Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχέση προγράμματος σπουδών και επαγγελματικών δικαιωμάτων των σχολών ΜΠΔ και ΜΜ


vaggelhs92

Recommended Posts

Αν δεν το καλύπτει όλο το mechanical engineering ο ΜΠΔ ,που δεν το καλύπτει το ενεργειακό κατά την γνώμη των περισσοτέρων αλλά τα άλλα 2/3 είναι άλλο θέμα , εδώ δεν μπορούμε να συννενοηθούμε τι είναι η μηχανολογία σε πρώτη φάση

 

Συνάδελφε, το "mechanical engineering" είναι τόσο ευρύ που ούτε εγώ με τις σπουδές ως Μηχανολόγος Μηχανικός δεν μπορώ να ισχυριστώ οτι το καλύπτω ολόκληρο. Θα το καλύπτει ο ΜΠΔ που είναι προσανατολισμένος σε γνωστικό πεδίο οικονομικής κυρίως φύσεως?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δείτε τα προγράμματα σπουδών και δείτε πόσο σχέση έχουν οι μηχανικοί παραγωγής με τους μηχανολόγους.

Άντε γιατί τα έχουμε ισοπεδώσει όλα μου φαίνεται.

 

Αυτό με το ΤΕΕ παιδείας μην το λέτε έτσι απότομα...θα μας διαβάσει κανείς και θα το πιστέψει.

Link to comment
Share on other sites

Άρα συμφωνούμε συνάδελφε Daron δεν βλέπω που είναι η διαφωνία ,δεν μας διαφωτίζεις εσύ σαν μηχανολόγος και αν η μηχανική παραγωγής είναι σημαντικό κομμάτι της μηχανολογίας γιατί εδώ θα ξεχάσουμε και αυτά που γνωρίζουμε

 

Γιατί εδώ ο συνάδελφος Αρχιτέκτονας Archytas που δεν γνωρίζει τι είναι η μηχανολογία λέει οτι ουδεμία σχέση έχουν το production engineering με το mechanical enginnering

 

Μπορεί να μας διαφωτίσει ι κάποιος μηχανολόγος στο εύκολο αυτό ερώτημα? γιατί εδώ διαφωνούμε τι είναι μηχανολογία

 

Πως θα συμφωνήσουμε οτι οι ΜΠΔ δεν καλύπτουν το αντικείμενο οταν ο ένας από εμάς δεν γνωρίζει για τι μιλάμε

Link to comment
Share on other sites

Το τι είναι μηχανολογία είναι πολύ εύκολο. Οτιδήποτε εκτός παραγωγής και διοίκησης !!

 

Είπε ένας Αρχιτέκτονας :smile:

Συνάδελφοι όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε αφού ο συνάδελφος δεν γνωρίζει τι είναι η μηχανολογία και οτι η μηχανική παραγωγής είναι σημαντικότατο κομμάτι της

Link to comment
Share on other sites

ZaXoYs , και ο ΜΜ και ο ΜΠΔ είναι απαραίτητα στελέχη στο τομέα της βιομηχανίας. Ο ΜΜ ασχολείται κυρίως με τα τεχνικά θέματα , ο ΜΠΔ προσανατολίζεται πιο πολύ σε βελτιστοποίηση των διαδικασιών παραγωγής, logistics, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ. Κατά τη γνώμη μου η ΜΠΔ είναι γνωστικό πεδίο ξεχωριστό που συνεργάζεται με τη μηχανολογία που εφαρμόζεται στη βιομηχανία. Τον ΜΠΔ δεν μπορείς να τον πεις "καθαρό" μηχανολόγο γιατί ποτέ δε θα κάνει μια σχεδιομελέτη ενός προϊόντος, ποτέ δε θα κάτσει να λύσει ένα αμιγώς τεχνικό πρόβλημα. Θα καθήσει όμως να βρει πως θα ελλατωθεί κάποιο κόστος (μεταφοράς ή αποθήκευσης προϊόντων π.χ) πως θα βελτιστοποιηθεί η παραγωγή κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν τον είπα εγώ καθαρό η βρώμικο μηχανολόγο δεν τον είπα ΚΑΝ μηχανολόγο τον είπα μηχανικό παραγωγής αυτό είναι εξάλλου

 

Εδώ ακούμε οτι η μηχανική παραγωγής δεν έχει ουδεμιά σχέση με την μηχανολογία

τελικά το production engineering είναι σημαντικό κομμάτι της μηχανολογίας ή δεν έχει ουδεμία σχέση που λέει ο συνάδελφος ?

