Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Μπορείτε να με ενημερώσετε αγαπητοί συνάδελφοι σχετικά με το μεταβλητό συντελεστή δόμησης όπως είδα παραπάνω στο topic ? Με ποιές διατάξεις καθορίζεται και πως υπολογίζουμε το τελικά οικοδομήσιμα τετραγωνικά ?

  • Απαντήσεις 29
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

Εννοείς το κλιμακωτό σδ του από 24.4.1985 πδ για τους οικισμούς <2000?

Αυτός περιγράφεται στο άρθρο 85 της ΚΒΠΝ.

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

Έχω μία αρκετά ιδιαίτερη περίπτωση, και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Οικόπεδο συνολικού εμβαδού 1340τ.μ. έχει τμήμα 260τ.μ. εντός οικισμού και τα υπόλοιπα εκτός ορίων του οικισμού. Έπειτα από απαλλοτρίωση της ΕΡΓΟΣΕ, απαλλοτριώθηκαν 348τ.μ. (μέσα στα οποία είναι όλο το εντός οικισμού τμήμα) οπότε έμειναν 992τ.μ. αποκλειστικά εκτός ορίων του οικισμού. Ο εν λόγω οικισμός έχει αρτιότητα 1000τ.μ. Το οικόπεδο-γήπεδο των 992τ.μ. θεωρείται κατά παρέκκλιση άρτιο;

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθειά σας

Edited by sl
  • 1 month later...
Δημοσιεύτηκε

Συνάδελφοι μου έχει τύχει μια περίπτωση που τα όρια οικισμού χωρίζουν το οικόπεδό σε 2 τμήματα εντός με πρόσωπο σε δρόμο και εκτός οικισμού. Το εντός τμήμα είναι άρτιο και οικοδομήσιμο(1 στρεμα).

Το εκτός είναι άρτιο αλλά δεν ξέρω αν είναι οικοδομήσιμο μιας και οι απόψεις διίστανται και δεν έχει πλέον πρόσωπο σε δρόμο αφού αποκόπτεται απ το εντος σχεδίου κομμάτι μετά την κατάτμηση.

Όμως η κατάτμηση έγινε πριν το 2003 που τότε δεν υπήρχε απαίτηση προσώπου σε δρόμο, σωστα;

Το ερώτημά μου είναι αν τα όρια του οικισμού αποτελούν κατάτμηση ή αν θα συνεχίσω να το θεωρώ ενιαίο οικόπεδο.

Αν όντως αποτελούν κατάτμηση σημαίνει ότι το τμήμα εκτός σχεδίου (13 στρεμματα)που δεν έχει πρόσωπο στο δρόμο είναι άρτιο αλλά και οικοδομήσιμο

  • 3 years later...
Δημοσιεύτηκε (edited)

συναδελφοι παρακαλω για την γνωμη σας 

στο οικοπεδο  το οποιο εχει διαστασεις 10 χ 100 το μισο ειναι εντος οριων οικισμου και το υπολοιπο εκτος

Θελουμε να βγαλουμε αδεια για μια αποθηκη 80 τμ 

να υποθεσω οτι στο εκτος σχεδιου τμημα δεν εχουμε δυνατοτητα λογω προβληματικων αποστασεων και στο εντος σχεδιου  παλι λογω θεματος αποστασεων εχουμε δυνατοτητα :

να κολλησουμε στα πισω  και <<βορειο >> ορια (αν για καποιο λογω δεν δημιουργει προβλημα  η <<σουδα>>  και να εχουμε διαστασεις  7.50 Χ 10.67 = 80 τμ 

Στο τοπογραφικο αναφερεται οτι το συνολικο οικοπεδο  θεωρειται αρτιο κ οικοδομησιμο  κατα παρεκκλιση και το εντος επειδη δεν εχει  εχει τοις πραγμασι την απαιτουμενη αρτιοτητα των 1000 θεωρειται οτι ειναι τμημα ιδιοκτησιας μεγεθους που αντιστοιχει στην αρτιοτητα  αυτη δηλ 1000τμ

Στο Διαγραμμα δομησης  θα υπολογισω λοιπον  τα πολεοδομικα μεγεθη με 1000? (αυτα τα 1000 ειναι του εντος η του συνολικου ?)

επισης οποιαδηποτε αλλη  προταση για την τοποθετηση στο οικοπεδο καλοδεχουμενη 

Scan_Doc0104.pdf

Edited by KOKARADI
Δημοσιεύτηκε

Στο εκτός οικισμού τμήμα πράγματι δεν μπορείς να τοποθετήσεις την οικοδομή λόγω του ότι θα πρέπει να αφήσεις αποστάσεις 15 μ τις οποίες δεν έχεις.

Θεωρείς (δεν σχεδιάζεις κάτι) ότι το εντός οικισμού τμήμα έχει την απαιτούμενη αρτιότητα του οικισμού. 

Ο οικισμός είναι οριοθετημένος?

Δημοσιεύτηκε

Αν και στο παρελθόν έχει υπάρξει διχογνωμία στο θέμα του συντελεστή δόμησης, η γνώμη μου είναι ότι το εντός οικισμού τμήμα θα λάβει όση δόμηση του αναλογεί (240 τ.μ στη προκειμένη περίπτωση) και όχι 400 τ.μ που αναλογούν σε οικόπεδο επιφανείας μεγαλύτερης των 700 τ.μ.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα το τεμνόμενο από τη γραμμή του οικισμού γήπεδο να έχει τη "θεωρητική" αρτιότητα. Δε νομίζω όμως ότι στο μυαλό του νομοθέτη θα ήταν να αδικήσει άλλα οικόπεδα τα οποία είναι σε όλη τους την έκταση εντός του οικισμού, δίνοντας και στις δυο περιπτώσεις την ίδια εκμετάλλευση.

Βεβαίως η δόμηση που του αναλογεί δε σημαίνει ότι μπορεί να υλοποιηθεί, δεδομένου και του επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης το οποίο είναι 60%.

  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

ευχαριστω Pavlo ! 

θεωρητικα  αν ηταν να δομησουμε στο εντος κ εκτος  εχουμε 240 στο εντος .Στο εκτος ?(Αν αφηναμε στην ακρη τα θεματα αποστασεων ) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.