Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα έκδοσης άδειας για προσθήκη μετά την κατασκευή της


Recommended Posts

γεια σας,

εχω μια περίπτωση στην οποία το 1989 ο μηχανικός έκανε αίτηση για έκδοση οικοδομικής αδείας καταθέτοντας όλες τις αμοιβές και τις μελέτες κανονικά. Η πολεοδομία του ζήτηση βεβαίωση από ΕΠΑΕ και έπειτα για δικούς του λόγους δεν έκανε τίποτε άλλο και κατασκεύασε προσθήκη καθ' ύψος σε υπάρχον ακίνητο(αυτή ήταν η άδεια που είχε σκόπο να βγάλει) χωρίς άδεια.Ο ιδιοκτήτης δεν είχε ιδέα.Έπειτα από 15 περίπου χρόνια ο ιδιοκτήτης χρειάστηκε την άδεια (την οποία υποτίθεται ότι την κρατούσε στο αρχείο του ο μηχανικός) και του την ζήτησε.Καταλαβαίνετε..........Τώρα του λέει ότι μπορεί να την βγάλει με τις παλιές αμοιβές που είχε καταθέσει και να το συνεχίσει εκεί που το άφησε.

Είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τέτοιο?Συνεχίζει και τον κοροϊδεύει?

και κάτι άλλο........στην περίπτωση που εκδοθεί η άδεια με οποιονδήποτε τρόπο και προχωρήσει ο ιδιοκτήτης να πληρωσει πάλι από τη αρχή (ικα,υλικά εργασία κλπ) μπορεί να γίνει κάποια αυτοψία η οτιδήποτε άλλο και να καταλάβει η πολεοδομία οτι υπάρχει το κτίριο(στα μπετα)?

 

Σας ευχαριστω πολύ!

Link to comment
Share on other sites

...στην περίπτωση που εκδοθεί η άδεια με οποιονδήποτε τρόπο και προχωρήσει ο ιδιοκτήτης να πληρωσει πάλι από τη αρχή (ικα,υλικά εργασία κλπ) μπορεί να γίνει κάποια αυτοψία η οτιδήποτε άλλο και να καταλάβει η πολεοδομία οτι υπάρχει το κτίριο(στα μπετα)?

 

Άδεια με Αντισεισμικό '84 δεν μπορεί να βγει σήμερα, αν εννοείς αυτό. Τα υπόλοιπα δεν τα κατάλαβα... Μόνη λύση μου φαίνεται η νομιμοποίηση (αν μπορεί να γίνει). Σε πρώτη ανάγνωση η ευθύνη βαρύνει τον ιδιοκτήτη...

Link to comment
Share on other sites

μου έχει τύχει ανάλογη περίπτωση, κρίθηκε απλώς αυθαίρετο. Φυσικά στη δική μου περίπτωση ήταν με υπαιτιότητα της υπηρεσίας. Ο μηχανικός τότε αντί να νομιμοποιήσει το ύδη υπάρχον κτίσμα, απλώς έδειξε ανέγερση νέας ισόγειας κατοικίας. Μετά είχαμε δράματα με το ΙΚΑ και τη θέση στάθμευσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα ήθελα να σας κάνω και πάλι την εξής ερώτηση.

μπορεί με αμοιβές που είχαν κατατεθεί το 1989 (διότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της αδείας) να βγεί τώρα νέα άδεια?

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ανοιχτό πρωτόκολλο, δηλαδή? Εννοώ το εξής: ο φάκελος το '89 χρεώθηκε σε κάποιο υπάλληλο και, άντε, δεν προχώρησε η δουλειά. Τί απέγινε με το φάκελο? Δεν επιστράφηκε? Πού είναι, τώρα? Στην Πολεοδομία χρεωμένος ακόμα στον υπάλληλο και τον έχει στο γραφείο του εδώ και 21 χρόνια?

Έλεος, ρε παιδιά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.