 

Εδώ μερικοί δεν γνωρίζουνε τι είναι η μηχανολογία

 

Mechanical engineering is a discipline of engineering that applies the principles of physics and materials science for analysis, design, manufacturing, and maintenance of mechanical systems. It is the branch of engineering that involves the production and usage of heat and mechanical power for the design, production, and operation of machines and tools.[1] It is one of the oldest and broadest engineering disciplines.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε vaggelis92, γιατί καλέ να έχει κόμπλεξ κατωτερότητας, για 100 μόρια? Εδώ φίλε μου πραγματικά δε μπορώ να σε καταλάβω, αλλά θα σε δικαιολογήσω γιατί είσαι μόλις 18 χρονών και τώρα αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τι εστί greek mechanics (σαν τα περιβόητα greek statistics). Κανείς δεν είναι κατώτερος κανενός... Είσαι ΜΠΔ και είσαι αυτό και μόνο, μια ειδισκότητα Μηχανικού που είναι απαραίτητος στην Βιομηχανία, στην Βιοτεχνία, στις Παραγωγικές Διαδικασίες, στην Εφοδιαστική Αλυσίδα και σε άλλα πεδία... Αλλά δε μπορείς να θεωρηθείς αμιγώς Μηχανολόγος Μηχανικός γιατί θα αποκτήσεις πολύ λίγες γνώσεις περί μηχανών, μεταλλικών κατασκευών και σε άλλα πολλά (μη πω για τις γνώσεις περί Ηλεκτρολογίας γιατί θα γίνω γραφική...)

Αλλά εδώ δεν είναι θέμα ποιός μηχανικός είναι ανώτερος από τον άλλο...

Και στην τελική ανάλυση, χωρίς να θέλω να σε κριτικάρω, θα σου πω κάτι τελευταίο...Όταν συμπλήρωνες το μηχανογραφικό σου, έπρεπε να είχες ψάξεις τι πρόγραμμα σπουδών έχει το κάθε τμήμα και τι πραγματεύεται...Και ναι η ζωή είναι άδικη και για 100 μόρια έχασες τους ΜΜ, αλλά αυτό δε σε κάνει κατώτερο μηχανικό, αλλά μηχανικό άλλου αντικειμένου απλά...

 

-----------------------------------------------------------------

 

Μη το συνεχίζεις αυτό, δε έχει νόημα...

Link to comment
Share on other sites

Όχι αγαπητέ συνάδελφε. Λέω ότι οι μηχανικοί παραγωγής δεν είναι μηχανολόγοι.

Και εγώ κάνω στατική και σκυρόδεμα και μεταλλικές. Τι σημαίνει, ότι είμαι πολιτικός μηχανικός;

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Zachous νομίζω ότι χάνεις τα λόγια σου. Όσα επιχειρήματα και να χρησιμοποιήσεις πάνε Χαμένα.Η απάντηση που θα παίρνεις θα είναι « Ο Μ.Π.Δ. δεν είναι Μ.Μ.» Χαίρω πολύ! Ούτε ο ΗΜΜΥ είναι Μ.Μ. αλλά έχει τα δικαιώματα του Μ.Μ. Το όλο θέμα έχει να κάνει με κομπλεξισμό και με ελιτίστικές νοοτροπίες.Κάποιοι τις «νέες» ειδικότητες τις θεωρούν «παρακατιανές (και τους αποφοίτους τους επίσης). Οι ίδιοι θεωρούν παρακατιανούς και τους αποφοίτους των ΤΕΙ όση εμπειρία και γνώση και να έχει. Το «νέες» το έβαλα εντός εισαγωγικών γιατί η σχολή υπάρχει εδώ και τρεις δεκαετίες.

Είναι παράλογο να μπορεί να υπογράψει ένας ΜΠΔ ηλεκτρολογική εγκατάσταση αλλά είναι εξίσου παράλογο και για έναν ΗΜΜΥ να υπογράφει μελέτη θέρμανσης. Αυτό λοιπόν δεν τους ενοχλεί αυτούς τους «υπερμηχανικούς». Για να μην αναφέρω το γεγονός ότι ένας μηχανικός περιβάλλοντος έχει τα ίδια δικαιώματα στα περιβαλλοντικά με όλους τους άλλους μηχανικούς, τους βιολόγους, τους γεωλόγους κ.λ.π. Υπάρχει λοιπόν άφθονος παραλογισμός σε σχέση με τα επ. Δικαιώματα αλλά αυτό που τους ενοχλεί είναι οι «νέες ειδικότητες» γιατι δεν τους αρέσουν τα ονόματα τους. Δηλαδή ο ηλεκτρολόγος να υπογράφει για άδεια εγκατάστασης βιοτεχνίας αλλα οχι ο ΜΠΔ γιατί είναι άσχετος (θα τρελαθούμε εντελώς!).

Ακούμε τώρα έναν Αρχιτέκτονα που (όπως φαίνεται από τα λεγόμενα του) δεν γνωρίζει τη διαφορά ΗΜΜΥ και ΜΜ και δε γνωρίζει τι εστί ΜΠΔ ότι κακώς οι ΜΠΔ πήραν τα δικαιώματα των ΜΜ. Γιατί; Γιατί δεν του αρέσει το όνομα και γιατί « ΟΙ ΜΠΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΜ»

Ο ΜΠΔ διδάσκεται ότι ακριβώς διδάσκεται ένα ΜΜ του ΑΠΘ με κατεύθυνση παραγωγή.

Φίλε πρωτοετή του ΜΠΔ μην αποθαρρύνεσαι. Η σχολή είναι πολύ αξιόλογη και όταν τελειώσεις μπορείς να εργαστείς κανονικά με το αντικείμενο του Μηχανολόγου. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να καταβάλεις διπλάσια προσπάθεια για να αποδείξεις στους κομπλεξικούς ότι αξίζεις. Άλλωστε αυτό κάνω και γω.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.