνωση το U προκύπτει μέσα σε κανονικές και αποδεκτές τιμές. Πιστεύω ότι έχει λάβει Umax=0 για αυτό και εμφανίζεται το σφάλμα. Επίσης, από έλεγχο στους εξωτερικούς τοίχους, όλοι έχουν κανονικά χαρακτηριστικά.

 

 

Μπορεί να φταίει ότι το σφάλμα αυτό μου το εμφανίζει μετά την ενημέρωση με νεώτερη έκδοση του προγράμματος;

Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω κάποιο τραγικό σφάλμα για να μην στο τρέχει. Δεν μπορεί να φταίει αυτό με τον τοίχο. Αλλά καλού κακού μετέρεψε τον σε "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ" τοίχο αφού είναι ανάμεσα σε δύο θερμικές ζώνες.

 

Εγώ θα το έκανα εξαγωγή σε αρχείο ΤΕΕ και θα το έτρεχα με το πρόγραμμα ΤΕΕ να δω τι γίνεται. Για δες έτσι σου βγάζει καταναλώσεις για το κτίριο αναφοράς ?

 

Βασικά κάτι έχει γίνει και τα έχει παίξει το πρόγραμμα. Πείραξες τα δομικά στοιχεία μήπως ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.